Life

Avertisment pentru toți utilizatorii de Google. Mesajul periculos care te poate lăsa fără bani pe card

Utilizatorii Google primesc un avertisment de ultimă oră. Au loc mai multe tentative de înșelăciune care te pot lăsa fără bani pe card.
17.04.2023 | 09:12
Avertisment pentru toti utilizatorii de Google Mesajul periculos care te poate lasa fara bani pe card
Avertisment pentru toți utilizatorii de Google. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Google lansează un avertisment pentru toți utilizatorii smartphone-urilor cu sistem de operare Android. Are loc o înșelătorie periculoasă în masă și există riscul ca sume importante de pe card să ajungă să fie pierdute.

Avertismentul Google pentru utilizatorii săi

Ce se întâmplă practic? Cei de la Google spun că este vorba despre o înșelăciune de tip ”transfer de bani”. Astfel, un utilizator ajunge să piardă sume importante în doar câteva secunde. Există două moduri în care atacatorii au început să acționeze.

ADVERTISEMENT

Conform anunțului Google, nu este recomandat în niciun caz să fie făcute vânzări folosind transferuri de bani. Iar acest lucru este valabil în special în cazul celor care folosesc serviciul Google Pay. Cum pot acționa atacatorii deci?

Google spune că primul tip de fraudă prin transfer de bani este ”neplata”. Cu alte cuvinte, cei care vor să vândă ceva pot fi contactați de un escroc. Acesta pare la prima vedere un cumpărător interesant, iar mai apoi spune că va plăti produsul prin transfer de bani.

ADVERTISEMENT

În momentul în care ajunge să primească produsul acasă, presupusul cumpărător nu mai plătește niciodată suma respectivă. Astfel, vânzătorul nu doar că pierde produsul, dar își poate lua adio de la banii promiși.

“De exemplu, dacă vindeți ceva, un escroc vă poate contacta dându-se drept un potențial cumpărător interesat. Când vă puneți de acord asupra unui preț, acesta poate declara că vă va plăti folosind un transfer de bani imediat ce va primi ceea ce vindeți. Apoi, după ce primesc ceea ce le-ați vândut, nu mai plătesc niciodată”, transmite Google.

ADVERTISEMENT

Ce metode folosesc atacatorii

În cazul unei astfel de situații, banii sunt extrem de dificil de recuperați. Iar același lucru se întâmplă și în cea de a doua tactică a atacatorilor. Este vrea despre o practică similară, dar care poate aduce prejudicii cu mult mai mari, notează The Sun.

O persoană se declară interesată de un produs, iar mai apoi, aceasta vrea să transfere banii. Aceasta va cere anumite date bancare,  astfel încât mai apoi să aibă acces la cardul utilizatorului. Tocmai din acest motiv, Google vine cu o recomandare.

ADVERTISEMENT

Sursa citată le recomandă tuturor utilizatorilor să verifice aprobarea plăților pe care le fac. De asemenea, este important să știm și ce date de pe card le oferim acestora. În cazul unui transfer bancar nu este necesar decât codul IBAN.

“Dacă încercați să vindeți un bun sau un serviciu, un escroc vă poate contacta, dându-se drept un potențial cumpărător interesat. Când vă puneți de acord asupra unui preț, acesta poate cere să vă plătească folosind un transfer de bani. Apoi, în loc să vă trimită bani, ei solicită bani pentru a încerca să vă păcălească să îi plătiți”, transmite Google.

ADVERTISEMENT
Tags: