Life

Aplicațiile care îți consumă cel mai mult bateria telefonului. Ce poți face ca să economisești energia

Cu siguranță ți s-a întâmplat măcar odată să rămâi fără bateria la telefon mai repede decât te așteptai. Cum s-a putut întâmpla asta? Aplicațiile sunt cauza principală.
25.12.2022 | 12:57
Aplicatiile care iti consuma cel mai mult bateria telefonului Ce poti face ca sa economisesti energia
Aplicația care îți consumă bateria la telefon fără să îți dai seama. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Nimănui nu-i place să rămână fără baterie, iar aplicațiile sunt unul dintre principalii vinovați. În cazul în care nu știai până acum, o mare parte dintre ele consumă energia telefonului tău chiar și atunci când nu sunt folosite.

Aplicația care te lasă fără baterie la telefon

Potrivit unui studiu realizat anul trecut de pCloud, Fitbit este unul dintre cei mai mari poluatori ai bateriei telefonului tău. În cadrul studiului, experții au analizat numărul de funcții care pot rula în fundal, cum ar fi camera, locația și microfonul.

ADVERTISEMENT

Aceștia susțin că Fitbit permite 14 din 16, ceea ce poate avea un impact asupra bateriei. Alături de această aplicație, Uber, Skype și Facebook se află, de asemenea, în top cinci, așa că dacă le ai în telefon și rămâi destul de repede fără baterie, cam ăsta ar fi motivul.

La rândul lor, celebrele aplicații Airbnb, Instagram, Tinder, dar și Bumble figurează și ele în top 10.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, există atât de mulți factori care pot afecta durata de viață a bateriei, inclusiv cât de mult vă folosiți efectiv telefonul.

Una dintre cele mai bune modalități prin care poți să afli ce aplicație consumă cea mai mare cantitate de energie pe dispozitivul tău este să cauți în setările Android.

ADVERTISEMENT

Cum poți să economisești bateria telefonului tău din setări

Există o funcție utilă care dezvăluie totul. Pentru a o afla pe a ta, trebuie doar să deschizi Setări. Găsește opțiunea Battery (Baterie) sau Battery Usage (Utilizare baterie).

Aici ar trebui să vezi o listă de aplicații, în care se menționează cât de mult consumă în medie fiecare dintre ele.

ADVERTISEMENT

Există însă și alte modalități prin care poți să economisești bateria la telefonul tău. Un lucru pe care îl poți încerca și care dă roade este restricția de fundal, care oprește aplicațiile să se reîmprospăteze în momentul în care acestea nu sunt utilizate.

De asemenea, marea majoritate a telefoanelor au și alte funcții în acest sens precum modul de consum redus de energie și reducerea luminozității, notează The Sun.

Amintim că spre deosebire de telefoanele care au Android, iPhone-urile riscă să rămână fără baterie mai repede și din cauza temperaturilor scăzute de afară, nu doar din cauza aplicațiilor care rulează pe ele.

ADVERTISEMENT