News

Aproape 96% dintre persoanele decedate cu coronavirus în Italia aveau și alte comorbidități. Cele mai întâlnite boli

27.05.2020 | 08:58
Aproape 96% dintre persoanele decedate cu coronavirus în Italia aveau și alte comorbidități. Cele mai întâlnite boli
Aproape 96% dintre persoanele decedate cu coronavirus în Italia aveau și alte comorbidități. Cele mai întâlnite boli. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Un procent de 96% dintre persoanele decedate cu noul coronavirus în Italia aveau și alte comorbidități asociate. Acest lucru a fost dezvăluit de un raport al autorităților locale italiene.

Aproape 96% dintre persoanele decedate cu coronavirus în Italia aveau și alte comorbidități

Italia a fost, multă vreme, cea mai afectată țară de pandemia de COVID-19 la nivel mondial. Zilnic, Roma raporta mii de infecții și de sute de morți.

ADVERTISEMENT

Conform rapoartelor oficiale, epidemia de coronavirus din Italia a făcut multe victime în rândul persoanelor în vârstă și al celor care sufereau deja de alte boli, anunță Autoritatea națională de sănătate.

Un studiu întocmit de Institutul de Sănătate ISS din Italia arată că aproape 96% dintre decesele puse pe seama infecției cu COVID-19 indicau existența altor comorbidități, informează Bloomberg. Vârsta medie a pacienților cu noul virus care au decedat este de 80 de ani.

ADVERTISEMENT

Silvio Brusaferro, directorul insituției de sănătate din Italia, a afirmată că ”Ultimele cifre arată că noile cazuri și decese indică un profil comun: majoritatea erau oameni în vârstă care sufereau și de alte boli”.

Italia, fostul epicentru al pandemiei, are peste 230.000 de cazuri confirmate și peste 32.000 de decese. Relaxarea restricțiilor a început pe 4 mai când aproximativ 4 milioane de oameni s-au întors la muncă.

Cele mai întâlnite boli asociate decedaților din Italia

Studiul ISS din Italia, bazat pe un eșantion de aproximativ 10% din decesele raportate până pe 21 mai, a arătat că doar 124 de victime, sau 4,1% din total, nu aveau patologie anterioară.

ADVERTISEMENT

Aproape 60% dintre victime sufereau de cel puțin trei boli anterioare și aproximativ o cincime aveau două afecțiuni. Astfel, peste 68% aveau hipertensiune, 30% sufereau de diabet, iar 28% de boli cardiace.

Vârsta medie a cazurilor de infectare este de 62 de ani, aproximativ 30% dintre cei infectați sunt sub 50 de ani. Analiza ISS mai arată că începând cu 25 mai, doar aproximativ 1,1% din cazurile de deces au avut sub 50 de ani și peste 57% au depășit 80 de ani.

Aproape jumătate din cazurile noi raportate din luna mai încoace au fost înregistrate la căminele de bătrâni din Italia.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri