Fotbal international

Arabia Saudită la Campionatul Mondial din 2018! Lotul Arabiei Saudite la CM 2018, programul și cote la pariuri!

01.06.2018 | 20:11
Arabia Saudita la Campionatul Mondial din 2018 Lotul Arabiei Saudite la CM 2018 programul si cote la pariuri

Echipa naţională a Arabiei Saudite s-a calificat la Campionatul Mondial din 2018 după opt ani de pauză. Selecţionata arabă pare că a depăşit declinul din ultimii ani, iar calificarea la turneul final este cel mai bun exemplu al revenirii.

Arabia Saudită a jucat ultima oară la un turneu final la ediţia din 2006. Arabii au obţinut un singur punct în faza grupelor, după ce au remizat cu Tunisia, scor 2-2. După acest rezultat, Ucraina şi Spania au învins lejer Arabia Saudită, care a terminat pe ultimul loc în Grupa H.

Cum s-a calificat Arabia Saudită la Campionatul Mondial 2018

Echipa naţională a Arabiei Saudite a avut emoţii în preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2018. Selecţionata lui Juan Antonio Pizzi a făcut parte din Grupa B, alături de Japonia, Australia, Emiratele Arabe Unite, Irak şi Thailanda. Arabii s-au calificat de pe locul doi, în ultima etapă, după o victorie cu Japonia, scor 1-0, în timp ce Australia, contracandidata pentru poziţia secundă, a obţinut, la rândul ei, cele trei puncte, dar golaverajul a făcut diferenţa.

Lotul naţionalei Arabiei Saudite la CM 2018

Portari: Assaf Al-Qarny (Al-Ittihad), Mohammed Al-Owais (Al-Ahli), Yasser Al-Musailem (Al-Ahli), Abdullah Al-Mayuf (Al-Hilal)

Fundași: Mansoor Al-Harbi (Al-Ahli), Yasser Al-Shahrani (Al-Hilal), Mohammed Al-Breik (Al-Hilal), Saeed Al-Mowalad (Al-Ahli), Motaz Hawsawi (Al-Ahli), Osama Hawsawi (Al-Hilal), Omar Hawsawi (Al-Nassr), Mohammed Jahfali (Al-Hilal), Ali Al-Bulaihi (Al-Hilal)

Mijlocași: Abdullah Al-Khaibari (Al-Shabab), Abdulmalek Al-Khaibri (Al-Hilal), Abdullah Otayf (Al-Hilal), Taiseer Al-Jassim (Al-Ahli), Houssain Al-Mogahwi (Al-Ahli), Salman Al-Faraj (Al-Hilal), Nawaf Al-Abed (Al-Hilal), Mohamed Kanno (Al-Hilal), Hattan Bahebri (Al-Shabab), Mohammed Al-Kwikbi (Al-Ettifaq), Salem Al-Dawsari (Villarreal), Yehya Al-Shehri (Leganes)

Atacanți: Fahad Al-Muwallad (Levante), Mohammad Al-Sahlawi (Al-Nassr), Muhannad Assiri (Al Ahli)

Lotul Arabiei Saudite la Campionatul Mondial din 2018
Lotul Arabiei Saudite la Campionatul Mondial din 2018

Vedeta naţionalei Arabiei Saudite la CM 2018

Cu un lot în care jucătorii din competiţia internă fac legea, Arabia Saudită este una dintre echipele care nu va avea o vedetă în adevăratul sens al cuvântului. Mohammad Al-Sahlawi este fotbalistul cu cele mai bune cifre din selecţionata lui Juan Antonio Pizzi. Atacantul lui Al-Nassr a marcat 28 de goluri în cele 38 de selecţii bifate pentru echipa naţională a Arabiei Saudite. Fotbalistul de 31 de ani a evoluat până în prezent pentru Al-Qadsiah şi Al-Nassr.

Mohammad Al-Sahlawi, vedeta Arabiei Saudite la Campionatul Mondial din 2018
Mohammad Al-Sahlawi, vedeta Arabiei Saudite la Campionatul Mondial din 2018

Selecționerul Arabiei Saudite la Campionatul Mondial din 2018

Juan Antonio Pizzi a preluat echipa naţională a Arabiei Saudite în noiembrie 2017, după ce Edgardo Bauza a fost demis de la cârma selecţionatei. Antrenorul argentinian a ratat calificarea la Campionatul Mondial din 2018 cu Chile, însă arabii nu s-au sfiit să-i acorde o şansă. Până să fie selecţioner, Pizzi le-a antrenat pe Colon Santa Fe, Universidad San Martin, Santiago Morning, Universidad Catolica, Rosario Central, San Lorenzo, Valencia sau Leon. Înainte să înceapă cariera de antrenor, Juan Antonio Pizzi a jucat pentru Tenerife, Valencia, FC Barcelona, FC Porto sau River Plate.

Juan Antonio Pizzi, antrenorul Arabiei Saudite pentru Campionatul Mondial din 2018
Juan Antonio Pizzi, antrenorul Arabiei Saudite pentru Campionatul Mondial din 2018

Programul naționalei Arabiei Saudite la CM 2018

14 iunie, ora 18:00 – Rusia – Arabia Saudită (Moscova)

20 iunie, ora 18:00 – Uruguay – Arabia Saudită (Rostov)

25 iunie, ora 17:00 – Arabia Saudită – Egipt (Volgograd)

Obiectivele naționalei Arabiei Saudite la Campionatul Mondial din 2018

Arabia Saudită are şanse extrem de mici să producă vreo surpriză la Campionatul Mondial. Singurul obiectiv al arabilor este să termine măcar pe locul trei şi să nu înregistreze vreo înfrângere ruşinoasă, aşa cum s-a întâmplat în 2002, când Germania i-a învins, scor 8-0.

Palmaresul naționalei Arabiei Saudite la Campionatul Mondial

Echipa naţională a Arabiei Saudite este la al cincilea turneu final. Până la ediţia din Rusia, arabii au avut rezultate modeste, singura reuşită înregistrând-o la debut, la Campionatul Mondial din 1994. Atunci, Arabia Saudită a ieşit din grupe, dar a fost eliminată de Suedia în optimile de finală, scor 1-3. De la această ediţie a rămas şi fabulosul gol marcat de Saeed Al-Owairan în victoria cu Belgia, scor 1-0.

Cota Arabiei Saudite la Mondialul din 2018

1.000 este cota Arabiei Saudite să câştige Campionatul Mondial din 2018, o misiune imposibilă pentru selecţionata antrenată de Juan Antonio Pizzi. Arabii au şanse minime şi în faţa Rusiei, în meciul de deschidere al turneului final. Un succes al Arabiei Saudite are o cotă de 9.