Sport

Araujo, contract nou cu FC Barcelona și clauză de un miliard de euro. Pe ce tineri fundași au mai pus ochii catalanii

Eintracht, Cadiz și Rayo au probat că, exceptându-l pe Ronald Araujo, defensiva lui FC Barcelona are nevoie de un suflu nou. Iar Xavi și conducerea caută și alte soluții pentru a da o nouă față echipei.
25.04.2022 | 14:35
Araujo contract nou cu FC Barcelona si clauza de un miliard de euro Pe ce tineri fundasi au mai pus ochii catalanii
ADVERTISEMENT

Imediat după eșecul cu Eintracht, Ronald Araujo a devenit o prioritate pentru Xavi. Și s-au făcut toate eforturile pentru a-i prelungi contractul uruguayanului. Marca scrie că s-a bătut palma. Și că tehnicianul, pus în gardă și de celelalte două eșecuri la rând suferite pe Camp Nou, are în vizor și alte nume menită se dea un suflu nou defensivei.

Contract până în 2026 și clauză de reziliere uriașă pentru Ronald Araujo

Negocierile Barcelonei cu Ronald Araujo, se spune, au ajuns la final. Informația a fost oferită de Marca, jurnaliștii citând afirmația făcut de Darío Montero G. în emisiunea ”El Chiringuito”.

ADVERTISEMENT

Acesta a precizat că anunțul oficial se va face la finele acestei săptămâni. Și că jucătorul uruguayan va rămâne încă patru ani la FC Barcelona și va avea o clauză de un miliard de euro.

Araujo poate juca și-n banda dreaptă. Și poate reprezenta o soluție de formulă care pare să-i fie pe plac lui Xavi. Căci ar putea asigura o trecere rapidă la o formulă cu trei fundași, alături de Christensen și Pique.

ADVERTISEMENT

În banda dreaptă sunt deja trei soluții. Dest, Mingueza și Sergi Roberto. Plus, ca aripă, căci aportul defensiv nu mai poate să fie la același nivel, Dani Alves. Astfel că, probabil, unul sau chiar doi dintre cei trei amintiți ar urma să plece sau să fie împrumutați.

În stânga lucrurile sunt mai complicate. Pentru că nu există decât varianta Jordi Alba. Iar acesta, la 33 de ani, este în evidentă scădere de viteză. Javi Galan, de la Celta Vigo, pare să fie deja pe lista Barcelonei.

ADVERTISEMENT

Tocmai din acest motiv, pe lângă Ronald Araujo, Xavi privește și către alți fundași de perspectivă. Mai ales că pe lângă împrumuturile deja amintite, s-ar putea dispensa și de Umtiti și Lenglet.

Josko Gvardiol de la RB Leipzig, Maxence Lacroix de la Wolfsburg sau Sven Botman de la Lille sunt, potrivit fichajes.net, numele aflate pe lista catalanilor.

ADVERTISEMENT

De la mijloc în sus, există soluții

Araujo și alte nume menite să garanteze o defensivă stabilă și puternică sunt o prioritate și pentru că în celelalte compartimente există soluții. Chiar și în condițiile în care, spre exemplu, un Busquets va ajunge la final de carieră.

Este de așteptat însă ca măcar un an să continue. Și mai sunt Gavi, Pedri și Nico Gonzalez. Plus Franck Kessie, care va veni în vară. Sunt deja cinci nume pentru trei posturi.

Li se alătură Riqui Puig, care poate aduce un plus la buget dacă este împrumutat. Și Frenkie de Jong. Care, în teren, poate oferi extrem de mult. Dar poate să fie și una dintre pepitele exploatabile pe piața transferurilor.

La fel ca și conaționalul său Memphis Depay, care intră în ultimul an de contract. Astfel că, probabil, va pleca, cu atât mai mult cu cât, fie și în cazul în care pista Lewandowski se închide, există deja multe soluții.

În stânga sunt Ferran Torres și Ansu Fati. În centru, Aubameyang și Braithwaite. Ferran Jutgla, puștiul de la Barcelona B, care poate juca și-n banda stângă.

Plus opțiunea de a activa clauza olandezului Luuk de Jong. Care și-a probat utilitatea în multe dintre meciurile din această primăvară și și-ar dori să rămână.

Rămâne doar banda dreaptă. Acolo, Dembele nu mai pare atât de hotărât să plece. Iar dacă o face, înseamnă o economie importantă la plafonul salarial, ceea ce, în condițiile situației financiare a clubului, este tot un plus.

Adama Traore, ca și Luuk de Jong, poate să fie o soluție ca transfer definitiv. Dar mai sunt și alte piste. Precum Gabriel Jesus, după cum ați aflat deja din FANATIK. Iar ca backup sunt Abde Ezzalzouli și Alex Collado.

ADVERTISEMENT