Sport

Arbitrii echipelor românești în Conference League: lituanieni la Anderlecht – FCSB, norvegieni pentru Sivasspor – CFR Cluj

Au fost făcute publice brigăzile care vor oficia la meciurile de joi ale lui CFR Cluj și FCSB din runda a cincea a grupelor Conference League.
25.10.2022 | 18:11
Arbitrii echipelor romanesti in Conference League lituanieni la Anderlecht  FCSB norvegieni pentru Sivasspor  CFR Cluj
Gigi Becali speră că FCSB poate profita de degringolada de la Anderlecht și să obțină prima victorie în grupele Conference League. Foto: SPORT Pictures
ADVERTISEMENT

Joi, de la ora 22, CFR Cluj joacă derbyul grupei în Conference League, în deplasare, cu Sivasspor. Mai devreme, de la 19:45, FCSB va evolua la Bruxelles, contra lui Anderlecht. Confruntări la care vor oficia brigăzi din Norvegia, respectiv Lituania.

Centralul de la Anderlecht – FCSB, decizie eronată împotriva României la decisivul cu Slovacia de la Euro Under 19

Cu numai un punct în cont după patru jocuri, FCSB merge la Bruxelles, pentru jocul cu Anderlecht din Europa Conference League. Un meci în care vicecampioana întâlnește o formație care nu traversează cea mai bună formă. Și a rămas fără antrenor.

ADVERTISEMENT

”La Anderlecht, să vedem, să credem că obținem și noi prima victorie. Așa să credem. E bun așa. Cine știe, poate luăm și noi 500.000.

Am nevoie de ăia 500.000 ca să iau alți jucători la iarnă. Eu mă gândesc tot timpul ce fac cu banii, nu că-i iau la mine acasă. Mă gândesc ce să fac să întăresc echipa asta, că niciodată n-am jucat așa rău”, a spus Gigi Becali la Pro Arena.

ADVERTISEMENT

Meciul FCSB-ului de la Bruxelles va fi arbitrat de Manfredas Lukjančukas, ajutat de Vytenis Kazlauskas şi Mangirdas Mirauskas. Rezervă va fi Robertas Šmitas.

De precizat că Manfredas Lukjančukas a fost cel care, la meciul cu Slovacia de la Euro Under 19, decisiv pentru calificarea la Mondiale, l-a oprit pe Rareș Ilie în fază iminentă de gol, în startul partidei. Slovacii s-au impus cu 1-0 cu un gol marcat în minutul 90+4.

ADVERTISEMENT

Norvegianul de la Laci – Universitatea Craiova 1-0 arbitrează Sivasspor – CFR Cluj

Întâlnirea Sivasspor – CFR Cluj este derbyul grupei. Cele două formații sunt la egalitate de puncte, 7. Astfel, cu un rezultat pozitiv, campioana României se poate revanșa după acel 0-1 din tur, și își poate certifica prezența în primăvara europeană.

Dacă CFR Cluj s-a impus cu 2-1 în derbyul Clujului, Sivasspor abordează întâlnirea după un 0-1, în deplasare, pe terenul campioanei Turciei, Trabzonspor. A fost primul eșec după o serie de trei victorii.

ADVERTISEMENT

Partida de joi, programată de la ora 22, urmează să fie arbitrată de o brigadă din Norvegia. Rohit Saggi este la centru, el fiind asistat de Geir Isaksen şi Marten Jensen. Rezervă va fi Mohammad Usman Aslam.

Saggi este un arbitru extrem de exigent. Dovadă că în cele 20 de jocuri conduse în actuala stagiune a acordat nu mai puțin de 73 de cartonașe galbene și a dictat 7 eliminări.

Ultima confruntare oficiată în cupele curopene de Saggi este confruntarea dintre AZ Alkmaar și Apollon Limassol, din grupele Europa League. O partidă câștigată de gazde cu 3-2.

Saggi a arbitrat meciul în care Universitatea Craiova a fost învinsă de echipa albaneză FK Laci cu scorul de 1-0 (1-0), în turul al doilea preliminar al Europa Conference League 2021-22. Joc în care a arătat 4 cartonașe galbene, din care trei oltenilor.


  • Cota BETANO pentru FCSB: 2,07  este cota pentru „FCSB, Următorul gol înainte de minutul 80” la Anderlecht – FCSB. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT