Sport

Argint pentru România la Europenele de Șah pentru Juniori. Cum arată clasamentul

Echipa feminină sub 12 ani a României a câștigat medalia de argint la Campionatele Europene de juniori pe echipe, care au avut loc la Iași.
01.08.2023 | 10:40
Argint pentru Romania la Europenele de Sah pentru Juniori Cum arata clasamentul
Argint pentru România la Europenele de Șah pentru Juniori
ADVERTISEMENT

Într-un anunț pe pagina oficială de Facebook, Federația Română de Șah s-a lăudat cu această performanță. Țara noastră a fost învinsă doar de Polonia, în timp ce țări ca Turcia, Israel, Armenia și Germania au obținut, de asemenea, performanțe notabile. ”Felicitări tuturor echipelor! Să fie șah!”, a transmis Federația.

Argint pentru România la Europenele de Șah pentru Juniori

”Am păstrat medalia de argint acasă! Echipa feminină sub 12 ani a României este vicecampioană europeană la Campionatele Europene de juniori pe echipe care au avut loc la Iași! În componența Maria Sunea și Vasylyna Semenova, cu Andrei Murariu căpitan, echipa noastră a fost devansat doar de Polonia, reușind 12 puncte în cele 7 runde!”, se arată în mesajul publicat de cei care conduc șahul din România.

ADVERTISEMENT

Așadar, la Feminin Under 12, România a terminat pe locul secund, fiind învinsă de Polonia. Locul 3 a fost ocupat de Germania, în timp ce țara noastră a fost reprezentată de echipele Arnia (locul 6), CSU București (locul 8 ), Iași 2 (locul 10), IASAH (locul 11), Iași 1 (locul 12). Așadar, o performanță remarcabilă pentru junioarele U12 ale României.

Situația a stat puțin diferit la Feminin Under 18, unde România s-a clasat pe locul 4. Aici, Polonia a obținut primul loc, fiind urmată de Israel A și de Monte Carlo Chess Club. Și aici, țara noastră a fost reprezentată de echipele Light Energy System (locul 10), CSM Masters (locul 11), CSU București (locul 14) și Iași (locul 16).

ADVERTISEMENT

La băieți, la Open Under 12, România a ocupat locul 5 în clasamentul final. Polonia a dominat și aici competiția, terminând pe prima poziție, în timp ce Turcia a terminat pe locul secund și Israel pe 3. Echipele care au reprezentat România sunt IASAH (locul 6), Iași (locul 7) și Arnia (locul 8). Așadar, o performanță notabilă și la această categorie, în condițiile în care concurența este extrem de puternică.

În final, la Open Under 19, Polonia a reușit din nou aurul, fiind urmată de Israel A și Armenia. Echipele care au reprezentat România sunt Friends Team (locul 8 ), România (locul 10), IASAH (locul 12) și Iași (locul 14). În urmă cu o zi, Federația Română de Șah transmitea un mesaj de încurajare pentru toți juniorii care au reprezentat țara noastră la această competiție.

ADVERTISEMENT

”Suntem înaintea ultimei runde a Campionatului European pe echipe de juniori care se desfășoară la Iași! Le ținem pumnii tuturor echipelor care reprezintă România! A fost o săptămână plină de șah puternic și emoții, iar la finalul zilei vom afla noile campioane europene”, se arăta în mesajul publicat pe Facebook.

Federația Românp de Șah dădea o adevărată lovitură la începutul anului, când anunța că Kirill Shevchenko, campion european la șah cu Ucraina în 2021, va reprezenta România. “Suntem fericiți și onorați să anunțăm că unul dintre cei mai tineri și mai de perspectivă șahiști din lume, marele maestru ucrainean Kirill Shevchenko, a ales să joace șah sub steagul României. Bun venit, Kirill! Suntem mândri că ne-ai ales pe noi!”, se arăta în anunțul făcut de Federația Română de Șah.

ADVERTISEMENT

Kirill Shevchenko devenea Mare Maestru în 2017, când avea doar 14 ani! În prezent este pe locul 78 în clasamentul FIDE, cu un ELO de 2662. Shevchenko devine așadar al treilea cel mai bine cotat jucător care reprezintă România, după Richard Rapport (2740, locul 15 FIDE) și Bogdan Deac (2700, locul 40 FIDE).

ADVERTISEMENT
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de...
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de titlu de pe Arena Națională: „Luminița, Luminița”
Cîrstea, transfigurată: au apărut imaginile cu Sorana după momentul terifiant la care a...
Cîrstea, transfigurată: au apărut imaginile cu Sorana după momentul terifiant la care a asistat la Roma VIDEO
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
"Ce-i aia, frate? Face cerculeţe". Locuitorii unei comune de lângă Capitală, şocaţi de ce au văzut pe cer în miez de noapte
Fosta iubită a Prinţului Cristea a ieşit la plajă şi i-a înnebunit pe...
Fosta iubită a Prinţului Cristea a ieşit la plajă şi i-a înnebunit pe italieni: Incredibil de frumoasă!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„Trădarea” anului în televiziune! Pleacă de la Pro TV, după 26 de ani...
„Trădarea” anului în televiziune! Pleacă de la Pro TV, după 26 de ani și se vehiculează că a semnat deja cu Antena 1
Angajări masive în Armată. Condițiile de concurs pentru cele 2.500 de posturi
Angajări masive în Armată. Condițiile de concurs pentru cele 2.500 de posturi
Un ciclon loveşte România. Roxana Bojariu, Elena Mateescu şi Florinela Georgescu anunţă urgie...
Un ciclon loveşte România. Roxana Bojariu, Elena Mateescu şi Florinela Georgescu anunţă urgie în următoarele zile
Imagini cu casa lui Mihai Neșu. A construit-o în 3 ani și arată...
Imagini cu casa lui Mihai Neșu. A construit-o în 3 ani și arată spectaculos. „Nu e ușor să fii mereu pe șantier”
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește...
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește într-o bucurie