News

Armata israeliană a încercuit casa liderului Hamas din Gaza. Netanyahu: ”Chestiune de timp până îl vom captura”

Avansată pe toate fronturile în Gaza, Armata israeliană anunță că a încercuit casa liderului Hamas din enclavă, Yahya Sinwar.
06.12.2023 | 21:24
Armata israeliana a incercuit casa liderului Hamas din Gaza Netanyahu Chestiune de timp pana il vom captura
Casa liderului Hamas din Gaza, încercuită de Armata israeliană. Ce spune Netanyahu despre capturarea teroristului
ADVERTISEMENT

La mijlocul acestei săptămâni, Armata israeliană (IDF) a anunțat oficial că a încercuit casa liderului Hamas din Gaza. De la Tel Aviv, premierul Benjamin Netanyahu spune că e o ”chestiune de timp” până când islamistul va fi capturat.

Casa liderului Hamas din Gaza, încercuită de Armata israeliană. Ce spune Netanyahu despre capturarea teroristului

Încheierea amistițiului dintre IDF și gruparea teroristă Hamas a deschis din nou calea luptelor sângeroase din Fâșia Gaza. Miercuri, 6 decembrie, șeful Comandamentului Sud al IDF, generalul Yaron Finkleman, a declarat, la o întâlnire în sudul Gazei cu comandanții săi de teren, că IDF continuă operațiunile ofensive spre Khan Yunis, în sudul Gazei.

ADVERTISEMENT

Fără îndoială, vestea acestei zile a fost dată de premierul Israelului. Premierul Benjamin Netanyahu a declarat că forțele israeliene au înconjurat casa liderului Hamas, Yahya Sinwar. S-a întâmplat asta la doar câteva ore după ce rapoartele presei arabe au susținut același lucru.

Ieri (n.r. marți) am spus că forțele noastre pot ajunge oriunde în Fâșia Gaza. Acum ei înconjoară casa lui Sinwar. Casa aceasta nu este fortăreața lui și poate scăpa momentan. Vă asigur însă că e doar o chestiune de timp până să-l capturăm”, a spus Netanyahu, citat de The Jerusalem Post.

ADVERTISEMENT

Netanyahu, apel către Crucea Roșie în privința ostaticilor

Tot miercuri, prim-ministrul israelian a cerut Crucii Roșii să verifice starea ostaticilor israelieni ținuți de Hamas. Netanyahu spune că a vorbit cu președintele Crucii Roșii și i-a cerut să ia legătura cu cei din Qatar și să le ceară să facă presiuni asupra Hamas să lase angajații organizației umanitare să intre în zona unde sunt ținuți ostaticii.

IDF, avans important în zona de sud din Fâșia Gaza

Revenind la frontul de război, trebuie spus că în ultimele zile, IDF a rupt principalele linii de apărare ale forțelor Hamas la nivel de brigadă în Khan Yunis. După ce a pătruns cu succes în centrul orașului, armata Israelului întreprinde acțiuni în diferite părți ale orașului pentru a elimina forțele Hamas și pentru a prelua controlul asupra teritoriului.

ADVERTISEMENT

Simultan, alte forțe IDF din Divizia 98 au înconjurat întreg orașul din exterior. Mai multe posturi de comandă superioare ale Hamas au fost anihilate și deja 30 de zone de tunel au fost distruse. Hamas încă mai are o vastă rețea suplimentară de tuneluri care nu a fost încă eliminată de IDF.

Lupta pentru Khan Yunis este considerată cea mai importantă bătălie rămasă asupra Fâșiei Gaza, având în vedere că IDF a controlat deja cea mai mare parte din Gaza City.

ADVERTISEMENT

Armata Israelului (IDF) crede că înaltul comandament al Hamas și mulți dintre ostatici sunt acolo, în zona Khan Yunis. Rămâne de văzut câți ostatici mai pot fi recuperați din mâinile teroriștilor.

ADVERTISEMENT
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de...
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de titlu de pe Arena Națională: „Luminița, Luminița”
Escrocii sunt din ce în ce mai inventivi. Care sunt noile metode puse...
Escrocii sunt din ce în ce mai inventivi. Care sunt noile metode puse la cale pentru a păcăli persoane naive
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
"M-am întors la el, dar nu a mai zis nimic". Gheorghe a murit sub ochii iubitei, ucis de un capac de canal, în Belgia. Urma să se căsătorească la vară
Ce poate face acum vedeta care a avut o relaţie de 8 ani...
Ce poate face acum vedeta care a avut o relaţie de 8 ani cu soţia fratelui său. A vrut s-o cucerească şi pe soacra acestuia
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur,...
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur, după 12 ani de relație: "Este doar..."
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi! Ce răspuns...
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi! Ce răspuns i-a dat clarvăzătoarea
Important pentru toți utilizatorii de Chrome. Google a făcut acum anunțul
Important pentru toți utilizatorii de Chrome. Google a făcut acum anunțul
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi. Ce răspuns...
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi. Ce răspuns i-a dat clarvăzătoarea. "El este codificat cu cifra 11"
Mihai Leu, internat de urgență la Spitalul Fundeni. Medic: „A fost adus cu...
Mihai Leu, internat de urgență la Spitalul Fundeni. Medic: „A fost adus cu elicopterul de la Hunedoara”
Două zodii din horoscop își împlinesc un vis în săptămâna 13-19 mai. Vor...
Două zodii din horoscop își împlinesc un vis în săptămâna 13-19 mai. Vor primi o veste complet neașteptată