News

Unul dintre ostaticii români a murit în mâinile Hamas. Anunţul oficial făcut de MAE

Unul dintre cei patru români luaţi ostatici de Hamas pe data de 7 octombrie a murit în Fâşia Gaza, în captivitatea teroriştilor
02.12.2023 | 10:53
Unul dintre ostaticii romani a murit in mainile Hamas Anuntul oficial facut de MAE
Ostilităţile în Gaza au reînceput în dimineaţa zilei de 1 decembrie Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Una dintre cele patru persoane cu dublă cetăţenie, română şi israeliană, răpite de terorişti pe 7 octombrie, a murit în Fâşia Gaza, în timp ce se afla în mâinile Hamas. Anunţul a fost făcut sâmbătă de Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti, care a fost informat de situaţie de autorităţile de la Tel Aviv.

Şase persoane cu cetăţenie română au murit în Israel, începând cu 7 octombrie

“În continuarea precizărilor transmise de către Ministerul Afacerilor Externe în contextul situaţiei de securitate din Statul Israel şi Fâşia Gaza, precizăm că autorităţile israeliene au informat cu privire la decesul unei persoane cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, ostatic în Fâşia Gaza”, se arată în comunicatul remis sâmbătă de MAE.

ADVERTISEMENT

Aceasta este cea de-a şasea persoană cu cetăţenie română care a murit de la începutul conflictului dintre Israel şi Hamas, pe 7 octombrie, dar prima care se afla în captivitatea grupării teroriste. De asemenea, trei români se află în continuare ostatici în mâinile teroriştilor.

Nu sunt clare circumstanţele decesului ostaticului româno-israelian, însă vestea morţii sale vine în contextul unui schimb destul de intens de prizonieiri şi ostatici pe care israelienii şi palestinienii l-au avut în ultimele zile.

ADVERTISEMENT

Totuşi, vineri dimineaţă Forţele de Apărare ale Israelului (IDF) au reluat operaţiunile de luptă împotriva Hamas, acuzând gruparea că a încălcat termenii armistiţiului.

Ministerul Sănătății din Gaza a anunţat sâmbătă că numărul morților în urma bombardamentelor IDF în prima zi de după reluarea ostilităţilor a crescut la 240. De asemenea, palestinienii susțin că peste 650 de persoane au fost rănite.

ADVERTISEMENT

Un purtător de cuvânt al IDF a declarat că armata a atacat peste 400 de ținte teroriste în toată Fâșia Gaza, în ultimele 24 de ore. În timpul nopții, avioanele de luptă ale Forțelor Aeriene au atacat peste 50 de ținte într-un atac amplu în zona Khan Yunis.

La rândul lor, luptătorii Brigăzii 551 au eliminat teroriștii și infrastructura organizației teroriste Hamas în zona Beit Lahia, trăgând cu tancuri și direcționând avioanele să atace din aer.

ADVERTISEMENT

Brigada de pompieri 215 a activat focul de artilerie și a dirijat lovituri aeriene în nordul Fâșiei Gazaşi, de asemenea, în cursul nopții, forțele navale au desfășurat o activitate operațională țintită în sudul Fâșiei Gaza.

ADVERTISEMENT
Tags: