News

Armata Română face recrutări. Ce salarii vor primi voluntarii

Ministerul Apărării lucrează la implementarea unei legi pentru introducerea serviciului militar voluntar, recrutând tineri de 18 şi 35 de ani. În perioada instrucțiilor, aceștia vor fi plătiți.
31.03.2022 | 22:45
Armata Romana face recrutari Ce salarii vor primi voluntarii
Câți voluntari vrea să recruteze Armata Română. Sursa foto: MApN
ADVERTISEMENT

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a dat startul unei noi misiuni de recrutare a voluntarilor în Armată. Mai exact, pentru următorii trei ani, instituția și-a propus înscrierea a 10.000 de tineri cu vârste între 18 și 35 de ani.

Cât poate primi un soldat voluntar în Armată

Pentru ca acest lucru să devină și realitate, MApN lucrează la implementrarea unei legi, în care este menționat că, pe toată perioada instrucțiilor, voluntarii să fie plătiți și să beneficieze și de contract.

ADVERTISEMENT

De exemplu, un soldat poate primi 1.800 de lei. Pentru perioada când vor sta acasă, vor încasa lună de lună, 30% din rolul pe care-l îndeplinesc, de pildă 500 de lei pentru un soldat, informează ȘtirileProtv.

”În momentul acesta ne interesează în jur de vreo 10.000. O armată profesionistă are nevoie nu neapărat de carne de tun, ci are nevoie de specialişti, de experţi, de oameni care pot să dezvolte operativ mai complicat, cu armament mai complicat, cu tehnologie mult mai complicată”, a declarat Vasile Dîncu, ministrul apărării, pentru sursa menționată.

ADVERTISEMENT

Tot mai multe tinere care-și doresc să facă Armata

Printre bărbați, sunt și foarte multe femei care-și doresc să facă parte din Armată. Deja, de săptămâna viitoare, ele vor intra în programul dedicat rezerviștilor voluntari, alături de 400 de civili.

Raluca, o tânără în vârstă de 27 ani, care a lucrat vreme de 7 ani ca ofițer de Credite, la o bancă din București, este încântată să înceapă, mai ales că-și dorește o schimbare în viața sa profesională.

ADVERTISEMENT

”În iarnă m-au contactat pentru postul de rezervist voluntar. Am dat probele, am luat probele din fericire şi urmează activez mai departe.

Vreau mai departe să înaintez şi pe alte poziţii în domeniul acesta.”, a declarat tot pentru ȘtirileProtv, Raluca, rezervist voluntar.

ADVERTISEMENT

Tinerii care vor dori să facă parte din programul de instruire al Armatei Române trebuie să știe că pot opta pentru stagii de patru luni. La finalul practicii, vor primi trei salarii medii brute, după care vor fi plasați în rezerva operaţională, adică la vreme de război să poată fi înrolați.

ADVERTISEMENT
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de...
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de titlu de pe Arena Națională: „Luminița, Luminița”
Escrocii sunt din ce în ce mai inventivi. Care sunt noile metode puse...
Escrocii sunt din ce în ce mai inventivi. Care sunt noile metode puse la cale pentru a păcăli persoane naive
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Industria din România cu profit uriaş, de peste 600 de milioane de euro,...
Industria din România cu profit uriaş, de peste 600 de milioane de euro, în 2023. Bucureştenii au generat o treime din sumă
Ce poate face acum vedeta care a avut o relaţie de 8 ani...
Ce poate face acum vedeta care a avut o relaţie de 8 ani cu soţia fratelui său. A vrut s-o cucerească şi pe soacra acestuia
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
EXCLUSIV Simona Halep și-a vândut hotelul din Constanța. Suma obținută și cine a...
EXCLUSIV Simona Halep și-a vândut hotelul din Constanța. Suma obținută și cine a cumpărat proprietatea
Pensiile private, la un nou record. Câți bani s-au strâns la Pilonul II
Pensiile private, la un nou record. Câți bani s-au strâns la Pilonul II
Ce MOȘTENIRE a primit Catinca Roman de la Mioara Roman. Ce a dezamăgit-o...
Ce MOȘTENIRE a primit Catinca Roman de la Mioara Roman. Ce a dezamăgit-o cel mai tare. Nu i-a fost rușine să spună asta!
Mihai Leu, internat de urgență la Spitalul Fundeni. Medic: „A fost adus cu...
Mihai Leu, internat de urgență la Spitalul Fundeni. Medic: „A fost adus cu elicopterul de la Hunedoara”
Două zodii din horoscop își împlinesc un vis în săptămâna 13-19 mai. Vor...
Două zodii din horoscop își împlinesc un vis în săptămâna 13-19 mai. Vor primi o veste complet neașteptată