Sport

„Armele secrete” ale lui Eugen Neagoe la Universitatea Craiova! Inspirația lui „Geană” i-a salvat pe olteni în play-off

Eugen Neagoe s-a dovedit a fi inspirat în timpul confruntărilor în SuperLiga, iar „armele secrete” de pe banca „alb-albaștrilor” i-au răsplătit încrederea la Universitatea Craiova.
10.05.2023 | 09:28
Armele secrete ale lui Eugen Neagoe la Universitatea Craiova Inspiratia lui Geana ia salvat pe olteni in playoff
„Armele secrete” ale lui Eugen Neagoe la Universitatea Craiova! Inspirația lui „Geană” a făcut diferența în play-off. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova este într-o luptă încinsă pentru calificarea în cupele europene, însă trupa lui Eugen Neagoe are o misiune extrem dificilă sămbătă împotriva Farului, de la ora 21:30. „Geană” și-a pus amprenta pe stilul „alb-albaștrilor”, iar schimbările pe care le-a dictat în timpul partidelor s-au dovedit a fi decisive pentru olteni.

„Armele secrete” ale lui Eugen Neagoe la Universitatea Craiova! Inspirația lui „Geană” a făcut diferența în play-off

Deși fără șanse la titlu de campioană a României pe finalul play-off-ului, Universitatea Craiova este angrenată într-o luptă strânsă pentru podiumul din SuperLiga. Oltenii păstrează diferența de trei puncte în clasament față de CFR Cluj, iar formația din Bănie rămâne cu șanse reale pentru un loc în preliminariile Conference League.

ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova a avut dueluri de foc împotriva adversarilor din play-off. Oltenii au izbutit să câștige nouă puncte în șapte etape, însă oficialii „alb-albaștrilor” sperau la mai mult datorită evoluților bune. Un rol important în câștigarea punctajului din SuperLiga au avut și schimbările lui „Geană” din timpul partidelor.

Eugen Neagoe a avut numeroase probleme de lot din cauza accidentărilor la formația din Bănie și de cele mai multe ori  nu s-a putut baza pe toți jucătorii. De altfel, tehnicianul „alb-albaștrilor” a avut de suplinit două absențe „grele” în play-off, ale lui Nicușor Bancu și Bogdan Vătăjelu.

ADVERTISEMENT

Andrei Ivan și Alex Cîmpanu au fost revitalizați de Eugen Neagoe și de multe ori decisivi pentru Universitatea Craiova încă din primul minut, însă și rezervele oltenilor au jucat un rol important. „Geană” se bucură de forma pe care o traversează Jovan Markovic, Elvir Koljic și Ante Roguljic la Universitatea Craiova, dar și de aportul lor ofensiv pe care îl aduc în teren în reprizele secunde.

Elvir Koljic și Jovan Markovic și-au împărțit aparițiile în primul „11” ales de Eugen Neagoe, însă elevii tehnicianului nu au dezamăgit nici din postura de rezervă. Vârfurile „alb-albaștrilor” au înscris sau au oferit pase de gol de cele mai multe ori când au intrat de pe bancă.

ADVERTISEMENT

Ante Roguljic i-a impresionat pe olteni ori de câte ori a intrat pe teren la Universitatea Craiova și mulți specialiști anunță că mijlocașul ar merita un loc în formula de start. Croatul s-a dovedit a fi soluția perfectă pentru trupa lui Eugen Neagoe pe finalul partidelor, iar acesta s-a făcut observat ori de câte ori a avut șansa cu pase de gol sau reușite în tricoul formației din Bănie.

Ce îi lipsește lui Ante Roguljic la Universitatea Craiova: „Are talent, dar ar trebui lucrat puțin la mentalitate”

Ante Roguljic este noua senzație de la Universitatea Craiova, iar mijlocașul s-a dovedit a fi una dintre cele mai bune soluții pe care Eugen Neagoe le are pe banca la confruntările din play-off. Deși a avut prestații solide în minutele acordate în repriza secundă la formația din Bănie, acesta nu s-a impus.

ADVERTISEMENT

Mijlocașul „alb-albaștrilor” nu a avut aceleași prestații atunci când a fost folosit încă din primul minut la Universitatea Craiova. Ultimul meci pe care l-a început ca titular la formația din Bănie este înfrângerea cu FC Voluntari, scor 1-0, iar de atunci s-a dovedit a fi decisiv pentru olteni pe finalul partidelor.

Gică Craioveanu a mărturisit că a rămas impresionat de Ante Roguljic, însă acesta mai trebuie să lucreze la mentalitate. „Grande” a fost cucerit de calitățile croatului de picior stâng și este de părere că mijlocașul este un jucător special.

„Este jucătorul care îmi place enorm pentru că este stângaci, mincinos. Are talent, dar ar trebui lucrat puțin la mentalitate pentru că dispare foarte mult din joc, nu este constant. Îmi plac jucătorii aceștia cu calități pentru că sunt diferiți”, spunea „Grande” pentru FANATIK.


  • Cotă BETANO pentru Universitatea Craiova: 2,67 este cota pentru „2 solist” la meciul Universitatea Craiova – Farul Constanța

ADVERTISEMENT