Fotbal international

AS Monaco, 14 meciuri fără victorie. Echipa lui Thierry Henry e pe loc de retrogradare

04.11.2018 | 11:01
AS Monaco 14 meciuri fara victorie Echipa lui Thierry Henry e pe loc de retrogradare
ADVERTISEMENT

Se pare că nici șocul pe care șefii lui AS Monaco au vrut să îl producă prin numirea lui Thierry Henry în funcția de antrenor nu a fost suficient pentru a revitaliza echipa, iar situația este tot mai îngrijorătoare la clubul francez, după 14 meciuri fără victorie. Monegascii au fost învinși și în ultima rundă din Ligue 1, 0-1 pe terenul celor de la Reims, și pot pica pe ultima poziție a clasamentului dacă Guingamp scoate măcar un punct la Nantes. În aceste condiții, obiectivul echipei devine salvarea de la retrogradare.

Cu Falcao rezervă după ce a suferit o accidentare minoră, AS Monaco a făcut din nou un meci slab și nu a reușit să pună probleme în atac. În schimb, Thierry Henry a reușit ce și-a propus, să facă un joc de posesie, iar monegascii au avut o posesie de 72%. Însă fotbalul se joacă pe goluri, nu pe cifre, iar acest lucru a fost înțeles de cei de la Reims, care au marcat singurul gol al întâlnirii prin Cafaro, în minutul 24, din pasa lui Oudin.

ADVERTISEMENT

AS Monaco e în criză! Echipa lui Thierry Henry ocupă loc de retrogradare

Început slab de partidă pentru AS Monaco, dar trupa lui Thierry Henry putea să dea lovitura după pauză, când Falcao a fost aruncat în atac, iar Reims a rămas în 10 oameni după eliminarea lui Romao. N-a fost să fie, pentru că monegascii au rămas și ei în 10 după eliminarea lui Pele din minutul 71, pentru cumul de cartonașe galbene. Cu un singur șut pe poartă în cele 90 de minute, echipa lui Henry tremură serios în Ligue 1 în acest sezon.

După 12 meciuri jucate în actuala stagiune, AS Monaco e pe penultimul loc în Ligue 1, cu 7 puncte, la egalitate cu echipa de pe ultimul loc, Guingamp, care poate trece însă peste Monaco dacă scoate măcar un punct în deplasarea de la Nantes.

ADVERTISEMENT