Fotbal international

Thierry Henry a fost prezentat oficial la AS Monaco. “Am ales cu inima!” Video

17.10.2018 | 20:17
Thierry Henry a fost prezentat oficial la AS Monaco Am ales cu inima Video
ADVERTISEMENT

Fostul jucător de legendă Thierry Henry a fost prezentat oficial în funcția de antrenor al echipei AS Monaco, echipă la care a jucat între 1994 și 1999, înainte de a fi transferat la Juventus Torino. Francezul spune că este o oportunitate extraordinară pentru el să revină la clubul din Ligue 1 și îi asigură pe fani că alegerea a fost făcută “cu inima.”

Thierry Henry se află la prima aventură ca antrenor principal, după ce ultima dată a fost secund la naționala Belgiei, echipă care a terminat pe locul 3 la Campionatul Mondial 2018. “Arsene Wenger mi-a deblocat multe lucruri în minte, cum să mă comport ca un profesionist, cum să evoluez. Pep e de referinţă pentru mine. Am învăţat din nou să joc alături de el, când eram la Barcelona”, a declarat Thierry Henry la conferința de presă organizată de AS Monaco, echipă la care a jucat în 122 de partide și pentru care a înscris 25 de goluri și a dat 2 pase de gol.

ADVERTISEMENT

Thierry Henry, prezentat oficial ca antrenor la AS Monaco

Cu o carieră impresionantă ca jucător, Thierry Henry a ținut să mulțumească vechiului staff al monegascilor. Leonardo Jardim e un antrenor care va rămâne în istoria clubului. Eu şi staff-ul meu îi mulţumim pentru ce a realizat aici”a spus cel care a mai jucat pentru Barcelona, Arsenal și New York Red Bulls.

Thierry Henry are o misiune foarte dificilă pe banca celor de la AS Monaco. După 9 etape scurse din Ligue 1, echipa se află pe locul 18 în campionat și are doar 6 puncte, cu unul mai mult decât ocupanta ultimului loc și cu 4 mai puțin decât Reims, care ocupă poziția a 17-a, prima care asigură salvarea de la retrogradare. “Când am primit oferta de la AS Monaco, am ales cu inima. Vreau să mulţumesc conducerii clubului care mi-a oferit oportunitatea de a reveni acasă, locul de unde am plecat”, a mai spus Henry la conferința de presă.

ADVERTISEMENT