Life

Așa usuci rufele ușor iarna! Ce trebuie să faci imediat după ce le-ai spălat

Așa usuci rufele ușor iarna, este un truc pe care toată lumea ar trebui să îl folosească. Ce trebuie să faci imediat după ce le-ai spălat.
16.11.2023 | 13:33
Asa usuci rufele usor iarna Ce trebuie sa faci imediat dupa ce leai spalat
Așa usuci rufele ușor iarna! Ce truc să folosești mereu. Foto Pixabay
ADVERTISEMENT

Așa usuci rufele ușor iarna! Ce trebuie să faci imediat după ce le-ai spălat pentru că ele să se usuce mult mai rapid.

Așa usuci rufele ușor iarna! Ce truc să folosești mereu

Să usuci rufele iarna poate fi o adevărată provocare. Acest truc îți vine în ajutor în momentele în care nu știi ce să mai faci ca să ai hainele uscate mai repede.

ADVERTISEMENT

În primul rând, cel mai important lucru este să nu lași niciodată hainele în mașina de spălat sau în coșul de rufe. Imediat cum ciclul de spălare al mașinii s-a terminat trebuie să iei hainele și să le întinzi.

În caz contrar, dacă le lași să stea acolo chiar și o oră ele vor începe să prindă un miros urât de mucegai.

ADVERTISEMENT

De altfel, procesul privind uscarea mult mai rapidă a hainelor începe încă de dinainte să le spălăm. Foarte important este să nu punem mai multe rufe decât este necesar și să nu supraîncărcăm mașina de spălat. Hainele se vor usca mai repede pentru că vor reține mai puțină apă.

Trucuri să usuci hainele mai repede

Un alt truc pe care îl poți folosi ca hainele să se usuce mult mai repede pe timp de iarnă este să le pui la un ciclu suplimentar de centrifugare. În acest fel vei scăpa de excesul de umiditate și acest lucru înseamnă că hainele se vor usca mai ușor.

ADVERTISEMENT

Ce poți să mai faci este și să cumperi un uscător electric de haine pentru că acesta le va usca mult mai repede. De asemenea, o altă soluție poate fi cumpărarea unui dezumidificator. În cazul în care există prea multă apă în aer hainele nu se vor usca așa cum trebuie.

Trebuie să fii atent și la felul în care întinzi rufele pentru că trebuie să existe spațiu suficient între ele. Altfel, vor mirosi a mucegai și cu siguranță nu ne dorim asta.

ADVERTISEMENT