Life

Cât de des se spală hainele vara, de fapt. Detaliul pe care nimeni nu ți-l va spune niciodată

Cât de des se spală hainele vara, de fapt? Un expert în curățenie a împărtășit câteva trucuri esențiale pentru această perioadă.
26.06.2023 | 12:06
Cat de des se spala hainele vara de fapt Detaliul pe care nimeni nu til va spune niciodata
Cât de des se spală hainele vara, de fapt. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Cât de des se spală hainele vara, de fapt? În această perioadă, temperaturile sunt cu mult mai ridicate. Mai mult de atât, aerul este și el umed, iar microbii se dezvoltă mult mai repede decât în perioada iernii.

Cât de des se spală hainele vara, de fapt

Drept urmare, dacă vrei să fii în siguranță, află că anumite lucruri trebuie curățate mult mai des decât înainte. Cât de des se spală hainele vara și ce altceva mai trebuie să știi? Courtney Walsh, expert în curățenie, a vorbit despre acest subiect.

ADVERTISEMENT

Potrivit acesteia, hainele se murdăresc cu mult mai repede vara. Transpirația este și ea unul dintre motive. Pe de altă parte, este bine să cunoaște câteva detalii interesante. În primul rând, hainele transpirate trebuie băgate imediat la spălat, însă nu se aruncă în coșul cu rufe murdare.

Acestea trebuie lăsate să se usuce complet înainte de a fi puse în mașină. De asemenea, pentru hainele care s-au murdărit fie de iarbă, fie de cremă de protecție solară, avem nevoie de un alt ajutor. Expertul spune că acestea nu trebuie băgate în mașina de spălat, ci ar trebui curățate înainte.

ADVERTISEMENT

Se poate folosi o soluție care are la bază oțet alb și apă. Hainele se lasă acolo la înmuiat timp de 15 minute, se clătesc și de abia apoi se bagă în mașina de spălat după programul normal de spălare. Indicat ar fi să spălăm hainele ori de câte ori observăm transpirația, adică aproape zilnic.

Cum trebuie să cureți grătarul din curte

Și lenjeriile de pat se spală mai des vara, iar același lucru este valabil și în cazul prosoapelor. Un alt expert spune că acestea trebuie spălate cel puțin odată pe săptămână. ”Transpirația poate crea un teren propice pentru bacterii și acarieni”, avertizează Adam Moore.

ADVERTISEMENT

Iar dacă locuiești la curte și ai mobilier de exterior, află că și acesta necesită o atenție sportivă vara. Este recomandat ca husele și pernele să fie spălate constant. Acestea colectează praf, polen și pot crea un spațiu perfect pentru bacterii, notează realsimple.com.

Se recomandă ca acestea să fie aspirate ori periate constant. De asemenea, dacă observăm prea mult praf, le putem spăla conform instrucțiunilor, ori putem prepara o soluție de spălare tot cu oțet și apă caldă.

ADVERTISEMENT

Grătarul din curte trebuie și el curățat mai des vara. Este clar că îl folosim mai des, iar resturile se adună acolo și contaminează alimentele pe care le punem mai apoi pe el. Tocmai din acest motiv, este bine să răzuim cu atenție grătarul după fiecare utilizare și să îl clătim cu apă fierbinte, recomandă specialiștii.

ADVERTISEMENT