News

Asfaltare pe lângă mașină la Craiova. Cum arată o stradă reabilitată, după ce un șofer nu și-a mutat autoturismul

Pe o stradă din Craiova s-a făcut asfaltare pe lângă mașină. Din cauza unui șofer care nu și-a mutat autoturismul, muncitorii au improvizat
03.04.2023 | 22:26
Asfaltare pe langa masina la Craiova Cum arata o strada reabilitata dupa ce un sofer nu sia mutat autoturismul
Muncitorii care au asfaltat strada Alexandru Odobescu au fost nevoiți să ocolească mașina Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

În Craiova, odată ce vremea a început să se încălzească a reînceput asfaltarea străzilor de la periferie, parte a campaniei edilului Lia Olguța Vasilescu care își propune să nu mai existe nicio stradă neasfaltată în municipiu. Numai că pe una dintre aceste străzi asfaltarea s-a făcut pe lângă o mașină.

Asfaltare pe lângă mașină la Craiova

Potrivit unei postări pe grupul de Facebook Info Trafic Craiova și Dolj, proprietarul unui Renault nu și-a mutat mașina parcată pe strada Alexandru Odobescu așa că muncitorii au asfaltat pe lângă autoturism.

ADVERTISEMENT
Asfaltare pe lângă mașină Craiova
Postarea de pe grupul Info Tafic Craiova și Dolj Sursa foto: Facebook

”Nicio stradă fără asfalt în Craiova!”

În februarie, Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei, a anunțat reînceperea campania de asfaltare a străzilor periferiei Băniei. Edilul își propune ca obiectiv ca nicio stradă din municipiu să nu mai fie neasfaltată.

„Am reluat asfaltarea străzilor din cartierele de periferie, pentru a continua ce am reușit anul trecut și nu a reușit nicio altă localitate din România. Nu mai puțin de 120 de repere are lista cu asfaltările de anul trecut. Fie că sunt străzi (peste 100), cvartale de blocuri, parcări sau trotuare, toate au fost reparate sau asfaltate anul trecut.

ADVERTISEMENT

Și dacă anul trecut am asfaltat mult mai mult decât în alți ani, anul acesta vrem să ne autodepășim și să ne apropiem de ținta pe care ne-am impus-o: nicio stradă fără asfalt în Craiova!”, a scris atunci Lia Olguța Vasilescu pe Facebook.

25% dintre străzile din Craiova sunt neasfaltate

Dintre cele 1.009 străzi și alei ale Craiovei, 253 nu sunt asfaltate, adică circa 25% din rețeaua stradală a municipiului, arată datele transmis de municipalitate ca răspuns la solicitarea senatorului REPER de Dolj Cosmin Poteraș.

ADVERTISEMENT

”253 de străzi din Craiova nu sunt asfaltate, reprezentând 25% din cele 1.009 câte avem în total. Îmi amintesc declarațiile doamnei primar care spunea că anul trecut au asfaltat o stradă pe zi. Poate calculează zilele din an precum Consiliul Județean Olt care a inventat kilometrul de 800 de metri.

Țineți minte cifrele acestea data viitoare când vine vorba de beculețe, panseluțe și târguri. Sau poate punem pe ‘ulițele’ respective niște care trase de boi, și-atunci să te ții atracție turistică”, a scris Cosmin Poteraș pe Facebook.

ADVERTISEMENT

În cadrul unei ședințe ordinare a Consiliului Local din 2022, Lia Olguța Vasilescu a afirmat că administrația pe care o conduce a ajuns la ”performanța să avem cam o stradă sau o alee reabilitată, pe zi”.

”Se lucrează pe toate străzile cu probleme, probabil ați văzut ritmul cu care se asfaltează în Craiova. Cred că niciodată nu s-a asfaltat în acest ritm, în sensul că am ajuns la performanța să avem cam o stradă sau o alee reabilitată, pe zi”, declara Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei, în cadrul ședinței Consiliului Local din iunie 2022, relatează publicația Știri Craiova.

ADVERTISEMENT
Tags: