News

Asistentă din Galați, reținută de poliție. Fura tot ce găsea la pacienți și colegi: bani, carduri și vouchere de vacanță

Caz extrem de grav la un spital din Galați, acolo unde o asistentă a fost reținută de poliție. Femeia este acuzată că fura tot ce găsea la pacienți și colegi.
28.02.2024 | 13:13
Asistenta din Galati retinuta de politie Fura tot ce gasea la pacienti si colegi bani carduri si vouchere de vacanta
O asistentă din Galați a fost reținută de poliție. E acuzată că fura tot ce găsea la pacienți și colegi: bani, carduri și vouchere de vacanță. Sursa foto (descriptiv): hepta.ro
ADVERTISEMENT

O asistentă în vârstă de 49 de ani din județul Galați este acuzată că fura tot ce prindea de la colegi și chiar de la unii pacienți. Nu avea pretenții și sustrăgea bani, carduri și vouchere de vacanță.

O asistentă din Galați a fost reținută de poliție. E acuzată că fura tot ce găsea la pacienți și colegi: bani, carduri și vouchere de vacanță

În această săptămână, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale – Compartimentul Combaterea Infracționalității Informatice au efectuat o percheziție domiciliară la adresa unei femei, de 49 de ani. Aceasta este asistentă medicală la un spital din municipiul Galați.

ADVERTISEMENT

Femeia este suspectată de polițiști că, în perioada 2019 – 2023, a furat mai multe bunuri de la colegi, dar și de la unii pacienți. Vorbim de bani, carduri bancare și vouchere de vacanță.

La data de 27 februarie 2024, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale – Compartimentul Combaterea Infracţionalităţii Informatice au pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară la adresa un femei, de 49 de ani, din municipiul Galaţi, asistentă medicală la o unitate spitalicească din aceeaşi localitate, bănuită de săvârşirea infracţiunilor de furt, însuşirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor, efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi acces ilegal la un sistem informatic”, conform IPJ Galați.

ADVERTISEMENT

În locuința suspectei, oamenii legii au găsit și au ridicat ”probe care au legătură directă cu cauzele penale în care sunt efectuate cercetări pentru infracțiunile menționate”, mai anunță poliția din Galați.

Din probatoriul administrat a reieşit că, în perioada 2019 – 2023, la intervale diferite de timp, femeia ar fi sustras de la colegi de muncă, dar şi de la pacienţi, în timpul programului de lucru, diferite sume de bani, carduri bancare şi tichete tip voucher de vacanţă”, explică IPJ.

ADVERTISEMENT

Prejudiciul în acest caz: 2.500 de lei

Suspecta avea un mod de acțiuni bine planificat. Voucherele de vacanță erau vândute. În ceea ce privește cardurile, aasistenta se folosea de datele persoanele ale victimelor sale pentru a-și face cumpărături. A cauzat un prejudiciu important.

Ulterior, acesta ar fi vândut voucherele şi, folosindu-se de datele de identitate ale persoanelor, ar fi efectuat mai multe tranzacţii frauduloase online, dar şi la comercianţi fizici din municipiul Galaţi. Prejudiciul a fost estimat la 2.500 de lei”, mai anunță IPJ Galați.

ADVERTISEMENT

Pentru faptele sale, asistenta a fost reținută pentru 24 de ore. În cursul zilei de miercuri, 28 februarie, va fi prezentată Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, cu propunerea luării unei măsuri preventive.

ADVERTISEMENT