News

O asistentă româncă din Florența, arestată pentru furtul cardurilor pacienților. Cheltuia sume mici, dar o făcea des

O româncă angajată ca asistentă medicală la spitalul Santo Stefano di Prato (de lângă Florența) a fost arestată recent pentru că a folosit de mai multe ori banii de pe cardurile bancare ale pacienților.
22.06.2022 | 13:43
O asistenta romanca din Florenta arestata pentru furtul cardurilor pacientilor Cheltuia sume mici dar o facea des
La un an de când a fost depusă prima plângere, asistenta medicală care fura cardurile bolnavilor a fost reținută. Foto: pixabay.com
ADVERTISEMENT

Femeia de 56 de ani locuiește în Florența și conform informațiilor presei italiene, nu avea deloc o situație financiară rea, care să o împingă la gestul pentru care a fost arestată.

Asistenta medicală nu cheltuia mai mult de 25 de euro

Pentru a nu nu fi nevoită să introducă codul pin, ea făcea de fiecare dată cumpărături sub 25 de euro. În ciuda acestei strategii, ea a fost prinsă în cele din urmă.

ADVERTISEMENT

Jurnaliștii cotidianului italian Il Tirreno au notat că totul a început în urmă cu un an, la 5 iunie 2021. La acea vreme murise o pacientă care fusese diagnosticată cu Covid-19.

Tatăl decedatei a realizat rapid că există o persoană care folosește cardul bancar al fiicei sale de 50 de ani. Cumpărăturile erau făcute la Esselunga, din via Fiorentina. A urmat depunerea unei plângeri la conducerea spitalului.

ADVERTISEMENT

Părintele îndoliat era convins că toate cumpărăturile au avut loc în perioada în care fiica lui a fost internată. Ulterior, a fost deschisă o anchetă,

În urma cercetărilor, oamenii legii au identificat-o pe femeia care a folosit cardul. Recent, carabinierii au percheziționat dulapul, mașina și casa femeii care locuiește în Florența.

ADVERTISEMENT

Sub covorul mașinii asistentei medicale au mai găsit și alte cărți de credit. Una era chiar pe numele unei asistente care avusese un accident și fusese internată în spital.

Românca nu-și mai amintește câte carduri bancare a furat

Asistenta medicală din România a spus că nici nu își amintește numărul cardurilor bancare furate. Sursa citată a notat că ea avea un salariu de aproximativ 1.400 de euro pe lună.

ADVERTISEMENT

De asemenea, locuia într-o casă decentă în Florența și deținea o mașină aproape nouă. Directoarea spitalului a susținut o conferință de presă alături de carabinieri, în care a anunțat suspendarea asistentei din serviciu.

Altfel, amintim că o badantă româncă a fost condamnată la închisoare cu suspendare în Italia. Aici s-a ajuns după ce femeia de care avea grijă a murit. Este vorba despre Bruna Trafeli, în vârstă de 92 de ani, victima unui accident casnic.

Tragedia s-a produs în noaptea de 15 martie 2018, iar bătrâna a murit din cauza unei pături electrice care a luat foc. Când Gabriela L. a văzut- pătura electrică din care ieșea fum, a început să arunce apă asupra femeii. Nu a făcut altceva decât să agraveze situația și să producă un scurtcircuit care a declanșat un incendiu.

 

ADVERTISEMENT
Tags: