News

Asistenta din Timiș acuzată de moartea unei fetițe de 4 ani recunoaște că lovea copiii: ”I-am bătut cu o curelușă. I-am pus în genunchi”

Acuzată oficial de moartea unei fetițe de 4 ani pe care o avea în grijă, asistenta din Timiș recunoaște, cu seninătate, că lovea copiii de care avea grijă.
20.02.2024 | 20:16
Asistenta din Timis acuzata de moartea unei fetite de 4 ani recunoaste ca lovea copiii Iam batut cu o curelusa Iam pus in genunchi
Acuzată de moartea unei fetițe de 4 ani, asistenta maternală din Timiș recunoaște că bătea copiii. Sursa foto: Observator News / hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Asistenta din Timiș acuzată că e responsabilă de moartea unei fetițe de doar 4 ani face declarații revoltătoare. Femeie recunoaște că bătea copiii. Dacă va fi găsită vinovată, femeia riscă ani grei după gratii.

Acuzată de moartea unei fetițe de 4 ani, asistenta maternală din Timiș recunoaște că bătea copiii

Un caz dramatic se petrecea în județul Timiș la finele anului trecut. Pe 7 decembrie 2023, în localitatea Mașloc, o fetiță de numai 4 ani, dată în îngrijire unui asistent maternal în vârstă de 71 de ani, murea după ce a căzut din pat. Ulterior, acest caz a scos la iveală informații cutremurătoare.

ADVERTISEMENT

Asistenta maternală spunea că fetița ar fi căzut din pat şi s-a lovit la cap, apoi s-ar fi dus înapoi la culcare liniștită. În dimineața următoare, micuța s-a stins. Medicii legiști au descoperit pe trupul micuţei urmele unor lovituri. Unele dintre ele erau produse cu luni bune înaintea tragediei.

Încă de la acea vreme, asistenta maternală s-a ales cu dosar penal pentru ucidere din culpă și pentru rele tratamente aplicate minorului. Între timp, femeia a fost pusă oficial sub acuzare.

ADVERTISEMENT

Adusă în această săptămână în fața procurorilor, femeia de 71 de ani a recunoscut că îi bătea pe copii cu o curea. Cu toate acestea, asistenta maternală susține că nu are nicio vină pentru moartea fetiței de 4 ani. Iată dialogul suspectei cu presa, conform Observator News:

  • Eugenia Pinta, asistentă maternală: l-am bătut cu o cureluşă. I-am pus în genunchi, pe Seba.
  • Reporter: Deci, totuşi, i-aţi lovit.
  • Eugenia Pinta, asistentă maternală: De două ori! Cu o cureluşă! Cu din asta. Da, aşa am considerat!
  • Reporter: Cu curea ca cea de la geantă?
  • Eugenia Pinta, asistentă maternală: Da! Este acolo, din asta.
  • Reporter: Altfel nu puteaţi să-i educaţi?
  • Eugenia Pinta, asistentă maternală: Nu. Pentru minciună, Seba.
  • Reporter: Dar minciuna nu se poate educa altfel?
  • Eugenia Pinta, asistentă maternală: Nu. Seba era deja obişnuit.
ADVERTISEMENT

Avocata familiei victimei: ”Bătrâna infractoare are un comportament foarte agresiv”

Carmen Obârşanu, avocata familiei fetiței, lansează acuzații grave la adresa asistentei. Spune despre aceasta că a avut un comportament agresiv inclusiv față de ea. Obârșanu mai dezvăluie că trupul micuței era plin de leziuni.

Bătrâna infractoare are un comportament foarte agresiv. Faţă şi de mine s-a repezit. 56 de puncte de leziuni constatate pe corpul fetiţei”, spune Carmen Obârşanu, avocata familiei fetiței, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT

În replică, avocata suspectei spune că fetița ar fi avut probleme de sănătate. ”Au fost probleme pe care doamna le-a semnalat de-a lungul timpului şi Direcţiei de Asistenţă pentru Protecţia Copilului, şi medicilor”, a declarat Daniela Avram, avocata asistentei maternale.

ADVERTISEMENT