News

Ce au descoperit legiștii la autopsia fetiței ucise de propria mamă. Educatoarea Alexandrei a făcut și ea noi dezvăluiri

Informații noi în cazul fetiței ucise de propria mamă. DGASPC Galați a fost sesizată încă de acum un an cu privire la acest caz.
01.02.2024 | 20:47
Ce au descoperit legistii la autopsia fetitei ucise de propria mama Educatoarea Alexandrei a facut si ea noi dezvaluiri
Ce au descoperit legiștii la autopsia fetiței ucise de propria mamă. colaj Fanatik/ Foto captură Știrile Pro Tv/ Hepta
ADVERTISEMENT

Ies la iveală noi detalii în cazul fetiței ucise de propria mamă. Copila, în vârstă de 9 ani, din Galați, a fost supusă unor chinuri de nedescris. Totul s-a întâmplat, vreme de câteva zile la rând, în apartamentul în care locuia, alături de mamă și două surori mai mici.

Autopsia fetiței ucise de propria mamă. Din ce cauză a murit Alexandra

Alexandra a fost lovită cu obiecte contondente și arsă de cea care i-a dat viață și care trebuia să o protejeze și să o iubească. Autopsia a scos la iveală faptul că fata a murit din cauza unui șoc traumatico-hemoragic.

ADVERTISEMENT

Timp de cinci zile, în perioada 26 – 30 ianuarie a trecut prin acest coșmar, ca apoi să-și piardă viața. De asemenea, pe trupul copilei au fost găsite și urme mai vechi de violență, semn că trecea prin acest chin de multă vreme.

Femeia ar fi aplicat același tratament și celorlalte două fetițe, surorile Alexandrei, de 5 și 7 ani. Anchetatorii au descoperit că și copilele aveau lovituri pe corp. Ele au fost preluate de DGASPC Galați.

ADVERTISEMENT

Totodată, fosta educatoare a Alexandrei bănuia că fetițele sunt bătute crunt acasă și în urmă cu un an a sesizat autoritățile. Femeia spune că una dintre fetițe a venit la grădiniță plină de vânătăi.

„Îmi spunea: «sunt copii, avem trei fetițe, se joacă, se mai zgârie în parc. Se mai lovesc.» Bun. O zi. Următoarea dată: «știți, mâine nu vine, că a căzut pe gheață, s-a lovit la cap și nu pot s-o aduc»”, a declarat educatoarea Nicoleta Drăghici, potrivit Știrile Pro TV.

ADVERTISEMENT

Rudele au insistat ca fetițele să rămână în familie

Direcția pentru Protecția Copilului a fost sesizată, fiind deschisă o anchetă socială. S-a constatat că mama celor trei fetițe suferă de un handicap mental. Cu toate acestea, familia a insistat ca minorele să nu fie preluate de autorități, menționând că femeia are sprijin.

Purtătorul de cuvânt al DGASPC Galați, Tania Calcan, spune că la vremea respectivă unchiul și mătușa copiilor au fost supuși evaluării psihologice. Cum aceștia au declarat că le ajută pe cele trei fetițe, DGASPC Galați a decis ca acestea să rămână în familie.

ADVERTISEMENT

Rudele au fost sfătuite să ceară tutela minorelor în instanță, însă nu au făcut acest lucru. Amintim că mătușa fetițelor a fost audiată, fiind nevoită să explice oamenilor legii cum de nu a observat bătăile crunte la care erau supuse.

 

 

ADVERTISEMENT