News

O fetiţă de 4 ani, aflată în plasament, a murit după ce a căzut din pat. Asistenta maternală e acuzată de ucidere din culpă

Caz șocant în Timiș, acolo unde o fetiță a murit după ce a căzut din pat. Micuța se afla în grija unei asistente maternale.
08.12.2023 | 14:24
O fetita de 4 ani aflata in plasament a murit dupa ce a cazut din pat Asistenta maternala e acuzata de ucidere din culpa
O fetiţă de 4 ani, aflată în plasament, a murit după ce a căzut din pat. Foto Facebook
ADVERTISEMENT

O fetiţă de 4 ani, aflată în plasament, a murit după ce a căzut din pat. Incidentul șocant a avut loc în casa unei asistente maternale din localitatea Mașloc, din județul Timiș, în noaptea de miercuri spre joi.

O fetiţă de 4 ani a murit după ce a căzut din pat

Din primele informații, se pare că fetița s-a trezit în timpul nopții pentru că i se făcuse sete. A vrut să ia sticla de apă aflată pe un dulap și în timp ce încerca să ajungă la ea, ar fi căzut între pat și corpul respectiv.

ADVERTISEMENT

În urma căzăturii, micuța s-a ales cu un cucui, însă inițial nu ar fi dat semne că se simte rău. Câteva ore mai târziu, starea ei s-a schimbat brusc. Astfel, dimineața a spus că nu se simte bine și a început să vomite.

Femeia la care era în grijă a sunat la 112, iar la fața locului a ajuns o ambulanță. Când au ajuns medicii, fetița era deja moartă. Echipajul de intervenție nu a putut face nimic pentru salvarea copilei, fiind nevoit să declare decesul.

ADVERTISEMENT

Potrivit cercetărilor, fetița ar fi murit din cauza hematomului. Însă, pe corpul ei au fost găsite vânătăi. Prin urmare, asistenta maternală s-a ales cu dosar penal pentru ucidere din culpă și pentru rele tratamente aplicate minorului.

„La data de 7 decembrie a.c., în jurul orei 9:30, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au fost sesizați cu privire la faptul că unei fetițe de 4 ani din localitatea Mașloc, i-ar fi fost rău și ar fi leșinat. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că în noaptea de 7 decembrie a.c., în jurul orei 01:00, fetița ar fi căzut din pat și s-ar fi lovit la cap.

ADVERTISEMENT

În urma efectuării necropsiei, nu au rezultat alte suspiciuni, decesul survenind în urma hematomului provocat ca urmare a căzăturii. A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă. Întrucât fetița prezenta și anumite echimoze pe corp, se efectuează verificări și dub aspectul săvârșirii infracțiunii de rele tratamente aplicate minorului”, a transmis IPJ Timiș.

Asistenta maternală avea în grijă încă trei copii

Presa locală notează că asistenta maternală avea în grijă încă trei copii. Doi dintre aceștia erau chiar frații micuței decedate. Toți minorii au fost preluați de autorități, ajungând în grija altei asistente maternale. Pe de altă parte, primarul localității Mașloc susține că asistenta maternală cercetată pentru moartea fetiței nu ar fi violentă.

ADVERTISEMENT

Femeia, în vârstă de 70 de ani, avea copii în plasament de foarte mulți ani și conform edilului, erau bine îngrijiți. „Este o femeie cumsecade, nu este violentă, nu avem nici măcar o singură reclamație, are în jur de 70 de ani. Eu sunt din 2012 la primărie și nu pot să spun ceva rău despre ea”, a transmis Ionel Lupu, primarul din Mașloc, pentru tion.ro.

ADVERTISEMENT
Tags: