Fotbal intern

Bălaşa, marea surpriză! Cum arată primul 11 „ceferist” al lui Rădoi pentru barajul Islanda – România. Fanatik confirmat

08.10.2020 | 20:31
Balasa marea surpriza Cum arata primul 11 ceferist al lui Radoi pentru barajul Islanda  Romania Fanatik confirmat
ADVERTISEMENT

România întâlnește în această seară, de la ora 21:45, Islanda, la Reykjavik, în semifinala de baraj pentru calificarea la Euro 2021. Selecționerul Mirel Rădoi pregătește o abordare ofensivă, așa cum a lăsat de înțeles la conferința de presă de la stadionul „Laugardalsvollur”.

UPDATE, 8 octombrie, ora 20:32 / FANATIK a anunţat încă de miercuri că Mirel Rădoi va merge pe mâna a patru jucători de la CFR Cluj în primul 11. Cristi Manea, Andrei Burcă, Mario Camora şi Ciprian Deac sunt titulari în meciul cu Islanda. Marea surpriză este titularizarea lui Mihai Bălaşa în locul lui Dragoş Grigore.

ADVERTISEMENT

România: Tătăruşanu – Manea, Burcă, Bălaşa, Camora – Stanciu, Creţu, Maxim – Deac, Alibec, Mitriţă


ŞTIRE INIŢIALĂ – 7 octombrie, ora 22:35

Chiar dacă Rădoi a declarat că știe doar 50 la sută dintre titulari, primul 11 a fost în mare parte creionat după antrenamentul oficial de miercuri seara. Din informațiile FANATIK, Rădoi va miza pe câțiva jucători importanți de la CFR Cluj, unul dintre ei putând fi chiar primul naturalizat din echipa națională, Mario Camora.

ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi poate merge pe mâna campionilor de la CFR Cluj în defensivă pentru Islanda – România

Islanda – România este, în acest moment, meciul anului în fotbalul românesc. Dacă tricolorii lui Mirel Rădoi vor învinge la Reykjavik, ceea ce ne dorim cu toții, titulatura de meci al anului se va muta pe partida din noiembrie, de la Sofia sau Budapesta.

Dar până atunci, Rădoi trebuie să rezolve ecuația islandeză, tot amânată de ferocele Covid din martie până în luna octombrie. Și cum va rezolva selecționerul problema? Încă are niște dubii, pe care le va înlătura în ziua partidei împreună cu oamenii săi de încredere, dar se prefigurează o miză interesantă pe jucătorii campioanei CFR Cluj.

ADVERTISEMENT

Este vorba nu doar de omogenitate, dar și de experiență. Poate cea mai discutată problemă privind naționala în ultimele zile a fost cum va arăta defensiva după abandonurile căpitanului Vlad Chiricheș și a lui Ionuț Nedelcearu.

Este foarte probabil debutul lui Mario Camora ca fundaș stânga, dar în defensivă s-ar putea găsi și colegul acestuia, Andrei Burcă. La partea dreaptă va fi un balotaj Manea – Hanca, cu șanse mai mari pentru cel de-al doilea, Manea abia reintrând în ritm în ultimele 10 zile. Dragoș Grigore este sută la sută sigur de locul de titular, astfel că apărarea de patru nu sună deloc rău: Hanca, Burcă, Grigore, Camora!

ADVERTISEMENT

Dacă Rădoi vrea să-i țină pe islandezi în terenul lor, vom avea un singur închizător, iar lângă el pe Nicolae Stanciu

Selecționerul nu a intrat în foarte multe detalii la conferința de presă și este de înțeles având în vedere importanța crucială a meciului. Spune însă că va încerca să țină adversarul departe de poarta lui Tătărușanu, ceea ce ar presupune un singur mijlocaș defensiv.

Multă lume din preajma naționalei vorbește despre un 4-3-3 ca sistem de joc, dar e posibil ca Rădoi să apeleze la un 4-2-3-1, în care lângă Alexandru Crețu să apară Nicușor Stanciu.

Intră în discuție și Răzvan Marin sau Cicâldău, dar Crețu pare să fi obținut la Klagenfurt, în victoria mare cu Austria, credit pentru acest baraj din Islanda.

Denis Alibec vârf împins, sprijinit de decarul Alex Maxim! Să nu fie niciun jucător al liderului Craiova în primul 11?

Să trecem la „armele” cu care vrem să perforăm poarta Islandei și să mai facem un pas spre grupa de Euro care se joacă în vara lui 2021 la București. Și aici putem avea un jucător al CFR-ului, Ciprian Deac, unul dintre cei mai constanți jucători din Liga 1.

Cu Deac în banda dreaptă și Alex Mitriță în stânga, ultimul aflat într-o formă excelentă înaintea acestui baraj, linia de trei ar completa-o decarul Alex Maxim, euro-gol în Austria. Maxim ar juca în spatele singurului vârf de careu, foarte probabil Denis Alibec, și el revitalizat de Mirel Rădoi după convocarea din luna septembrie.

Cum ar putea arăta primul 11 al lui Rădoi în Islanda – România:

Tătărușanu – Hanca, Burcă, Grigore, Camora – Crețu, Stanciu – Deac, Maxim, Mitriță – Alibec.

La ce se anticipează acum, cu câteva ore înainte de decizia finală a lui Rădoi, am putea asista la ceva inedit: ca niciun jucător al Craiovei, lider cu punctaj maxim în Liga 1, să nu fie în primul 11! Deși la lot sunt Bancu, Cicâldău și Bălașa, ultimul chemat de urgență după verdictul în cazul lui Chiricheș.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,01 este cota pentru „România se califică” la meciul Islanda-România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT