Fotbal intern

Astra Giurgiu a adus un portar crescut de Benfica. Înlocuitor pentru Plamen Iliev?

15.08.2018 | 17:39
Astra Giurgiu a adus un portar crescut de Benfica
ADVERTISEMENT

Astra Giurgiu a adus un portar crescut de Benfica Lisabona. Este vorba despre goalkeeper-ul de 23 de ani, Miguel Santos, care ultima oară a jucat la Fortuna Sittard, în divizia a doua olandeză.

Santos este un produs al academiei celor de la Benfica. A fost cedat la vârsta de 14 ani la Belenenses, pentru a fi adus înapoi 4 ani mai târziu. De-a lungul carierei a mai trecut pe la Estoril și Port Vale. Noul portar al celor de la Astra Giurgiu a semnat un contract valabil pentru următoarele 4 sezoane. Portughezul a devenit astfel al șaptelea transfer al astralilor în acest sezon, după Neluț Roșu, Mike Cestor, Azdren Llullaku, Dylan Bahamboula, Julien Begue și Denis Alibec. Ultimul s-a întors la Astra Giurgiu, în schimbul sumei de 1,4 milioane de euro, într-o telenovelă care a durat mai mult de două luni de zile.

ADVERTISEMENT

Cât despre fostul golgeter al Ligii 1 Betano, Azdren Llullaku, acesta a debutat cu gol în tricoul Astrei. Albanezul a marcat în prima etapă din Liga 1, în victoria giurgiuvenilor în fața celor de la FCSB, scor 1-0.

Astra Giurgiu i-a adus un înlocuitor lui Plamen Iliev?

Revenind la Miguel Santos, Astra Giurgiu s-ar putea să îl fi adus pentru a-l înlocui în poartă pe Plamen Iliev. Portarul bulgar a avut o ofertă extrem de tentantă înainte de startul sezonului, dar care în cele din urmă nu s-a mai concretizat. Antrenorul Astrei, Marius Măldărășanu, a vorbit despre această ofertă după victoria cu FCSB:

ADVERTISEMENT

Am avut un înger păzitor în poartă, despre care nimeni nu a spus mai nimic. Şi a avut două intervenţii extraordinare. Mai multe, bine, dar două extraordinare. Este o dovadă a caracterului său, a arătat că e un profesionist desăvârşit. Cu o zi înainte a vrut să discute cu noi şi ne-a zis că a fost anunţat de agent că transferul său a picat. E vorba despre ţările arabe. Şi sunt foarte mulţi bani. Diferenţă mare. A zis că nu vrea să spună că nu vrea să joace, dar că nu este bine psihic. Este o decizie pe care să o luaţi voi. I-am răspuns că oricum va fi, el va intra pe teren. I-am explicat că dacă el va fi în echipă, jucătorii vor avea mai multă încredere, iar dacă el n-ar fi, cei de la FCSB ar avea mai mult curaj, şi-ar spune că la noi sunt probleme. Probabil că încă se negociază transferul lui, dar ştiţi cum e, a declarat Marius Măldărășanu la câteva zile după victoria Astrei în fața FCSB-ului pentru o televiziune de sport.

Miguel Santos în va avea concurență pentru postul de rezervă a lui Plamen Iliev pe David Lazar, fost portar la Pandurii Târgu Jiu.

ADVERTISEMENT

Miguel Santos este cotat la 200.000 de euro, pe site-ul de specialitate transfermarkt.de