Sport

Cum a ratat Gigi Becali transferul atacantului care a “îngropat” Farul. Pavol Safranko, cea mai bănoasă mutare din istoria lui Sepsi, aproape de CFR Cluj

Sepsi a dat lovitura pe terenul Farului, într-un meci în care slovacul Pavol Safranko a reușit un hatt-trick perfect, în primele 33 de minute.
04.05.2024 | 10:20
Cum a ratat Gigi Becali transferul atacantului care a ingropat Farul Pavol Safranko cea mai banoasa mutare din istoria lui Sepsi aproape de CFR Cluj
Pavol Safranko a fost la un pas de FCSB, dar a preferat sa se intoarca la Sepsi FOTO colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Farul a fost învinsă, pe teren propriu, 1-4 cu Sepsi, partidă în care vârful de atac al oaspeților, slovacul Pavol Safranko a dat recital, punctând în minutele 2,22 și 33, pentru un hatt-trick perfect.

Dan Petrescu a pus ochii pe el și îl vrea la CFR Cluj

Safranko (29 de ani) a ajuns la opt goluri în acest campionat și la 30 de reușite sub tricoul lui Sepsi, pentru care bifează al patrulea sezon, cu șanse importante de a fi ultimul, deoarece din vară este liber de contract.

ADVERTISEMENT

Slovacul nu a luat încă o decizie în privința viitorului său și ar putea ajunge la CFR Cluj, unde Dan Petrescu îl dorește cu insistență, pentru a forma o nouă echipă de titlu, Bursucul punându-l în fruntea listei de achiziții. Despre interesul celor de la CFR Cluj pentru Safranko a scris în premieră gsp.ro

Indiferent ce va face, Safranko este cea mai profitabilă mutare din istoria lui Sepsi, care în 2021 l-a vândut cu 700.000 de euro în Africa de Sud, la formația Mamelodi Sundowns, multiplă campioană a țării.

ADVERTISEMENT

Slovacul a jucat destul de bine acolo, și în sezonul 2021-2022, a cucerit toate trofeele puse în joc: campionatul din Africa de Sud și cele două cupe interne. La finalul sezonului, el a fost pus însă pe liber, deoarece a trebuit să facă loc unui alt străin, transferat de club, în Africa de Sud numărul fotbaliștilor din alte țări fiind limitat. Mamelodi l-a luat pe chilianul Marcelo Allende și astfel, Safranko a fost lăsat să plece liber.

Atacantul a ales să se întoarcă în România, unde avea ofertă de la FCSB, dar și de la Sepsi. A ales echipa covăsneană, deoarece i-a oferit un contract pe două sezoane, în vreme ce Gigi Becali îi propusese un angajament doar pe un an.

ADVERTISEMENT

FCSB i-a oferit un an de contract, Sepsi doi ani

Inițial, FCSB îl dorise când era sub contra cu sud-africanii, dar interesul manifestat față de el i-a determinat pe aceștia să ceară bani pe el. Ulterior, după ce Safranko a fost pus pe liber, oferta proaspetei campioane n-a mai fost pe placul fotbalistului, care a preferat să revină la Sfîntu Gheorghe.

Așa s-a ales Sepsi gratis cu atacantul pe care luase 700.000 de euro, în urmă cu un an și pe care, în 2019 îl luase de la danezii de la Aalborg cu 125.000 de euro. Pavol Safranko s-a format la echipa slovacă Tatran Presov și a mai jucat pentru Podbrezova, Dunajska Streda, Aalborg, Dundee United.

ADVERTISEMENT

Safranko are 92 de goluri în cariera sa, derulată în 383 de meciuri, rezultând o medie de un gol la peste patru partide, ceea ce nu e o medie formidabilă pentru un vârf de atac. El a prins și zece selecții la naționala Slovaciei, dar ultima dintre ele a fost în 2020. Ca o coincidență, Pavol a debutat la națională, în 2017, înlocuindu-l într-un meci pe Adam Nemec, acum la Voluntari.

ADVERTISEMENT
Cotă BETANO pentru FCSB: 1,72 este cota pentru „ambele marchează” la meciul Universitatea Craiova - FCSB
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă...
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă simt ușurată. A fost o luptă atât de lungă”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de...
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de două ori un drum european
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat...
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută...
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută doar de programatori