Fotbal intern

Astra l-a transferat pe Andrei Trușescu. Revine în România după un an la AS Roma

27.08.2018 | 19:36
Astra la transferat pe Andrei Trusescu Revine in Romania dupa un an la AS Roma

Astra Giurgiu continuă campania de achiziții chiar și după 6 etape scurse din actualul sezon al Ligii 1 Betano. După sosirea lui Denis Alibec, care a ajuns la Giurgiu după ce a căzut în dizgrația patronului la FCSB și cea a goalkeeperului de 23 de ani Miguel Santos, crescut de Benfica Lisabona, Astra l-a transferat pe Andrei Trușescu. Jucătorul român revine în România după un an petrecut la AS Roma.

6 etape s-au scurs din Liga 1 Betano, iar Astra Giurgiu își întărește în continuare lotul. Giurgiuvenii au acumulat 10 puncte din 2 victorii și 4 rezultate de egalitate și se află în acest moment pe locul 3 în clasament, la egalitate cu Dinamo. Au 2 puncte distanță față de ocupanta locului 2, CFR Cluj și 3 puncte mai puțin ca FCSB, care ocupă primul loc. La ultima partidă din campionat, Astra Giurgiu a obținut prima victorie după 4 remize consecutive, impunându-se la Chiajna, scor 3-0, după trei reușite în a doua repriză semnate de Balaure, Roșu și Begue. Partida dintre Concordia Chiajna și Astra Giurgiu a fost întreruptă timp de 10 minute în minutul 73. Motivul? Instalația de nocturnă nu a mai funcționat iar întunericul s-a abătat asupra stadionului din Chiajna. Nu mai puțin de 10 minute au stat jucătorii celor două echipe pe întuneric, până ce generatoarele stadionului au repornit instalația buclucașă. În momentul în care luminile s-au stins pe arena ilfoveană, doar reclamele se mai puteau vedea pe micile ecrane.

Astra l-a transferat pe Andrei Trușescu. Revine în România după un an la AS Roma

După transferurile făcute în perioada de achiziții, Astra a mai făcut o un transfer. A reușit să obțină semnătura fundașului stânga Andrei Trușescu, împrumutat timp de un an la echipa Under 19 a celor de la AS Roma. Trușescu are 19 ani, a fost format la Școala de Fotbal Dani Coman și joacă pentru reprezentativa U-19 a României. A fost adus la Giurgiu pentru a acoperi postul lăsat liber după plecarea lui Alexandru Stan la FCSB. Fotbalistul a semnat pe o perioadă de 4 sezoane cu Astra Giurgiu și este așteptat să înceapă antrenamentele alături de ceilalți jucători conduși de Marius Măldărăşanu.

Andrei Trușescu nu a avut încă șansa să își demonstreze calitățile pe teren. A prins doar 4 partide în campionat la echipa secundă a Romei, înscriind un gol. A mai jucat un meci în UEFA Youth League și încă 2 partide în Coppa Primavera. În total, Trușescu a adunat 630 de minute pe teren în tricoul echipei de tineret a Romei. A debutat la reprezentativa Under 18 a României la vârsta de 17 ani, 3 luni și 9 zile și a adunat 6 selecții. La reprezentativa Under 19 a debutat la 18 ani, 5 luni și 12 zile, jucând în 4 partide până în prezent.

Noua achiziție a Astrei Giurgiu s-a născut pe data de 27 mai 1999 în Pitești, județul Argeș. Joacă pe postul de fundaș stânga, având o înălțime de 1,8 metri. La AS Roma, Andrei Trușescu a fost coleg cu atacantul George Ganea, fiul fostului international Ionel Ganea.