News

Atac armat la Bruxelles. Mai multe persoane au fost rănite, suspectul este liber

Un nou atac armat a avut loc în Europa, de această dată în Capitala UE, Bruxelles. Mai multe persoane au fost rănite miercuri seara.
06.12.2023 | 23:30
Atac armat la Bruxelles Mai multe persoane au fost ranite suspectul este liber
Mai multe persoane rănite la Bruxelles, într-un atac armat. Făptașul este căutat de poliție. Sursa foto: X
ADVERTISEMENT

Atac armat raportat la Bruxelles, Belgia, miercuri seara. Mai multe persoane au fost rănite de o persoană care a deschis focul. Suspectul este liber, fiind căutat în continuare de polițiști.

Mai multe persoane rănite la Bruxelles, într-un atac armat. Făptașul este căutat de poliție

Poliția din Capitala Belgiei anunță că patru persoane au fost rănite într-o împușcătură raportată pe Avenue de la Toison d’Or din Bruxelles, miercuri seară. Într-o primă fază, rapoartele inițiale vorbeau de trei victime. Nu există indicii că ar fi vorba de terorism.

ADVERTISEMENT

”În jurul orei 19.30 am primit un raport despre o împușcătură pe Avenue de la Toison d’Or”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției, Ilse Van de Keere. ”Serviciile noastre s-au deplasat imediat la fața locului.

Trei persoane au fost rănite. A fost realizat un perimetru”, a mai adăugat Van de Keere. La sosirea echipelor de poliție, atacatorul nu se mai afla la fața locului. Mai multe ambulanțe au ajuns la fața locului pentru a trata răniții.

ADVERTISEMENT

Una dintre victime ar fi fost găsită în apropierea Galeriei Toison d’Or, o a doua în afara unui Apple Store și o a treia în Rue des Chevaliers. ”În stadiul actual, nu există indicii că acesta este un act de terorism”, a spus un alt purtător de cuvânt al poliției, citat de publicația Belga News Agency.

În octombrie, în contextul tensiunilor izbucnite între lumea musulmană și Israel, în mai multe state din Europa au fost grave incidente de securitate. La Bruxelles, pe 16 octombrie, două persoane au fost ucise și o alta rănită într-un atac armat comis de un musulman radicalizat.

ADVERTISEMENT

Victimele au fost doi cetățeni suedezi prezenți în Belgia la un meci de fotbal al naționalei lor. Ulterior, duelul Belgia – Suedia din preliminariile Euro 2024 a fost suspendat.

A doua zi după atac, bărbatul suspectat a fost împușcat într-o cafenea din cartierul Schaerbeek. Tot atunci, autoritățile belgiene l-au identificat pe suspect. Ar fi vorba despre Abdeselam L., în vârstă de 45 de ani, din cartierul Schaerbeek, de origine tunisiană.

ADVERTISEMENT

Într-o conferință de presă, premierul din Belgia a confirmat că acesta se afla ilegal în statul european. El era cunoscut de poliție pentru trafic de persoane, ședere ilegală și subminarea securității statului.

ADVERTISEMENT