News

Atac brutal al lui Andrei Caramitru la Nicușor Dan: „Un oraș nespălat și jegos pentru că așa e și primarul”

Andrei Caramitru l-a atacu dur pe primarul Capitalei, Nicușor Dan, pe care în urmă cu trei ani îl susținea la alegerile locale.
09.09.2023 | 15:38
Atac brutal al lui Andrei Caramitru la Nicusor Dan Un oras nespalat si jegos pentru ca asa e si primarul
Andrei Caramitru, dezamăgit de Nicușor Dan/ Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Andrei Caramitru, fost consilier al lui Dan Barna, era în urmă cu trei ani printre suporterii lui Nicușor Dan în cursa pentru postul de primar al Capitalei, pe care acesta a câștigat-o în fața Gabrielei Firea. Între timp, Caramitru s-a distanțat de actualul primar până în punctul în care aruncă cu cuvinte grele la adresa lui Nicușor Dan, scrie evz.ro.

Bucureștiul arată nespălat și jegos pentru că așa e și primarul”, a scris Andrei Caramitru, într-o postare pe Facebook. În urmă cu trei ani, cu puțină vreme înainte de alegerile locale, Caramitru transmitea un cu totul alt mesaj. „Când va câștiga Nicușor primăria – și o va câștiga, dacă mergem să votăm cu toții – eu deschid o șampanie și o să mă bucur sincer. Voi investi cu bucurie și speranță timp și bani în București, orașul în care m-am născut și unde trăiesc. Mult succes, Nicușor și toată echipa de la sectoare”, scria Caramitru pe 6 septembrie 2020.

ADVERTISEMENT

Ruptură definitivă de USR și Nicușor Dan

Între timp, fostul consilier al lui Dan Barna, pe vremea când acesta era președinte al USR, și-a schimbat radical opinia despre prestația lui Nicușor Dan ca principal edil al Capitalei, după cum arată și o altă postare, din urmă cu trei zile. Caramitru susține că discuțiile despre spațiile verzi și mafia imobiliară pun în umbră probleme mult mai grave cu care se confruntă Bucureștii:

– cresc chiriile – masiv. Ceea ce sărăcește lumea si vom începe sa vedem si oameni Homeless in curând. Pentru că – dacă cresc dobânzile masiv puțini își mai permit sa cumpere o casă; și dacă nu mai construiești nimic în paralel – devine penurie de apartamente de închiriat, deci cresc chiriile. Suntem de abia la începutul unei crize aici.

ADVERTISEMENT

– zonele din centru devin ghetouri jegoase folosite de drogați. Care sunt din ce in ce mai mulți. De ce? Pentru că e plin de ruine, de blocuri insalubre și cu bulina roșie. Ruinele abandonate sunt folosite de drogați ca să stea acolo și de dealeri (ba chiar de unii producători de droguri de sinteză).

– NU există nici un plan, absolut nimic, de refacere a centrului ca în TOATE celelalte orașe din RO. Există zone în buricul târgului care sunt mult mai teribile decât Rahova sau Ferentari – zona Gării de Nord, Unirii și în spate la Cocor spre Calea Călărași, Buzești, cheiul Dâmboviței etc. Ghene, ruine, drogați.

ADVERTISEMENT

Lui Nicușor Dan îi reproșează că a permis apariția unei mizerii generalizate chiar în mijlocul orașului, fiind preocupat mai degrabă de obsesii personale decât de bunăstarea orașului de care ar trebui să aibă grijă. Andrei Caramitru a dat exemplu disputelor cu primarii din sectoarele 2 și 3, chiar în circumstanțele în care primul este de la USR.

S-a ajuns în situația în care Primăria Generală scoate pavelele puse de către primarului sectorului 3, iar pentru nici zonă cu probleme nu există planuri de reabilitare urbană. Caramitru susține că Nicușor Dan ar putea să ia exemple de la orașele din provincie care au reușit să reabiliteze zone în ruine.

ADVERTISEMENT

E foarte rău. Credeți că mă bucur? Păi eu am făcut mega campanie pentru Nicușor și Clotilde. Nu o vreau pe Firea, e o oroare am tot scris despre ea. Însă nu pot să nu văd degradarea incredibilă a orașului în care m-am născut și stau. Și inadecvarea totală a ăstora pe care i-am votat crezând că – atunci când zic să salveze Bucureștiul – chiar asta o să facă. Țeapă”, a conchis Andrei Caramitru.

ADVERTISEMENT