News

Andrei Caramitru, afirmație șocantă despre drepturile comunității LGBT: ”Îmi pare rău, știu că voi enerva pe toată lumea”

Andrei Caramitru a reușit să-i enereveze și pe membrii comunități LGBT, după o postare referitoare la drepturile și libertățile acesteia.
24.06.2023 | 09:51
Andrei Caramitru afirmatie socanta despre drepturile comunitatii LGBT Imi pare rau stiu ca voi enerva pe toata lumea
Andrei Caramitru susține drepturile comunității LGBT, însă spune că altul este obiectivul principal al societății / Colaj foto: Fanatik / Surse foto: Hepta, Andrei Caramitru Facebook
ADVERTISEMENT

Andrei Caramitru, unul dintre promotorii curentului progresist în România, a stârnit un adevărat scandal pe contul lui de Facebook după ce a scris că ”obiectivul principal al societății este să avem familii și copii”. Afirmația vine în contextul dezbaterii legate de drepturile comunității LGBT.

Andrei Caramitru: ”Nu văd sensul vieții dacă nu avem un partener și copii”

”Îmi pare rău. O sa spun aici ceva care va enerva pe absolut toată lumea. Asta e.

Eu susțin libertatea fiecăruia – de a spune ce crede, de a face orice (cât timp nu face rău altora). Deci fundamental susțin drepturile comunității LGBT (ca si drepturile absolut oricărei minorități).

ADVERTISEMENT

Dar asta nu înseamnă ca nu cred că obiectivul principal al societății este sa avem familii și copii. Că altfel nu există societate, murim genetic, nu avem viitor.

Nu văd nici un sens al vieții dacă nu avem un partener și copii (imi cer scuze celor care nu au – unii nu pot, alții nu vor și e absolut dreptul lor, mulți nu au avut norocul sa găsească pe cineva – dar am și eu dreptul la părerea mea)”, a scris Caramitru pe pagina lui de Facebook.

ADVERTISEMENT

Caramitru Jr spune că nu acceptă dă i se impună ce are voie să zică

Fiul actorului Ion Caramitru mai spune că nu acceptă nicio formă de propagandă care să-i impună ce să creadă și ce nu, indiferent care este sursa acesteia.

”Nu accept ca cineva să îmi impună ce am voie să zic sau nu, ce am voie sa cred sau nu. Nici biserica, nici ăștia cu trans – nu au nici un drept sa impună tuturor celorlalți ideile lor și ideologia lor.

ADVERTISEMENT

Îmi dau seama că probabil sunt cam singur așa, că toată lumea e sau pe o parte sau cealaltă. Ma rog. însă nu pot sa nu spun ce cred, punct”, a mai notat Andrei Caramitru.

Postarea a declanșat sute de reacții în mediul online, subiectul fiind considerat unul extrem de sensibil.

ADVERTISEMENT

În urmă cu trei ani, Caramitru spunea că Traian a fost gay

Nu este prima dată când Andrei Caramitru șochează prin astfel de afirmații. În urmă cu trei ani, fostul USR-ist a scris că împăratul roman Traian, prezent în imnul României și considerat unul dintre părinții națiunii, alături de Decebal, a fost ”homosexual 100%” și persecuta creștini.

ADVERTISEMENT