News

Atac brutal al unui europarlamentar la Diana Șoșoacă și George Simion: ”De ce Rusia investește în AUR?”

Diana Șoșoacă și AUR, partid condus de George Simion, nu au scăpat de furia liderului PMP Eugen Tomac, europarlamentar pro-europrean.
13.02.2023 | 14:54
Atac brutal al unui europarlamentar la Diana Sosoaca si George Simion De ce Rusia investeste in AUR
Șoșoacă și Simion, criticați de Tomac. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Într-un mesaj publicat pe Facebook, Tomac a desființat-o pe Diana Șoșoacă pentru modul în care politicianul, consideră Tomac, e un ”agent de propagandă al Kremlinului în România”. Nu a scăpat de critici nici George Simion și partidul acestuia.

Eugen Tomac îi atacă dur pe Diana Șoșoacă și George Simion

Mesajul a fost intitulat ”De ce Rusia investește în AUR?” și e menit să ofere un răspuns la această întrebare. Pe Tomac l-a deranjat în mod special modul în care Diana Șoșoacă s-a prezentat la o ”serbare” a Ambasadei Rusiei la București.

ADVERTISEMENT

”Nu mai e pentru nimeni un secret că un senator ales pe listele AUR acționează asumat ca agent de propagandă al Kremlinului în România. Senatoarea Șoșoacă, cunoscută în spațiul public pentru cele mai halucinante teorii ale conspirației, a vrut să știe o țară întreagă că ea poate transmite direct din Ambasada Rusiei la București și, evident, totul pentru a demonstra că rușii vor să ne dea Tezaurul înapoi, dar România refuză. Una dintre cele mai abjecte minciuni spuse de vreun politician român în ultimii 30 de ani.

Miza e simplă, Rusia are nevoie în România de cât mai multe teze care urmăresc crearea de haos informațional pentru a crește valul de neîncredere în instituțiile românești, în Uniunea Europeană și NATO. Veți spune că Șoșoacă nu mai e în AUR, că a fost exclusă. Așa este, doar că aici avem de a face cu un experiment jucat subtil. Senatoarea joacă rolul spărgătorului de gheaţă, iar apoi vine Simion și cultivă roada”, și-a început Tomac mesajul.

ADVERTISEMENT

Europarlamentarul PMP insistă asupra faptului că Șoșoacă și Simion joacă bine un rol în această scenetă pusă la cale de Rusia. ”Rolurile sunt bine împărțite și se intersectează destul de limpede. Să luăm două cazuri cunoscute: Maia Sandu și Volodimir Zelenski, ambii șefi de stat. Președinta Maia Sandu este atacată constant de senatoarea Șoșoacă, aceasta folosind un limbaj suburban, acuzând-o că și-a vândut țara Occidentului.

Pe aceeași linie merge și liderul AUR, care susține, în vreme ce cad rachetele rusești pe teritoriul Basarabiei, că România nu mai trebuie să ofere niciun sprijin R. Moldova. Totodată lăsând impresia falsă că Maia Sandu poate face mâine Unirea cu România, dar nu vrea. Toate în condițiile în care frontul din răsărit se apropie tot mai mult și mai agresiv de R. Moldova, plus prezența militară ilegală rusă de peste 30 de ani în regiunea transnistreană”, a completat Tomac.

ADVERTISEMENT

În încheiere, Tomac susține că România trebuie să se unească cu Republica Moldova, însă subliniază că situația de acum, când granițele Moldovei sunt amenințate de Rusia, complică situația. ”Aceste mesaje au obiectiv precis, să inducă în eroare cetățenii români care sunt preocupați de tema Tezaurului și unirii celor două state românești. Un alt exemplu este discursul de anul trecut al Președintelui Zelenski în Parlamentul de la București. Cu acest prilej, Șoșoacă a cerut să fie invitat și Putin să se adreseze parlamentarilor români, iar cei de la AUR, în mod direct interesat, aduceau în discuție teza folosită de Rusia tot mai agresiv privind situația românilor din Ucraina.

Pretext invocat tot mai des pentru a cere ca România să nu mai susțină statul vecin în războiul contra Rusiei. Asocierea forțată a acestor teme are, de fapt, o miză politică clară: consolidarea unui electorat care nu filtrează informația, dar o preia și o distribuie masiv. Aceasta este o investiție pe care Rusia o cultivă și încurajează tot mai asumat prin vectorii ei cei mai eficienți.

ADVERTISEMENT

Spun toate acestea fiind convins că Republica Moldova se va uni cu România. Iar cu românii din Ucraina sunt în contact permanent de 30 de ani și știu mai bine decât orice politician sau instituție ce își doresc românii din regiunile istorice românești, lăsate moștenire de Stalin statului vecin”, a concluzionat Tomac.

ADVERTISEMENT