News

Petiția bizară pentru schimbarea numelui țării. Diana Șoșoacă și Gheorghe Funar ar susține demersul

Petiție pentru schimbarea numelui țării, din România, în Geția. Demersul ar fi susținut de doi politicieni, Diana Șoșoacă și Gheorghe Funar.
04.01.2023 | 06:11
Petitia bizara pentru schimbarea numelui tarii Diana Sosoaca si Gheorghe Funar ar sustine demersul
Câte semnături a strâns petiția. Sursa foto: facebook, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

În mediul online s-a lansat o petiție de schimbare a numelui țării, adică România să devină ”Geția”. Inițiatorul dă de înțeles că demersul ar fi susținut de doi politicieni, senatorul și președintele Partidului S.O.S România, Diana Șoșoacă și Gheorghe Funar, președintele Partidului România Noastră.

Petiție pentru schimbarea numelui României în Geția. Ar fi susținută de Diana Șoșoacă și Gheorghe Funar

Autorul acestei campanii este un cetățean pe nume Mărgărit Daniel, care pentru a-și justifica acțiunea face trimiteri la origini și îi citează pe Diana Șoșoacă și Gheorghe Funar.

ADVERTISEMENT

”Pentru strămoșul nostru get, Fiul lui Dumnezeu, Isus Hristos. Pentru Împăratul Galeriu cel Bătrîn și Împăratul Galeriu cel Tînar care au schimbat numele imperiului cu capitala la Roma în Imperiul Get. Pentru ca poporul nostru să renască din propria cenușă și să se mîntuiască.

Pentru ca subconștientul individual și colectiv al națiunii  să aibă un declic care să îi reamintească cine este cu adevărat, spiritul de luptă și curajul. Pentru toate acestea și multe altele România trebuie să devină GEȚIA”, a notat Mărgărit Daniel în descrierea petiției.

ADVERTISEMENT

Ce ar fi declarat Diana Șoșoacă cu privire la Geția

Tot în descrierea petiției apar și declarații ale Dianei Șoșoacă și ale lui Gheorghe Funar, prin care denotă că vor ca România să devină Geția.

Liderul Partidului S.O.S România ar fi spus la un moment dat că țara noastră ar trebui să se numească Geția, deoarece ”daci”, ne-au spus romanii când ne-au cucerit, ceea ce ar însemna că dăm dovadă de sclavie.

ADVERTISEMENT

”Datorită legilor pelagine… Pentru că legile pelagine ale traco-geto-dacilor… pentru că de fapt daci ne-au numit romanii când ne-au cucerit, Dacia este o înfrîngere, noi normal ne-am numit GEȚIA …. Dacia trebuie să ne iasă din cap pentru că este simbolul sclaviei. DECI NOI SUNTEM GEȚIA”, ar fi declarat Diana Șoșoacă.

Gheorghe Funar ar fi și el de părere că ”trebuie să revenim la Geția”, deoarece aceasta ar fi fost denumirea inițială a poporului român.

ADVERTISEMENT

”Eu sunt de părere că trebuie să revenim la GEȚIA, ca nume de țară și la get. E poporul primordial, e poporul sfînt, poporul lăsat de bunul Dumnezeu….. Semnificația cuvîntului get fiind de cel înțelept”, ar fi precizat și Gheorghe Funar.

Câte semnături a strâns petiția

Campania a strâns până acum 78 de semnături. În ceea ce privește originile României, se spune că dacii au fost primii oameni care au populat Europa și că sunt strămoșii tuturor popoarelor latine, inclusiv România.

ADVERTISEMENT