News

Atac cu cocktailuri Molotov la un centru de migranți din Anglia. Atacatorul s-a sinucis – VIDEO

Un bărbat din Anglia a atacat un centru de migranți din Dover cu cocktailuri Molotov, după care s-a sinucis. Nu se știe ce l-a determinat să comită atacul.
30.10.2022 | 18:01
Atac cu cocktailuri Molotov la un centru de migranti din Anglia Atacatorul sa sinucis  VIDEO
Atac în Dover asupra migranților. Foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Bărbatul a atacat mai multe cocktailuri Molotov la care a prins mai multe artificii într-un centru de procesare a migranților din Dover, sudul Angliei.

Un bărbat a atacat un centru de migranți și s-a sinucis

Potrivit fotografului Reuters, aflat la fața locului, individul s-a sinucis ulterior. Nu se cunosc momentan motivele care l-au împins pe bărbat spre acest gest care poate fi considerat un atac terorist.

ADVERTISEMENT

Atacatorul era îmbrăcat într-o bluză albă cu dungi, conform martorilor și a aruncat înspre ținta sa cu trei cocktailuri Molotov. Unul dintre acestea nu a explodat, transmit sursele de la fața locului.


După ce a comis atentatul, bărbatul a fugit la o benzinărie din apropiere, și-a legat de gât un laț improvizat și s-a sinucis. Poliția a ajuns la fața locului după câteva minute și a izolat zona.

ADVERTISEMENT

Ministerul de Interne al Marii Britanii nu a comentat momentan incidentul, deci nu se cunosc mai multe detalii și nici dacă există victime.

Problema migranților e de actualitate în Marea Britanie, în condițiile în care doar în 2022 peste 37.000 de oameni au trecut ilegal Canalul Mânecii pentru a începe o nouă viață în Anglia.

ADVERTISEMENT

Problema pe care acești oameni o au cu autoritățile este că nu provin dintr-o țară unde viața le este pusă în pericol, astfel că sunt trimiși înapoi de unde au venit cu primul avion. Conform statisticilor, majoritatea migranților sunt albanezi care sunt înșelați că ar putea să înceapă o viață prosperă în UK.

Salvatorii și voluntarii care întâmpină migranții disperați descriu clipe groaznice când iau contact cu acești oameni.

ADVERTISEMENT

”Este foarte haotic cu țipete și panică, mame care țin copiii în sus și, în unele cazuri, aruncă copiii în echipajul bărcii noastre de salvare pentru a-i prinde, acesta este nivelul de suferință”, explică unul dintre șefii salvatorilor.

”Suntem obișnuiți să vedem creșteri ale activității pe coasta noastră pe parcursul lunilor de vară, dar vedem creșteri pe tot parcursul anului a lansărilor și impactul potențial pe care aceste tipuri de salvări îl au asupra bunăstării emoționale a echipajului nostru este o situație fără precedent”, a completat acesta.

La fiecare 24 de ore, aproximativ 502 persoane traversează ilegal Canalul Mânecii. În luna octombrie au fost reținute 3.964 de persoane care au traversat ilegal Canalul Mânecii. Autoritățile le-au transmis clar acestora că nu vor fi acceptați în Marea Britanie și nu vor putea începe o nouă viață aici.

ADVERTISEMENT
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas:...
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas: „Am impus sistarea de urgenţă a lucrărilor“
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Salarii îngheţate şi tăieri la stat. Măsuri dure după ce economia arată tot...
Salarii îngheţate şi tăieri la stat. Măsuri dure după ce economia arată tot mai rău: datoria a depăşit 50% din PIB, iar deficitul e deja peste 3%
Lovitura de milioane de euro dată de afaceristul de doar 28 de ani...
Lovitura de milioane de euro dată de afaceristul de doar 28 de ani care a părăsit definitiv SUA pentru România: E un exemplu
Ce nu s-a văzut la TV, în marea finală de la Chefi la...
Ce nu s-a văzut la TV, în marea finală de la Chefi la cuțite! Câștigătorul a spus tot adevărul, după plecarea celor trei chefi: „Se vede că...„
Se SCHIMBĂ TOTUL privind PENSIILE! ANUNȚUL Ministerului Muncii
Se SCHIMBĂ TOTUL privind PENSIILE! ANUNȚUL Ministerului Muncii
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Reclamații la pizezeria lui Garcea. Clienții acuză calitatea serviciilor
Reclamații la pizezeria lui Garcea. Clienții acuză calitatea serviciilor
Carmen Harra, anunţul care o va înfuria pe Prodanca. Ce spune de relaţiile...
Carmen Harra, anunţul care o va înfuria pe Prodanca. Ce spune de relaţiile pasagere şi a treia căsătorie
Prima declarație a lui Juraj Cintula, scriitorul care l-a împușcat pe premierul slovac...
Prima declarație a lui Juraj Cintula, scriitorul care l-a împușcat pe premierul slovac Robert Fico
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a...
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a iubit la Palatul Peleș, chiar în fața angajaților