News

Migranții care traversează ilegal Canalul Mânecii recurg la gesturi disperate: ”Își aruncă bebelușii în bărcile noastre de salvare”

Migranții care traversează ilegal Canalul Mânecii sunt disperați și au ajuns să-și arunce bebelușii în bărcile salvatorilor britanici.
20.10.2022 | 15:26
Migrantii care traverseaza ilegal Canalul Manecii recurg la gesturi disperate Isi arunca bebelusii in barcile noastre de salvare
Migranți ilegali în Marea Britanie. Foto: Daily Mail
ADVERTISEMENT

Migranții disperați își aruncă copiii peste bord către salvatorii voluntari, potrivit Daily Mail. Asta e una din scenele pe care salvatorii trebuie să o vadă zilnic, conform sursei citate.

Migranții recurg la gesturi disperate în Canalul Mânecii

Șeful RNLI, Simon Ling, spune că femeile fac eforturi extreme pentru copiii lor. Aproximativ 37.000 de oameni și-au riscat viața făcând traversarea până acum în acest an.

ADVERTISEMENT

Simon Ling, șeful Instituției Naționale Regale a Bărcilor de Salvare (RNLI), a declarat miercuri că membrii voluntari ai echipajului se confruntă cu scene ”haotice” și ”deranjante” în fiecare zi pe mare.

Ling a spus pentru Daily Mail că echipajul său, format în principal din voluntari, ”vede adesea femei și copii înghesuiți în mijlocul bărcilor, bărbați așezați pe o parte”.

ADVERTISEMENT

”Este foarte haotic cu țipete și panică, mame care țin copiii în sus și, în unele cazuri, aruncă copiii în echipajul bărcii noastre de salvare pentru a-i prinde, acesta este nivelul de suferință”, a explicat Ling.

Ling a spus că voluntarii își lasă în urmă propriile familii de fiecare dată când primesc un mesaj că e nevoie de ei pentru a salva migranți.

ADVERTISEMENT

”Suntem obișnuiți să vedem creșteri ale activității pe coasta noastră pe parcursul lunilor de vară, dar vedem creșteri pe tot parcursul anului a lansărilor și impactul potențial pe care aceste tipuri de salvări îl au asupra bunăstării emoționale a echipajului nostru este o situație fără precedent”, explică salvatorii.

”Expunerea constantă la o astfel de suferință îi afectează pe salvatori, cărora li se acordă sprijin pentru traume, dar uneori decid că nu mai doresc să se ofere voluntari”, a completat Ling.

ADVERTISEMENT

Nigel Farage a susținut anul trecut că RNLI conduce un ”serviciu de taxi pentru migranți. RNLI a cerut Forțelor de Frontieră să abordeze mai delicat criza migranților, explicând că este ”o activitate umanitară de cel mai înalt nivel”.

Doar în ultimele 24 de ore, 502 persoane au făcut traversarea în 12 incidente separate, potrivit oficialilor. În luna octombrie au fost reținute 3.964 de persoane care au traversat ilegal Canalul Mânecii.

ADVERTISEMENT