News

Atac cu drone pe malul Dunării, aproape de un bac cu români: ”Mai vine una! Fugi!”

Un nou atac cu drone pe malul Dunării, pe malul ucrainean, însă în apropiere de un bac în care se aflau mai mulți cetățeni români care s-au speriat.
26.09.2023 | 10:09
Atac cu drone pe malul Dunarii aproape de un bac cu romani Mai vine una Fugi
Atac cu drone pe malul Dunării, aproape de un bac cu români. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Atacul cu drone a avut loc în noaptea de luni spre marți, în zona localității Orlovka, iar unele drone au caăzut în apropiere de o ambarcațiune cu români care pleca spre Isaccea. Garda de Coastă a transmis că traficul a fost închis prin PTF Isaccea, în urma acestui atac al rușilor.

Atac cu drone pe malul Dunării, aproape de un bac cu români

În imaginile distribuite pe Facebook se observă exploziile și se aude un bărbat care strigă ”Fugi!”, cu precizarea că drona a căzut direct în vamă. Reprezentanții Gărzii de Coastă vor anunța când va fi reluat traficul, însă momentan punctul de frontieră PTF Isaccea a fost închis pentru anumite autovehicule.

ADVERTISEMENT

”La acest moment, poliţiştii de frontieră din PTF Isaccea operează strict autovehiculele aflate în punct pe intrare. Cele doua bacuri care asigură traversarea de pe un mai pe altul al Dunării sunt ancorate pe malul românesc”, au transmis reprezentanţii Gărzii de Coastă.

Atacurile cu drone rusești pe malul Dunării au devenit un lucru obișnuit, însă românii au început să se panicheze mai ales că anumite televiziuni au creat isterie inutilă pe teama acestui subiect. În acest sens, premierul Marcel Ciolacu a intervenit și a cerut mai multă responsabilitate pentru că populația e oricum panicată.

ADVERTISEMENT

”Nu a scăpat nimic de sub control. În al doilea rând, a fost o intervenție rapidă a MApN-ului cu Situațiile de urgență la o solicitare a cetățenilor care locuiesc în acea zonă. Nu e niciun pericol, dar e normal ca statul să ia anumite măsuri. E o intervenție provizorie, lucrurile vor fi foarte bine analizate și va fi o reacție foarte rapidă și pe zona militară pentru astfel de zone.

A fost totul o întâmplare, au fost niște resturi de drone care au trecut Dunărea, nu vorbim de un atac asupra României. S-a făcut Ro-Alert în toată zona, funcționează telefoanele, au acoperire mai mare. Nu ne atacă nimeni, oameni buni. Haideţi să liniştim populaţia, că o luăm razna cu toţii. Nu ne-a atacat nimeni şi nu ne atacă nimeni.

ADVERTISEMENT

Au sărit nişte rămăşiţe dintr-o dronă care a fost lovită de armata ucraineană. Nu a avut explozibil, nu a avut nimic care să dăuneze cetăţenilor, dar e normal, și e ca prim-ministru să am discuții cu Raed Arafat, cu ministrul Apărării, cu comandantul Armatei, să ne luăm toate asigurările”, explica premierul Marcel Ciolacu.

Liderul PSD le-a transmis, totodată, românilor, că situația pe frontieră este stabilă și sub control, astfel că nimeni nu ar trebui să își facă griji că Rusia ar invada sau ataca România, nici măacar accidental. Mai mult, oamenii de acolo vor avea la dispoziție adăposturi în caz de bombardament.

ADVERTISEMENT

”Nu există adăposturi în zona aceea. Sunt foarte multe lucruri pe care nu le-am spus încă presei, pentru că sunt în lucru, atât cu MApN, cât și cu ISU. Azi noapte a funcționat sistemul RO-Alert în zonă și până acum nu exista telefonie, acoperire peste tot. S-au făcut și acele adăposturi. Într-adevăr, nu arată estetic, a fost o intervenție rapidă pentru că oamenii nu s-au simțit în siguranță”, a completat Ciolacu.

ADVERTISEMENT
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost...
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost surprinsă în tribune la Turcia - Portugalia
Europa are un nou motor economic. Turiștii americani au declanșat „boala plajei“ –...
Europa are un nou motor economic. Turiștii americani au declanșat „boala plajei“ – analiză WSJ
Cum l-a batjocorit Dana Budeanu pe Ciprian Marica, după ce a văzut cum...
Cum l-a batjocorit Dana Budeanu pe Ciprian Marica, după ce a văzut cum a apărut îmbrăcat la PRO TV, in timpul meciului România-Ucraina: “Bun de circ”
Filmul accidentului din Maramureş, în care un tânăr de 24 de ani şi-a...
Filmul accidentului din Maramureş, în care un tânăr de 24 de ani şi-a pierdut viaţa. Impactul cumplit a trezit localnicii din somn
Milionarul care şi-a dus soţia şi amanta în acelaşi loc! Cum a evitat,...
Milionarul care şi-a dus soţia şi amanta în acelaşi loc! Cum a evitat, la limită, o confruntare teribilă între cele două femei
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată...
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată impecabil după 3 nașteri! FOTO
Anunț pentru pensionarii care NU AU PRIMIT decizia de recalculare a pensiei prin...
Anunț pentru pensionarii care NU AU PRIMIT decizia de recalculare a pensiei prin poștă. Ce au de făcut
Ilona Brezoianu s-a căsătorit cu iubitul ei! Primele IMAGINI de la eveniment
Ilona Brezoianu s-a căsătorit cu iubitul ei! Primele IMAGINI de la eveniment
Apare o autostradă vitală pentru România. Va face legătura între două mari orașe
Apare o autostradă vitală pentru România. Va face legătura între două mari orașe
E cutremur în toată România. Nimeni nu se aștepta la așa ceva. WOW!
E cutremur în toată România. Nimeni nu se aștepta la așa ceva. WOW!
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au...
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au câte trei puncte. Ultima etapă va fi decisivă
Actorul român care nu s-a căsătorit niciodată. A jucat într-un film celebru, dar...
Actorul român care nu s-a căsătorit niciodată. A jucat într-un film celebru, dar a avut parte de o moarte cumplită