News

Românii au pornit vânătoarea de drone la 112. Premierul Ciolacu îndeamnă la calm: ”Nu ne atacă nimeni, oameni buni”

Românii au pornit vânătoarea de drone la 112 și alertează autoritățile din Deltă, pe care le cheamă să verifice dacă nu au căzut drone în zonă.
13.09.2023 | 14:02
Romanii au pornit vanatoarea de drone la 112 Premierul Ciolacu indeamna la calm Nu ne ataca nimeni oameni buni
Românii au pornit vânătoarea de drone la 112. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Doar în ultimele 24 de ore ISU Tulcea a primit două apeluri la 112 cu privire la drone căzute în zona mai multor localități, iar echipele MApN s-au deplasat acolo pentru a verifica situația de urgență. Oficialii români au transmis că au identificat elemente ale unei posibile drone în zona Nufărul și Victoria.

Românii au pornit vânătoarea de drone la 112

”Aceste apeluri au fost preluate de structurile responsabile şi – cum au comunicat colegii de la MApN – se fac cercetări în teren. În ceea ce priveşte anumite pagube ori incendii în zona indicată nu au fost semnalate”, a transmis ISU Tulcea. Totodată, Ministerul Apărării a confirmat că rușii continuă să bombardeze malul ucrainean al Dunării.

ADVERTISEMENT

”Miercuri, 13 septembrie, forţele ruse au continuat atacurile asupra infrastructurii portuare ucrainene de la Reni şi Ismail, în proximitatea graniţei dintre Ucraina şi România. Ministerul Apărării Naţionale a monitorizat în timp real situaţia aeriană în zonele de responsabilitate”, a transmis Ministerul Apărării.

În consecință, ISU a fost notificat începând cu primele ore ale nopții cu privire la zonele specifice din județele Tulcea și Galați, care putea fi în pericol. Așadar, oamenii au primit notificări de tip Ro-Alert prin care erau rugați să se ascundă în beciuri și să stea acolo până trece pericolul, aproximativ 90 de minute.

ADVERTISEMENT

”Ca urmare a evoluţiei situaţiei şi în baza informaţiilor primite de la ISU Tulcea, cu privire la sesizări telefonice prin serviciul 112 despre posibile cazuri de impact de dronă într-un sector cuprins între localităţile Nufăru, Malcoci şi Valea Nucarilor, judeţul Tulcea, echipe ale MApN, în cooperare cu forţe şi mijloace din alte instituţii ale Sistemului naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, investighează aceste situaţii”, a precizat ISU, conform News.ro.

La rândul său, premierul Marcel Ciolacu a intervenit în această chestiune și a cerut televiziunilor să nu mai agite populația, care riscă să ”o ia razna”. ”Nu a scăpat nimic de sub control. În al doilea rând, a fost o intervenție rapidă a MApN-ului cu Situațiile de urgență la o solicitare a cetățenilor care locuiesc în acea zonă. Nu e niciun pericol, dar e normal ca statul să ia anumite măsuri.

ADVERTISEMENT

E o intervenție provizorie, lucrurile vor fi foarte bine analizate și va fi o reacție foarte rapidă și pe zona militară pentru astfel de zone. A fost totul o întâmplare, au fost niște resturi de drone care au trecut Dunărea, nu vorbim de un atac asupra României. S-a făcut Ro-Alert în toată zona, funcționează telefoanele, au acoperire mai mare.

Nu ne atacă nimeni, oameni buni. Haideţi să liniştim populaţia, că o luăm razna cu toţii. Nu ne-a atacat nimeni şi nu ne atacă nimeni. Au sărit nişte rămăşiţe dintr-o dronă care a fost lovită de armata ucraineană. Nu a avut explozibil, nu a avut nimic care să dăuneze cetăţenilor, dar e normal, și e ca prim-ministru să am discuții cu Raed Arafat, cu ministrul Apărării, cu comandantul Armatei, să ne luăm toate asigurările”, a declarat premierul Marcel Ciolacu, conform Digi 24.

ADVERTISEMENT

În ultima perioadă situația a fost tensionată în societatea românească mai ales după ce oamenii care locuiesc pe malul Dunării au ajuns să se teamă pentru viețile lor. Cu toate acestea autoritățile din România dau asigurări că rușii nu au nicio intenție să invadeze țara noastră, iar aceste incidente sunt izolate și fără intenție.

ADVERTISEMENT