News

Atac într-un supermarket din China, soldat cu 3 morți și 7 răniți. Atacatorul a fost prins

05.06.2020 | 14:40
Atac intrun supermarket din China soldat cu 3 morti si 7 raniti Atacatorul a fost prins
ADVERTISEMENT

Trei persoane au fost ucise, în timp ce șapte oameni au fost răniți, după ce un individ i-a atacat cu un cuțit într-un supermarket din estul Chinei.

Atac cu armă albă într-un supermarket din China, 3 persoane au fost ucise

Este al doilea eveniment de acest tip în ultimele 24 de ore din China, conform news.ro.

Suspectul, un bărbat în vârstă de 35 de ani, a fost arestat la ora 21.40, ora Chinei. Polițiștii l-au reținut într-un cartier din Xianyou, în provincia Fujian.

ADVERTISEMENT

„Poliţia l-a arestat pe un anume Zhang, în vârstă de 35 de ani. Suspectul a recunoscut faptele”, au transmis reprezentanții Poliției.

Autoritățile nu au precizat ce tip de armă a fost folosit, însă martorii vorbesc despre un cuțit de mari dimensiuni. Cei șapte răniți au fost spitalizați în stare stabilă, în timp ce ancheta va încerca să afle care e motivul atacului.

ADVERTISEMENT

Un bărbat a înjunghiat aproape 40 de elevi într-o școală din China

Incidentul vine la doar 24 de ore după ce un paznic în vârstă de 50 de ani de la o școală din Guanxi a înjunghiat 37 de elevi ai școlii și 2 profesori. Conform presei din China, cele 39 de persoane au fost stabilizate și se află în afara oricărui pericol.

În noiembrie 2018, remarcă sursa citată, un tânăr în vârstă de 20 de ani a fost ucis un elev și a rănit alți 9 într-o școală din Yunnan.

ADVERTISEMENT

Chinezii nu au acces la arme de foc, decât în condiții extraordinare, astfel că atacurile cu arme albe sunt tot mai des întâlnite.

Cu toate acestea, autoritățile din China au toleranță zero față de astfel de evenimente, iar soarta atacatorilor este știută în realitatea doar de conducătorii țării. Închisorile din China sunt criticate la nivel mondial pentru că nu respectă drepturile omului, conform unor rapoarte oficiale.

ADVERTISEMENT
Tags: