News

Atenție la falșii polițiști! Doi dintre ei au fost prinşi în flagrant în București, în timp ce jefuiau turiști

Doi falși polițiști au fost prinși în flagrant în București, în timp ce jefuiau mai mulți turiști, reușind să ”captureze” 400 de euro și 200 de dolari.
31.08.2023 | 13:38
Atentie la falsii politisti Doi dintre ei au fost prinsi in flagrant in Bucuresti in timp ce jefuiau turisti
Atenție la falșii polițiști! Doi dintre ei au fost prins în flagrant în București, în timp ce jefuiau turiști. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Poliția Capitalei a transmis printr-un comunicat de presă că polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale – Sector 1 au prins în flagrant doi bărbați care sunt cercetați pentru furt și uzurpare de calități oficiale. Hoții se îmbrăcau în oameni ai legii după care jefuiau turiști străini, care în naivitatea lor își predau portofelele la control.

Atenție la falșii polițiști! Doi dintre ei au fost prins în flagrant în București

“Din datele şi probele administrate în cauză, în perioada 16 august – 30 august 2023, a rezultat presupunerea rezonabilă că mai multe persoane, prin folosirea fără drept a unor calităţi oficiale, ar comite infracţiuni asupra turiştilor străini, în diverse sectoare ale Capitalei. Astfel, în urma cercetărilor efectuate, au fost identificaţi doi bărbaţi, în vârstă de 40, respectiv 63 de ani, ambii cunoscuţi cu preocupări de natură infracţională, bănuiţi de săvârşirea unor astfel de fapte”, a precizat Poliţia Capitalei.

ADVERTISEMENT

Conform News.ro, bărbații au fost prinși în flagrant în timp ce induceau în eroare cetățeni străini ”prin folosirea unei calități mincinoase”, astfel că le-au controlat portofelele și au furat 110 de euro și 60 de dolari de la prima victimă și 120 de euro și 40 de dolari de la a doua victimă.

”Cei doi bărbaţi au fost imobilizaţi şi duşi la audieri, iar poliţiştii au mai stabilit că având acelaşi mod de operare, în data de 16 august, au furat unui turist străin sumele de 170 de euro şi 120 de dolari. Anchetatorii au precizat că cei doi pretindeau că sunt poliţisti”, a transmis IPJ Ilfov.

ADVERTISEMENT

Cazul aduce aminte de incidentul din 28 ianuarie, când șapte bărbați s-au îmbrăcat în polițiști pentru a opri mașini în trafic și pentru a-i jefui pe șoferi, în Constanța. Cei care au sunat la 112 au fost trei bărbați care au anunțat că mașina le-a fost distrusă și au fost jefuiți de ceea ce păreau a fi polițiști.

”La data de 28 ianuarie a.c., ora 00.20, Poliția orașului Baia de Aramă a fost sesizată, de un bărbat, de 30 de ani, din comuna Izverna, cu privire la faptul că trei bărbați, în timp ce se deplasau, cu un autoturism, pe DN 67 D, au fost opriți în trafic, moment în care mai multe persoane ar fi spart geamul și ar fi sustras cheile autovehiculului și telefoane mobile.

ADVERTISEMENT

Din cercetările efectuate de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Mehedinți a reieșit că trei bărbați, cu vârste între 20 și 28 de ani, în timp ce se deplasau cu un autoturism pe DN 67 D, zona denumită Valea Cernei, au fost opriți în trafic de un autoturism prevăzut cu stroboscoape. Ulterior, în zonă, a mai oprit un alt autovehicul”, au transmis autoritățile.

Se pare că infractorii aveau vârstele cuprinse între 20 și 54 de ani. Polițiștii au descins la domiciliile acestora și au confiscat două autoturisme, precum și trei stații emisie recepție, 3 pistoale, 2 puști tip airsoft, o pungă cu un kilogram de muniție, 3 recipiente cu gaz comprimat, obiecte tăietor – înțepătoare, cagule, mănuși de protecție din material textil, articole vestimentare și 15 telefoane mobile.

ADVERTISEMENT

”Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul serviciilor pentru acțiuni speciale Mehedinți, Constanța și Tulcea, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Mehedinți, Serviciului Criminalistic Mehedinți și jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Tomis Constanța. Totodată, activitatea a beneficiat de suportul Unității Centrale de Analiză a Informațiilor din cadrul Poliției Române”, au completat reprezentanții IPJ Constanța.

ADVERTISEMENT