News

Atenționare de călătorie pentru românii care vor să plece în Franța. Ce se va întâmpla pe 6 iunie în Hexagon

MAE a emis o atenționare de călătorie pentru românii care vor să plece în Franța pe 6 iunie, pentru că această țară va fi paralizată de grevă.
05.06.2023 | 21:03
Atentionare de calatorie pentru romanii care vor sa plece in Franta Ce se va intampla pe 6 iunie in Hexagon
Atenționare de călătorie pentru români. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Mai exact, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a informat cetățenii care pleacă spre Franța sau pur și simplu se află deja acolo, că pe 6 iunie toată țara va fi paralizată de o grevă generală. Practic, întreaga rețea de transport a Franței va fi în grevă, fie că e vorba de trenuri, autobuze sau orice alt tip de transport aerian, naval sau pe șosea.

Atenționare de călătorie în Franța

”MAE informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Franceză că marţi, 6 iunie, este prevăzută o grevă generală, context în care sunt aşteptate perturbări ale circulaţiei feroviare naţionale (TGV, Ouigo), locale (TER, Intercites, Transilien) şi internaţionale (Thalys, Eurostar), dar şi ale transportului public urban şi în orarul curselor aeriene, precum şi blocaje ale unor drumuri de către transportatorii rutieri”, se arată în comunicat.

ADVERTISEMENT

Potrivit aceluiași anunț, mai multe detalii pot fi aflate pe site-urile https://www.sncf.com/fr, https://www.sncf-connect.com/train/greve, https://www.thalys.com/fr/fr/info-trafic/34482, https://www.eurostar.com/fr-fr/voyage/info-trafic/perturbations. Oamenilor le este recomandat să acceseze aceste site-uri, pentru a nu avea surprize pe data de 6 iunie.

Mai mult, în urma demonstrațiilor în multe orașe din Franța, liniile de transport în comun vor suferi modificări pe trasee, astfel că românii sunt rugați să consulte cu atenție site-uri precum https://www.ratp.fr/, în special pentru detalii referitoare la circulația din zona Parisului.

ADVERTISEMENT

Românii trebuie să știe, de asemenea, că toți controlorii aerieni au fost mobilizați de către sindicate pentru a se alătura apelului la grevă, fapt care va perturba serios orarul curselor aeriene. Practic, oamenii se pot aștepta în orice clipă ca zborurile lor să fie amânate sau anulate, dar vor fi anunțați prin SMS dacă situația o va impune.

”Direcţia Generală pentru Aviaţia Civilă (DGAC) a solicitat companiilor aeriene, cu ocazia precedentelor greve, anularea anumitor zboruri. Pasagerii vor fi anunţaţi de eventuale anulări/întârzieri ale curselor prin SMS. Detalii actualizate privind orarul de zbor sunt disponibile pe site-urile: https://www.parisaeroport.fr şi https://www.parisaeroport.fr/passagers/les-vols/compagnies-aeriennes, menţionează informarea MAE român”, mai arată MAE.

ADVERTISEMENT

”Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 şi +33147052755, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă”, mai arată sursa citată.

Alte numere de telefon disponibile tuturor românilor sunt cel de la Consulatul General al României la Paris: +33680713729; Consulatul General al României la Marsilia: +33610027164; Consulatul General al României la Lyon: +33643627736; Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022. Mai multe detalii pot fi aflate și de pe site-urile http://paris.mae.ro, http://lyon.mae.ro, http://marsilia.mae.ro, http://strasbourg.mae.ro, www.mae.ro.

ADVERTISEMENT

Dacă în urmă cu o lună Franța era paralizată de milioane de oameni ieșiți în stradă, nemulțumiți de faptul că politicienii au decis să crească vârsta de pensionare, acum greva e cauzată de salariile mici din domeniul transporturilor. Practic, transportatorii ies în stradă și blochează întregul sistem pentru că sunt nemulțumiți că au salariile mici.

ADVERTISEMENT
Tags: