Fotbal intern

Aurel Beldeanu, jucătorul salvat de Ilie Balaci după moarte: “Am avut un mare noroc! Am fost în cumpănă!” EXCLUSIV

21.10.2019 | 11:44
Aurel Beldeanu jucatorul salvat de Ilie Balaci dupa moarte Am avut un mare noroc Am fost in cumpana EXCLUSIV
Aurel Beldeanu, jucătorul salvat de Ilie Balaci după moarte Am avut un mare noroc! Am fost în cumpănă! FOTO: Ilie Balaci și Sorin Cârțu
ADVERTISEMENT

A trecut un an de când a dispărut Ilie Balaci. Legenda Universității Craiova s-a stins din viață pe 21 octombrie 2018 la vârsta de 62 de ani și a lăsat în urmă multă durere în rândul suporterilor din întreaga țară. Colegii de generație ai lui Balaci din “Craiova Maxima” au fost printre cei mai afectați, obișnuindu-se greu cu ideea că “Minunea Blondă” nu mai este printre noi. Însă, Balaci a avut grijă de colegii săi și după moarte, iar Aurică Beldeanu a fost fotbalistul a cărui viață i-a fost salvată după ce i s-a făcut rău la căpătâiul fostului număr 8 din Bănie. 

Aurel Beldeanu, jucătorul salvat de Ilie Balaci după moarte: “Puteam să mă prăbușesc pe stradă”

Aurel Beldeanu a leșinat la priveghi și a fost transportat la spital. Inițial, se credea că fostul component al Craiovei Maxima a suferit un atac vascular, însă în cele din urmă a fost vorba de o lipotomie pe fond emoțional. Însă, la internare i s-a descoperit o afecțiune de care a fost operat la Spitalul Bagdasar-Arseni, la Secția de Neurochirugie 3. Din fericire, tumora nu a fost de natură cancerigenă și după operație, Beldeanu a revenit la normal și se simte bine.

ADVERTISEMENT

FANATIK a stat de vorbă cu Aurel Beldeanu la un an de la moartea lui Ilie Balaci, iar fostul internațional a rememorat momentele teribile prin care a trecut: “Mă simt bine acum, din fericire totul este bine. Pot să spun că Ilie Balaci m-a salvat, am avut mare noroc că a fost acolo ambulanță, medici. Mare noroc am avut și să știți că am trecut printr-o mare cumpănă. A fost mai bine că a fost așa, că puteam să mă prăbușesc pe stradă. Cine știe ce credeau trecătorii, că sunt beat. (râde)”, a spus Beldeanu pentru FANATIK.

Aurel Beldeanu, jucătorul salvat de Ilie Balaci după moarte Am avut un mare noroc! Am fost în cumpănă! EXCLUSIV
Aurel Beldeanu, jucătorul salvat de Ilie Balaci după moarte Am avut un mare noroc! Am fost în cumpănă! FOTO: Aurel Beldeanu, la căpătâiul lui Ilie Balaci

“Nu am voie să plâng, nu am supărări”

Poreclit “Vulpea” datorită intuiției extraordinare, Aurel Beldeanu a jucat timp de 9 ani la Universitatea Craiova, fiind parte a echipei “Craiova Maxima”. Fostul fotbalist al “Științei” are însă acum câteva restricții și nu a putut participa la slujba de comemorare a lui Ilie Balaci:

ADVERTISEMENT

“Nu am putut să merg. Nu am voie să plâng, să am supărări, după tot ceea ce s-a întâmplat în urmă cu un an. Cea mai mare durere a fost că a dispărut fulgerător, la o vârstă la care mai avea atâtea de făcut. A fost un șoc pentru noi toți și nu ne-a venit să credem”, a spus Beldeanu pentru FANATIK.

Toată Craiova comemorează un an de la dispariția lui Ilie Balaci, iar pe pagina de Facebook a Universității a fost postată o declarație a “Minunii Blonde”: “Cel mai frumos moment din viața mea de fotbalist a fost că a existat Universitatea Craiova. Pe ea am iubit-o cel mai mult. Şi o iubesc. Craiova a fost şi cea mai bună, şi cea mai frumoasă echipă a tuturor timpurilor”

ADVERTISEMENT
Aurel Beldeanu, jucătorul salvat de Ilie Balaci după moarte Am avut un mare noroc! Am fost în cumpănă! EXCLUSIV
Aurel Beldeanu, jucătorul salvat de Ilie Balaci după moarte Am avut un mare noroc! Am fost în cumpănă! EXCLUSIV
  • 18 selecții a avut Beldeanu la echipa națională
  • 195 de meciuri a disputat Beldeanu pentru Universitatea Craiova