Life

Aurelian Preda ar fi împlinit 53 de ani: ”Eu nu am văzut un tată mai dedicat”

Valeria Arnăutu ne dezvăluie detalii neștiute despre Aurelian Preda, cunoscutul artist de muzică populară, care astăzi, 2 februarie, ar fi împlinit 53 de ani.
02.02.2023 | 08:29
Aurelian Preda ar fi implinit 53 de ani Eu nu am vazut un tata mai dedicat
Valeria Arnăutu, detalii exclusive despre Aurelian Preda. Sursă foto:_FANATIK
ADVERTISEMENT

Valeria Arnăutu, celebra interpretă de muzică populară, ne povestește cum l-a convins pe Aurelian Preda să se mute la București. De asemenea, aflăm care a fost cea mai mare suferință a cunoscului artist popular.

Aurelian Preda ar fi împlinit 53 de ani! Cum și-l amintește Valeria Arnăutu

Într-un interviu exclusiv pentru FANATIK, cunoscuta interpretă de muzică populară Valeria Arnăutu ne vorbește despre prietenul ei Aurelian Preda, artistul de muzică populară plecat dintre noi acum 7 ani.

ADVERTISEMENT

Valeria Arnăutu ne spune cum l-a cunoscut pe Aurelian Preda, cum l-a convins să se mute de la Pitești la București și cum au devenit, cu adevărat, o familie. Cunoscuta interpretă își aduce aminte ce tată dedicat era Aurelian Preda, cât de mult și-a iubit mama și ce relație deosebită au avut, dar și care a fost mai mare durere a lui.

Aurelian Preda s-a născut pe data de 2 februarie 1970 la Curtea de Argeș și a murit la Viena, pe 27 septembrie 2016. A fost un cunoscut și îndrăgit interpret de muzică populară și realizator de emisiuni. S-a mutat de la Pitești la București la îndemnul Valeriei Arnăutu și a performat ani de zile în televiziune.

ADVERTISEMENT

“Eu l-am adus pe Aurelian în București. Pe vremea când lucram la Prima Tv, mi l-a recomandat pe Aurelian cea mai bună prietenă a mea de la Craiova, Angela Călin.

El locuia în Pitești atunci, era prietenă și cu el. Mi-a recomandat să-l invit la emisiunea mea duminicală de la Prima tv. El a venit ca interpret și a rămas unul dintre cei mai fideli invitați”, declară, în exclusivitate pentru FANATIK, Valeria Arnăutu.

ADVERTISEMENT

“Când i-am spus lui Aurelian, el a decis să se mute la București”

Familia lui Aurelian Preda a fost o familie iubitoare de muzică populară și lăutărească. La 12 ani a rămas fără tată și s-a angajat că vânzător la magazin pentru a se putea întreține la școală. Primul lui gând a fost să se facă preot dar a renunțat la asta din cauza unei profesoare.

“El făcea și o emisie radio la Pitești și, în general, se sfătuia cu mine, îi aduceam vedete de la București. Tot colaborând noi am primit propunerea să înființăm prima televiziune de folclor din România, unde am fost director.

ADVERTISEMENT

Când i-am spus lui Aurelian, el a decis să se mute la București. Și așa am devenit ca o familie, echipa mea și ei. Am fost și la inaugurarea casei când s-a mutat aici, ne sfătuiam și la probleme personale. Fiica lui, Anamaria, era mică pe atunci. Mergeam la biserică împreună, ne vizitam acasă, a fost foarte frumos” își amintește Valeria Arnăutu.

Valeria Arnăutu alături de Aurelian Preda. Sursă foto: Arhivă personală
Valeria Arnăutu alături de Aurelian Preda. Sursă foto: Arhivă personală

“Nu am văzut un tată mai dedicat decât el”

În decursul vieții, cunoscutul interpret a avut parte de multe probleme medicale. A avut un anevrism cerebral și a stat în moarte clinică, medicii nedându-i vreo șansă de supraviețuire. Apoi în anul 2010, Aurelian Preda a fost diagnosticat cu cancer la colon, a făcut 4 intervenții chirurgicale și a pierdut bătălia la vârsta de 46 de ani, într-un spital din Viena.

“Eu nu am văzut un tată mai dedicat decât el. Chiar dacă știm că Ana Maria nu era copilul lui biologic el îi cânta, o îmbrăcă, îi dădea să mănânce, cântau împreună. Astea sunt momente care nu se pot uita” declară Valeria Arnăutu, în exclusivitate pentru FANATIK.

“Ar fi fost peste puterile mele să particip la înmormântarea lui”

Aurelian Preda a fost însurat cu Mariela, fosta lui colegă de liceu din Curtea de Argeș. Multe s-au scris despre fiica lui, Anamaria Rosa, care a aflat când era deja mare că mama care a crescut-o nu era mama biologică și că tatăl, Aurelian Preda, a adoptat-o, de fapt. Dar pentru ea nu a contat asta, tânăra spunând de fiecare dată că ‘tatăl meu m-a crescut de când eram bebeluș, eu știu ce simt în sufletul meu’.

“Aurelian Preda a suferit enorm atunci când a murit mama lui. Era născută în aceeași zi cu mine. A avut o relație specială cu ea. Iar Aurelian nu ne-a spus multe despre boala lui, știam doar că se tratează la o clinică din Viena. Când a murit eu nu eram în București, aveam treabă, și am suferit enorm că nu am putut fi alături de el. A fost un om foarte credincios, de aceea este și îngropat la mănăstirea Dervent.

Suferea foarte mult din cauza nerecunoștinței oamenilor. Îmi spunea că își dorește că Dumnezeu să le dea colegilor noștri memorie. Într-un fel îmi pare bine că nu am fost în București când a murit, a rămas imaginea lui frumoasă în sufletul meu și în gândurile mele. Ar fi fost peste puterile mele să particip la înmormântarea lui”, mărturisește, în exclusivitate pentru FANATIK, Valeria Arnăutu.

ADVERTISEMENT