News

Avarie majoră la rețeaua de termoficare din București: peste 3.700 de blocuri fără apă caldă

Rețeaua de termoficare din București se confruntă cu o nouă avarie majoră: de ore bune, peste 3.700 de blocuri nu au apă caldă.
24.04.2024 | 09:18
Avarie majora la reteaua de termoficare din Bucuresti peste 3700 de blocuri fara apa calda
O nouă avarie majoră la rețeaua de termoficare din Capitală: peste 3.700 de blocuri nu au apă caldă. Sursa foto: ELCEN / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Încă de marți seara, o avarie majoră afectează rețeaua de termoficare din București, fapt care a făcut ca peste 3.700 de blocuri să rămână fără apă caldă. Care a fost cauza acestei probleme.

O nouă avarie majoră la rețeaua de termoficare din Capitală: peste 3.700 de blocuri nu au apă caldă

De mai multe ore, peste 3.700 de blocuri din București nu dispun de apă caldă. La un calcul simplu vedem cum sute de mii de cetățeni sunt afectați de această avarie.

ADVERTISEMENT

Încă din timpul nopții trecute, au fost executate lucrări pentru a se remedia această situație. Se pare că va mai dura ceva timp până când angajații de la Termoenergetica vor putea să intre în teren și să remedieze toate probleme.

Într-un comunicat postat pe Facebook, Electrocentrale București, producătorul de energie electrică și termică al Capitalei, informează că două centrale electrice de termoficare (CET) au fost oprite marți seară ca urmare a unei avarii în rețeaua Termoenergetica.

ADVERTISEMENT

Singurul sector care nu este afectat este Sectorul 3. Cele mai multe probleme se găsesc în Sectorul 6 și în Sectorul 4. În 6, peste 1.100 de blocuri nu au apă caldă.

Anunțul ELCEN

Conform ELCEN, două centrale electrice de termoficare (CET) au fost oprite. CET București Vest a fost indisponibilizată, iar CET Grozăvești nu mai furnizează apă de adaos și nu poate fi repornită.

ADVERTISEMENT

”Acest lucru a afectat activitatea termocentralei, provocând oprirea echipamentelor aflate în funcțiune în CET București Vest din cauza pierderilor masive de apă din rețeaua de termoficare.

O a doua spărtură produsă în această seară pe rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica, în secțiunea deservită de CET Grozăvești, a condus la sistarea livrării apei de adaos din CET Grozăvești și la imposibilitatea punerii în funcțiune a echipamentelor din centrală.

ADVERTISEMENT

În acest moment, sala turbine din CET Grozăvești este inundată din cauza avariei, punând în pericol motoarele și echipamentele electrice”, au transmis reprezentanții ELCEN, în comunicatul publicat pe pagina de Facebook a companiei.

În același comunicat, cei de la ELCEN mai spun că se așteaptă remedierea avariilor de către echipele Termoenergetica. Compania a publicat și o fotografie cu sala turbinelor de la CET Grozăvești inundată.

ADVERTISEMENT
Tags:
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Profesoară în vârstă de 30 de ani, găsită vinovată după ce a făcut...
Profesoară în vârstă de 30 de ani, găsită vinovată după ce a făcut sex cu doi elevi minori. Ce îi scria unuia dintre tinerii de 15 ani VIDEO
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
"Cam un 4.000 de lei ca să trăieşti decent". Ofertele angajatorilor pentru tineri, la târgurile de joburi
Bruneta asaltată de milionari a dezvăluit cum încearcă bărbaţii însuraţi să o agaţe:...
Bruneta asaltată de milionari a dezvăluit cum încearcă bărbaţii însuraţi să o agaţe: Întotdeauna găsesc o cale
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Se dau VOUCHERE pentru RENOVAREA locuințelor. UNDE se depun CERERILE
Se dau VOUCHERE pentru RENOVAREA locuințelor. UNDE se depun CERERILE
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu,...
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu
Scandalul care îi costă scump pe șoferi. Scapă ocazia de-a plăti mai puțin...
Scandalul care îi costă scump pe șoferi. Scapă ocazia de-a plăti mai puțin în service
Răsturnare de situaţie în cazul Florin Piersic. Cum l-au găsit medicii
Răsturnare de situaţie în cazul Florin Piersic. Cum l-au găsit medicii
„Atacul fulger al lui Putin trezește Europa”. Cum s-a transformat invazia rusă în...
„Atacul fulger al lui Putin trezește Europa”. Cum s-a transformat invazia rusă în Ucraina într-o „provocare epocală” pentru regiune | Analiză
Zodia care va plânge cu lacrimi amare în weekend. Va avea parte de...
Zodia care va plânge cu lacrimi amare în weekend. Va avea parte de un mare ghinion