News

Avarie majoră la rețeaua de termoficare din București: peste 3.700 de blocuri fără apă caldă

Rețeaua de termoficare din București se confruntă cu o nouă avarie majoră: de ore bune, peste 3.700 de blocuri nu au apă caldă.
24.04.2024 | 09:18
Avarie majora la reteaua de termoficare din Bucuresti peste 3700 de blocuri fara apa calda
O nouă avarie majoră la rețeaua de termoficare din Capitală: peste 3.700 de blocuri nu au apă caldă. Sursa foto: ELCEN / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Încă de marți seara, o avarie majoră afectează rețeaua de termoficare din București, fapt care a făcut ca peste 3.700 de blocuri să rămână fără apă caldă. Care a fost cauza acestei probleme.

O nouă avarie majoră la rețeaua de termoficare din Capitală: peste 3.700 de blocuri nu au apă caldă

De mai multe ore, peste 3.700 de blocuri din București nu dispun de apă caldă. La un calcul simplu vedem cum sute de mii de cetățeni sunt afectați de această avarie.

ADVERTISEMENT

Încă din timpul nopții trecute, au fost executate lucrări pentru a se remedia această situație. Se pare că va mai dura ceva timp până când angajații de la Termoenergetica vor putea să intre în teren și să remedieze toate probleme.

Într-un comunicat postat pe Facebook, Electrocentrale București, producătorul de energie electrică și termică al Capitalei, informează că două centrale electrice de termoficare (CET) au fost oprite marți seară ca urmare a unei avarii în rețeaua Termoenergetica.

ADVERTISEMENT

Singurul sector care nu este afectat este Sectorul 3. Cele mai multe probleme se găsesc în Sectorul 6 și în Sectorul 4. În 6, peste 1.100 de blocuri nu au apă caldă.

Anunțul ELCEN

Conform ELCEN, două centrale electrice de termoficare (CET) au fost oprite. CET București Vest a fost indisponibilizată, iar CET Grozăvești nu mai furnizează apă de adaos și nu poate fi repornită.

ADVERTISEMENT

”Acest lucru a afectat activitatea termocentralei, provocând oprirea echipamentelor aflate în funcțiune în CET București Vest din cauza pierderilor masive de apă din rețeaua de termoficare.

O a doua spărtură produsă în această seară pe rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica, în secțiunea deservită de CET Grozăvești, a condus la sistarea livrării apei de adaos din CET Grozăvești și la imposibilitatea punerii în funcțiune a echipamentelor din centrală.

ADVERTISEMENT

În acest moment, sala turbine din CET Grozăvești este inundată din cauza avariei, punând în pericol motoarele și echipamentele electrice”, au transmis reprezentanții ELCEN, în comunicatul publicat pe pagina de Facebook a companiei.

În același comunicat, cei de la ELCEN mai spun că se așteaptă remedierea avariilor de către echipele Termoenergetica. Compania a publicat și o fotografie cu sala turbinelor de la CET Grozăvești inundată.

ADVERTISEMENT
Tags: