News

Aproape 1500 de blocuri din Capitală nu au căldură sau apă caldă. Avarie majoră în plină iarnă

Mii de bucureșteni nu au apă caldă și căldură, în urma unei avarii la rețeaua de termoficare. Când se va remedia problema din Capitală
25.01.2024 | 15:12
Aproape 1500 de blocuri din Capitala nu au caldura sau apa calda Avarie majora in plina iarna
Mii de bucureșteni îndură gerul în case, după ce o avarie a oprit apa caldă și căldura. Sursa foto: Facebook/ Mihai Nicuț
ADVERTISEMENT

Mii de bucureșteni îndură frigul în case, după ce o avarie a rețelei de termoficare a oprit apa caldă și căldura. Termoenergetica anunță că aproape 1.500 de blocuri sunt afectate.

Avarie majoră a sistemului de termoficare din Capitală

La temperaturi cu minus, rețeaua de termificare din București este avariată puternic, iar mii de bucureșteni îndură frigul și stau cu aragazele pornite. Lista blocurilor care sunt afectate de această avarie poate fi consultată aici.

ADVERTISEMENT

Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) precizează că un total de 982 imobile din București nu au deloc apă caldă și căldură, iar cele care au nu furnizează în parametrii optimi.

Cum arată lista blocurilor fără apă caldă și căldură

  • 271 imobile au apa caldă și căldura complet oprite;
  • 711 imobile primesc apă caldă și căldură, dar nu sunt parametrii optimi.
ADVERTISEMENT

Cea mai afectată zonă este cea din Sectorul 2, unde sunt cele mai multe avarii înregistrate, dar probleme sunt în toate sectoarele Capitalei. Sistemul de termoficare din Capitală funcționează la acest moment normal în proporție de 89%, se arată în datele furnizate prin aplicația mobilă TermoAlert.

Termenul de remediere al avariei este până la ora 23:00, astăzi, 25 ianuarie, însă vor mai rămâne câteva blocuri cu probleme până vineri dimineață, 26 ianuarie 2024.

ADVERTISEMENT

Primăria Capitalei va cumpăra 20 de mini centrale termice

Între timp, Primăria Capitalei anunță că va achiziționa 20 de mini centrale termice pentru a remedia problemele din zonele în care agentul termic nu este livrat în parametri suficienți.

„Prin achiziţia celor 20 de capacităţi modulare, vom asigura furnizarea optimă a agentului termic şi apei calde pentru 340 de blocuri cu peste 16.300 de apartamente şi aproximativ 40.000 de locatari din toate cele 6 sectoare”, a scris edilul Capitalei, Nicușor Dan, pe pagina sa de Facebook.

ADVERTISEMENT

Aceste centrale vor fi amplasate doar în anumite puncte termice care sunt situate la capetele de rețea unde agentul termic nu a fost în parametri suficienți. Mai exact, se vor amplasa în patru puncte termice din sectorul 1, în șase din sectorul 2, în trei puncte din sectorul 3, unul pentru sectorul 4, trei în sectorul 5 și ultimele în sectorul 6.

 

 

ADVERTISEMENT