News

Ce avere are Marian Neacșu, noul secretar general al Guvernului. Cum încasa peste 900 de lei salariu pe zi

Ce avere are Marian Neacșu, noul secretar general al Guvernului. Social-democratul nu stă deloc rău la capitolul financiar și a încasat un salariu ieșit din comun în ultima perioadă.
03.12.2021 | 11:51
Ce avere are Marian Neacsu noul secretar general al Guvernului Cum incasa peste 900 de lei salariu pe zi
Averea colosală a lui Marian Neacșu, noul secretar general al Guvernului României. Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Marian Neacşu este omul care va prelua funcţia de secretar general al Guvernului, la propunerea PSD. Chiar liderul social-democraților, Marcel Ciolacu a afirmat că îşi asumă această numire, una puternic criticată și contestată.

Mai mulți liberali, dar și membri USR au transmis că Neacșu a fost condamnat penal și n-ar mai avea cum să dețină o asemenea funcție. Ciolacu a explicat clar că preferatul său nu are în cazier antecedente penale, pentru că acea condamnare e depăşită juridic.

ADVERTISEMENT

Averea lui Marian Neacșu, noul secretar general al Guvernului

De remarcat că Marian Neacşu nu este străin de posturi cheie, acesta ocupând în prezent funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei. Un job, veți vedea, pentru care este plătit cu o sumă astronomică.

Interesant este că, în trecut, Marian Neacșu a fost chiar exclus din PSD. Se întâmpla în 2018, în perioada în care preşedinte al formaţiunii era Liviu Dragnea. Noul secretar general al Executivului a comis atunci păcatul capital. A fost unul din semnatarii scrisorii prin care solicita ca Dragnea să facă un pas în spate de la şefia PSD.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă, Neacşu s-a înscris în Pro România, dar a beneficiat în continuare de pârghiile social-democrate. Astfel, la doar câteva luni distanță, acesta a fost susţinut şi votat în Parlament de PSD pentru a deveni vicepreşedinte al ANRE.

De-a lungul timpului, Neacșu a avut două mandate de deputat. Nu a mai putut candida pentru o nouă legislatură, pentru că instanţa l-a condamnat, în februarie 2016 la şase luni de închisoare cu suspendare. Acuzația de atunci a fost conflict de interese, după ce şi-ar fi angajat fiica la biroul de parlamentar.

ADVERTISEMENT

Dacă ne raportăm la capitolul financiar atunci Marian Neacșu este un fericit. Acesta deține 50 la sută dintr-un teren intravilan în Mila 23, teren cu o suprafață de 1300 mp.

Câți bani are Marian Neacșu

De asemenea, Neacșu mai are un apartament în Slobozia, dar și jumătate dintr-o casă de vacanță construită la Mila 23. Dacă în trecut a avut în declarațiile de avere și un autoturism Audi A4 din anul 2004, acum mașina a dispărut.

ADVERTISEMENT

Nu sunt trecute nici bijuterii sau obiecte de artă care să depășească cinci mii de euro, dar nici conturi bancare. Există însă mai multe plasamente și investiții.

Marian Neacșu și soţia sa sunt acţionari sau asociaţi în mai multe firme din Slobozia, care apar şi în declaraţia de avere. Vorbim despre Estrella Imex, Pui de Carne Slobozia, Delta Travel Slobozia.

Pe toate cele trei firme le-a împrumutat zdravăn. Astfel, către Estrella Imex au mers 37.175 de lei, la Pui de Carne Slobozia au ajuns nu mai puțin de 400.368 de lei, în timp ce la Delta Travel Slobozia au intrat în conturi 235.412 lei.

Ce salariu colosal a avut la ANRE

Salariul lui Marian Neacșu ca vicepreședinte la Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei a lăsat pe toată lumea cu gura căscată.

Astfel, potrivit ultimei declarații de avere, acesta a încasat, atenție, 336.765 de lei. Vorbim despre un salariu de peste 280 de milioane, bani vechi, în fiecare lună.

Un calcul simplu arată că acesta primea de la ANRE mai bine de șapte mii de lei în fiecare săptămână. Nu se termină aici pentru că ziua de lucru a lui Marian Neacșu era una fabuloasă.

Astfel, pentru fiecare 24 de ore, acesta încasa peste 900 de lei ca salariu, adică undeva în jurul a 200 de euro.

Marian Neacșu a terminat Facultatea de Studii Economice de la Craiova și a făcut și un master în domeniul „Studii de Securitate și Apărare”, la Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir.

De asemenea, acesta a absolvit și cursurile “Tehnici superioare de nutriţie a animalelor” „Formularea reţetelor de furajare asistată de calculator”.

ADVERTISEMENT
ANPC explică de ce a închis șapte săli World Class. Sunt nouă motive...
ANPC explică de ce a închis șapte săli World Class. Sunt nouă motive și cinci sancțiuni: „Am propus închiderea pentru până la 12 luni”
Fanii lui Tottenham s-au convins rapid de Radu Drăgușin și au transmis un...
Fanii lui Tottenham s-au convins rapid de Radu Drăgușin și au transmis un mesaj clar: "Eliberați Dragonul!"
Câți bani va primi Ioan Mohanu, după ce statul i-a luat casa și...
Câți bani va primi Ioan Mohanu, după ce statul i-a luat casa și grădina ca să facă autostradă. „Ce pot să fac la 80 de ani?”
Gigi Becali: „Mi-a zis ginerele meu: «Băi tată, a venit un evreu și...
Gigi Becali: „Mi-a zis ginerele meu: «Băi tată, a venit un evreu și a cumpărat 10 case». L-am întrebat: «Cum a cumpărat atâtea?», și el mi-a spus așa”
Un cunoscut lanț de magazine cosmetice, prezent și în România, intră în insolvență:...
Un cunoscut lanț de magazine cosmetice, prezent și în România, intră în insolvență: nu se mai știe cine este proprietarul
Oraşele în care plătim cel mai mult pentru coşul de cumpărături. Unde se...
Oraşele în care plătim cel mai mult pentru coşul de cumpărături. Unde se vând cei mai scumpi cartofi din România
Pilotul rus care a dezertat în Ucraina cu tot cu elicopterul său a...
Pilotul rus care a dezertat în Ucraina cu tot cu elicopterul său a fost găsit mort în Spania
Autoturismul Dacia Duster care nu își găsește cumpărător: de ce costă cât două...
Autoturismul Dacia Duster care nu își găsește cumpărător: de ce costă cât două mașini noi
Horoscop lunar 19 februarie - 20 martie 2024, cu Neti Sandu. Soarele intră...
Horoscop lunar 19 februarie - 20 martie 2024, cu Neti Sandu. Soarele intră în Pești și obligă zodiile să fie mai serioase
Ce pensie primește acum un senior care la 1 ianuarie 2024 avea 2.000...
Ce pensie primește acum un senior care la 1 ianuarie 2024 avea 2.000 de lei? Toate calculele
Zodiile care au mari șanse la loto. Trebuie să-și încerce șansa
Zodiile care au mari șanse la loto. Trebuie să-și încerce șansa
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Şoc în showbiz. Adi Minune, despre divorţ şi înşelat: "Orice bărbat mai greșește"
Şoc în showbiz. Adi Minune, despre divorţ şi înşelat: "Orice bărbat mai greșește"
Convoi rusesc în miez de noapte. Ce au surprins camerele de supraveghere în...
Convoi rusesc în miez de noapte. Ce au surprins camerele de supraveghere în cazul Navalnîi - VIDEO
Secretul pentru cea mai bună ciorbă de cartofi. Ce ingredient neașteptat trebuie să...
Secretul pentru cea mai bună ciorbă de cartofi. Ce ingredient neașteptat trebuie să pui pentru a-ți ieși ca la restaurant