News

Traian Băsescu, despre cursa pentru Primăria Capitalei: ”Este vital pentru Ciolacu ca Piedone să rămână în competiție”

Fostul președinte crede că există o înțelegere între Marcel Ciolacu și Cristian Popescu Piedone cu scopul ca Gabriela Firea să nu câștige Primăria Bucureștiului.
29.04.2024 | 09:54
Traian Basescu despre cursa pentru Primaria Capitalei Este vital pentru Ciolacu ca Piedone sa ramana in competitie
Traian Băsescu susține că este în interesul lui Marcel Ciolacu ca Piedone să nu-și retragă candidatura Sursa foto: Captură Digi24
ADVERTISEMENT

Traian Băsescu spune că președintele PSD se teme că, dacă Gabriela Firea câștigă Primăria Municipiului București (PMB), va pierde controlul partidului și de aceea ar avea o înțelegere cu Piedone.

Traian Băsescu, despre cursa pentru Primăria Capitalei

Rămânerea edilului de la Sectorul 5 în cursă ar asigura diminuarea șanselor Gabrielei Firea, iar Ciolacu nu ar suferi consecințele faptului că nu a numit-o de la început candidat pe șefa PSD București.

ADVERTISEMENT

„Eu sunt convins că insistența asta publică n-am vorbit, n-am sunat, nu ne-am auzit, este ca să pună o perdea de fum, nici Ciolacu și nici Piedone nu e omul care să nu intre în dialog dacă există un interes. Și eu sunt sigur că există acest interes, menținerea lui Piedone ca să se diminueze șansele lui Firea.

Ciolacu a făcut un joc și mârșav și nedrept, spun asta în condițiile în care îmi doresc ca Firea să aibă parte de bătăi cât cuprinde în politică. În ce privește situația actuală a lui Firea, dacă se retrage Piedone, câștigă sigur Firea, o văd prima. La cum arată cifrele astăzi.

ADVERTISEMENT

Dar Piedone nu se va retrage pentru că e în înțelegere cu Ciolacu. Este vital pentru Ciolacu ca Piedone să rămână în competiție (…) 

De ce nu cred asta (că Piedone se va retrage n.r.)? E miza lui Ciolacu. El e cel care în mod cert este marele beneficiar al prezenței lui Piedone în competiție.

ADVERTISEMENT

Dacă doamna Firea câștigă Primăria Capitalei, Ciolacu se duce la Buzău să vadă dacă e în Moldova sau în regat. Categoric pierde partidul, nu-l iartă Firea. Nici eu nu l-aș ierta, a vrut să o scoată din joc mârșav, în stil clocit, pe la spate.

Unde s-a mai pomenit ca în marile competiții să renunți la oamenii politici care se bat ani de zile să își croiască drum pentru o candidatură?”, a afirmat Traian Băsescu la Digi24.

ADVERTISEMENT

În opinia fostului șef al statului, în condițiile în care Cristian Popescu Piedone rămâne în cursă, Gabriela Firea nu are șanse să îl învingă pe Nicușor Dan.

ADVERTISEMENT
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul...
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul manager transsexual din fotbalul britanic
Ce se schimbă la CNP-urile românilor
Ce se schimbă la CNP-urile românilor
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Leguma cu care culegătorii au dat lovitura în această perioadă. E la discreţie...
Leguma cu care culegătorii au dat lovitura în această perioadă. E la discreţie şi ia de cele mai multe ori calea exportului
Cristi Borcea se întoarce la marea dragoste după 12 ani! Decizie fără precedent...
Cristi Borcea se întoarce la marea dragoste după 12 ani! Decizie fără precedent luată de milionarul român
Cum arată casa Laurei Cosoi din București: a amenajat dormitorul copiilor într-un mod...
Cum arată casa Laurei Cosoi din București: a amenajat dormitorul copiilor într-un mod inedit! Actrița și familia ei și-au cumpărat o locuință de poveste și în Maramureș
Vom avea o NOUĂ zi NAȚIONALĂ! CÂND se va SĂRBĂTORI
Vom avea o NOUĂ zi NAȚIONALĂ! CÂND se va SĂRBĂTORI
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Prognoza meteo pentru lunile vară. Cum va fi vremea pe litoral
Prognoza meteo pentru lunile vară. Cum va fi vremea pe litoral
Este BOMBA momentului în showbiz. Anamaria Prodan a făcut anunţul oficial
Este BOMBA momentului în showbiz. Anamaria Prodan a făcut anunţul oficial
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane...
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane de lei de la primăriile conduse de Clotilde Armand, Radu Mihaiu și Robert Negoiță. Cine le controlează
O româncă din India spune adevărul despre relația dintre Salman Khan și Iulia...
O româncă din India spune adevărul despre relația dintre Salman Khan și Iulia Vântur: „Mama lui a declarat că Iulia...”