News

Traian Băsescu, despre cursa pentru Primăria Capitalei: ”Este vital pentru Ciolacu ca Piedone să rămână în competiție”

Fostul președinte crede că există o înțelegere între Marcel Ciolacu și Cristian Popescu Piedone cu scopul ca Gabriela Firea să nu câștige Primăria Bucureștiului.
29.04.2024 | 09:54
Traian Basescu despre cursa pentru Primaria Capitalei Este vital pentru Ciolacu ca Piedone sa ramana in competitie
Traian Băsescu susține că este în interesul lui Marcel Ciolacu ca Piedone să nu-și retragă candidatura Sursa foto: Captură Digi24
ADVERTISEMENT

Traian Băsescu spune că președintele PSD se teme că, dacă Gabriela Firea câștigă Primăria Municipiului București (PMB), va pierde controlul partidului și de aceea ar avea o înțelegere cu Piedone.

Traian Băsescu, despre cursa pentru Primăria Capitalei

Rămânerea edilului de la Sectorul 5 în cursă ar asigura diminuarea șanselor Gabrielei Firea, iar Ciolacu nu ar suferi consecințele faptului că nu a numit-o de la început candidat pe șefa PSD București.

ADVERTISEMENT

„Eu sunt convins că insistența asta publică n-am vorbit, n-am sunat, nu ne-am auzit, este ca să pună o perdea de fum, nici Ciolacu și nici Piedone nu e omul care să nu intre în dialog dacă există un interes. Și eu sunt sigur că există acest interes, menținerea lui Piedone ca să se diminueze șansele lui Firea.

Ciolacu a făcut un joc și mârșav și nedrept, spun asta în condițiile în care îmi doresc ca Firea să aibă parte de bătăi cât cuprinde în politică. În ce privește situația actuală a lui Firea, dacă se retrage Piedone, câștigă sigur Firea, o văd prima. La cum arată cifrele astăzi.

ADVERTISEMENT

Dar Piedone nu se va retrage pentru că e în înțelegere cu Ciolacu. Este vital pentru Ciolacu ca Piedone să rămână în competiție (…) 

De ce nu cred asta (că Piedone se va retrage n.r.)? E miza lui Ciolacu. El e cel care în mod cert este marele beneficiar al prezenței lui Piedone în competiție.

ADVERTISEMENT

Dacă doamna Firea câștigă Primăria Capitalei, Ciolacu se duce la Buzău să vadă dacă e în Moldova sau în regat. Categoric pierde partidul, nu-l iartă Firea. Nici eu nu l-aș ierta, a vrut să o scoată din joc mârșav, în stil clocit, pe la spate.

Unde s-a mai pomenit ca în marile competiții să renunți la oamenii politici care se bat ani de zile să își croiască drum pentru o candidatură?”, a afirmat Traian Băsescu la Digi24.

ADVERTISEMENT

În opinia fostului șef al statului, în condițiile în care Cristian Popescu Piedone rămâne în cursă, Gabriela Firea nu are șanse să îl învingă pe Nicușor Dan.

ADVERTISEMENT