Life

Avertisment pentru toți șoferii. Ce trebuie să facă până luni: „Este obligatoriu”

Autoritățile au transmis avertismente pentru șoferi. Ce trebuie să facă toată lumea în acest weekend. Este foarte important.
25.11.2023 | 18:49
Avertisment pentru toti soferii Ce trebuie sa faca pana luni Este obligatoriu
Autoritățile au transmis un avertisment pentru șoferi. Sursa foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Compania Naţională de Administrarea a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis avertismente pentru șoferi. Este foarte important să facă asta în acest weekend, în care vremea se va înrăutăți.

CNAIR, avertismente pentru șoferi

Compania Naţională de Administrarea a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) îi anunță pe șoferi să evite pe cât posibil deplasările în zilele de sâmbătă şi duminică, în zone în care meterorologii au transmis avertizări Cod galben şi Cod portocaliu de precipitaţii şi viscol.

ADVERTISEMENT

„Având în vedere avertizările transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) care anunţă în mai multe zone ale ţării Cod galben şi portocaliu de precipitaţii şi viscol până duminică, 26.11.2023, ora 18:00, facem apel la conducătorii auto să evite deplasările în zonele vizate de aceste fenomene meteorologice”, transmite CNAIR într-un comunicat de presă, conform dcnews.ro. 

De altfel, CNAIR le-a reamintoit șoferilor că este obligatoriu ca mașinile să fie echipate de iarnă dacă vor să treacă prin zonele afectate în această perioadă. Totodată, autovehiculele grele trebuie să aibă și lanțuri.

ADVERTISEMENT

În caz contrar, există pericolul producerii de accidente, dar și de blocare a drumurilor, ceea ce va face ca accesul echipajelor de dezăpezire să fie îngreunat. Astfel, CNAIR a transmis sfaturi utile.

Facem apel la conducătorii auto ca înainte să plece la drum să verifice prognoza meteo şi atenţionările CNAIR şi ale poliţiei rutiere”, a fost mesajul pe care Compania Naţională de Administrarea a Infrastructurii Rutiere l-a transmis pentru șoferi.

ADVERTISEMENT

Anumite drumuri se pot închide

De menționat este că până la această oră fenomenele meteorologice nu au închis drumurile, dar pentru siguranța celor care participă la trafic, pe anumite tronsoane s-ar putea opri circulația.

Compania Naţională de Administrarea a Infrastructurii Rutiere au anunțat că pot lua măsuri de închidere a traficului pe pe reţeaua de drumuri naţionale şi autostrăzi din administrare, după cum a menționat în comunicat.

ADVERTISEMENT

Totodată, acei șoferi care vor să afle mai multe despre starea reţelei de drumuri naţionale o pot face de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere sau pe pagina oficială de Facebook a companiei.

ADVERTISEMENT
Tags: