News

Drumuri închise şi maşini blocate din cauza zăpezii. Iarna se manifestă deja pe şoselele României, avertismentul CNAIR

CNAIR a scos deja pe teren utilajele de deszăpezire şi le-a transmis un avertisment şoferilor. În zona de munte a judeţului Bihor se circulă în condiţii de iarnă.
12.11.2023 | 16:57
Drumuri inchise si masini blocate din cauza zapezii Iarna se manifesta deja pe soselele Romaniei avertismentul CNAIR
Imagine de sâmbătă, de la Stâna de Vale Foto: Facebook/Mircea Mălan
ADVERTISEMENT

Iarna timpurile creează deja primele probleme, iar cei mai atenţi trebuie să fie şoferii, care ar putea ajunge cu maşina echipată necorespunzător pe drumuri acoperite de polei ori zăpadă.

Zeci de turişti sunt blocaţi la Padiş, din cauză zăpezii

CNAIR atrage atenţia că se circulă în condiţii de iarnă pe mai multe drumuri din ţară şi le face mai multe recomandări conducătorilor auto, atenţionându-i să nu plece la drum dacă nu au mașina echipată pentru circulație în condiții de iarnă.

ADVERTISEMENT

“În Bihor, avem în acest moment o întreagă stațiune închisă din cauza drumurilor înzăpezite. De acolo a nins abundent, vântul în continuare suflă cu putere.

Stratul de zăpadă măsoară 30cm. Vorbim așadar despre zeci, poate sute de turiști care se află în acest moment acolo și care sunt blocați și nu pot pleca în orele următoare din cauza acestor drumuri închise”, a declarat Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR, pentru Antena 3.

ADVERTISEMENT

De altfel, CNAIR îi avertizează pe şoferi şi printr-o postare pe Facebook în care se vorbeşte despre pericolele de accidente şi de a rămâne înzăpeziţi generate de iarna timpurie care se manifestă în anumite zone.

“Atenție, șoferi! Se circulă în condiții de iarnă pe mai multe sectoare de drum din zonele înalte! Având în vedere faptul că în zonele înalte au început ninsorile, reamintim faptul că este obligatoriu ca vehiculele care le tranzitează trebuie să fie echipate de iarnă.

ADVERTISEMENT

În special autovehiculele grele trebuie să fie echipate cu lanțuri, deoarece există risc de accidente, dar și de blocare a drumurilor, ceea ce îngreunează acțiunea utilajelor de deszăpezire.

Facem apel la conducătorii auto ca înainte să plece la drum să verifice prognoza meteo și atenționările CNAIR și ale poliției rutiere.

ADVERTISEMENT

Precizăm că utilajele de deszăpezire ale CNAIR și drumarii sunt mobilizați în teren și acționează acolo unde situația o impune”, se arată în postarea de duminică a celor de la CNAIR.

În prezent se află în vigoare o avertizare cod galben emisă de meteorologi, care se referă la intensificări ale vântului şi ninsori în Carpaţii Orientali, temporar viscol la peste 1.700 m, şi este  valabilă până la ora 18.00.

 

 

ADVERTISEMENT