Sport

Avertismentul lui Emil Săndoi înainte de Israel – România: „Nivelul lor a crescut”

Emil Săndoi trage un semnal de alarmă pentru „tricolorii” lui Edi Iordănescu înaintea partidei decisive pentru califcarea la EURO 2024 cu Israel.
17.11.2023 | 15:53
Avertismentul lui Emil Sandoi inainte de Israel  Romania Nivelul lor a crescut
Avertismentul lui Emil Săndoi înainte de Israel - România: „Nivelul lor a crescut”. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

„Tricolorii” sunt la un pas de calificarea la EURO 2024 după șase ani de la ultimul turneu final pentru România. Emil Săndoi a analizat în exclusivitate pentru FANATIK confruntarea decisivă cu Israel, iar fostul selecționer speră ca elevii lui Edi Iordănescu să se bucure la finalul celor 90 de minute.

Emil Săndoi, despre situația „tricolorilor” înainte de Israel – România: „Rezultatul din Kosovo ne-a ajutat mult, dar nu decisiv”

Selecționata lui Edi Iordănescu este față în față cu ultimul test pentru calificarea la EURO 2024 în Israel – România, care este programat sămbătă, de la ora 21:45. „Tricolorii” au șansa și unui rezultat de egalitate cu selecționata lui Alon Hazan pentrru a-și îndeplini obiectivul.

ADVERTISEMENT

Emil Săndoi a analizat situația „tricolorilor” din Grupa I în exclusivitate pentru FANATIK și anunță că ultimele rezultate îi ajută pe elevii lui Edi Iordănescu. Fostul internațional apreciază constanța României în campania de calificare, fiind fără înfrângere în preliminarii.

„Am demonstrat prin prisma rezultatelor pe care le-am obținut că suntem cea mai constantă echipă din grupă. Că la un moment dat s-a comentat că din punct de vedere al jocului nu am fost la un nivel fantastic, dar așa este într-o campanie de calificări, însă din ceea ce privește rezultatele suntem foarte constanți.

ADVERTISEMENT

Nu întâmplător suntem pe poziția în care suntem în clasament. Ne ajută rezultatele, dar parcă nu ne ajută atât de mult rezultatele astea. Egalul cu Elveția nu este un rezultat pozitiv, nu poți să zici că este un rezultat negativ chiar dacă Elveția în ultima perioada a fost în scădere de formă, de turație.

Nu au mai reușit victorii, din punctul ăsta e vedere o echipă superficială, parcă nu este o echipă disciplinată. Să zic că rezultatul din Kosovo ne-a ajutat mai mult, dar nu ne-a ajutat decisiv. Stăteam și mă gândeam la Israel, chiar dacă pierdeau aseară cu Elveția ar fi fost un avantaj pentru că Elveția ar fi fost calificată”, a spus Emil Săndoi.

ADVERTISEMENT

Avantajul „tricolorilor” în fața Israelului: „Au disciplină de joc, s-a căpătat multă încredere”

România împarte poziția de lider în Grupa I cu Elveția, ambele cu 16 puncte, iar Emil Săndoi susține că situația din clasament le dă un moral imens jucătorilor. Totuși, acesta este de părere că programul aglomerat al Israelului i-a ajutat pe viitorii adversari să „sudeze” un grup puternic.

„Au demonstrat că au disciplină de joc, este foarte important că parcă s-a căpătat mai multă încredere decât în campaniile trecute. Aici fiind această constanță pe care a avut-o echipă în rezultate pe o perioadă mai lungă, am impresia că și din punct de vedere al încrederii, moralului pe care îl are fiecare, nu mai vorbesc de dorință pentru că s-a văzut.

ADVERTISEMENT

Numai simplul fapt că ajungi un lider al grupei, aspectul ăsta îți dă o încredere și o certitudine că se poate. Să obțină un rezultat pozitiv pentru că până la urmă și un rezultat de egalitate este cât o victorie. La o primă analiză te gândești că este un ritm de turneu final cu meciuri la trei zile și cu care nu sunt obișnuite echipele.

Gândindu-ne la situația geopolitică prin care trece Israel în momentul de față la scandalul, discuțiile și războiul care ține o de o lună și ceva. Faptul că stau împreună o perioadă mai lungă majoritatea jucătorilor pentru că mulți vin și din campionatul intern”, a declarat fostul selecționer.

Semnal de alarmă înainte de Israel – România: „Nivelul lor a crescut, au liniște”

Deși au plecat învinși din Kosovo, israelienii au câștigat un punct nesperat cu Elveția la Felcsut, iar prestația lor nu a fost trecută cu vedere de Emil Săndoi. Acesta este de părere că aceștia și-au îmbunătățit jocul de la un meci la altul, iar asta ar putea fi o problemă pentru „tricolori”.

„Pot să se capaciteze și au fost în creștere de la un meci la altul și de la o repriză la alta. Spre exemplu în Kosovo au început mai bine după aceea s-au stins, apoi cu Elveția a început mai rău, iar a doua repriză nivelul lor a crescut. Din punctul ăsta nu este un dezavantaj faptul că stau mai mult împreună, au o liniște mai mare.

S-au mai făcut și unele rotații, adică au fost menținuți jucători din nucleul de bază și au mai făcut o mișcare de rotație în cadrul grupului. Deci din punctul ăsta de vedere în situația în care sunt nu putem să spunem că este un dezavantaj că stau mai mult împreună și au mai multe meciuri pe care trebuie să le lege.

Sunt împreună, detașați de problemele care i-au măcinat până în momentul de față. Nu este ușor chiar dacă joci într-un campionat în străinătate să te gândești la familie, rude și prieteni care sunt în țară. Din punctul ăsta de vedere faptul că au mai multe meciuri la rând i-a avantajat pentru că o să fie toți focusați pe ceea ce au de făcut din punct de vedere fotbalistic”, a mai spus Emil Săndoi.

„Elveția este într-o scădere de formă, pe parcurs au început să șchiopăteze”

„Tricolorii” își pot obține biletul pentru EURO 2024 din poziția de lider al grupei I, deoarece Elveția este într-o scădere de formă înaintea ultimelor două runde. Emil Săndoi spune că selecționata lui Edi Iordănescu este obișnuită cu primul loc și asta ar fi un avantaj pentru aceștia.

„Este vorba de o strategie pe care sunt convins că reprezentativa României au gândit-o și o gândesc de mult timp. Acum își cunosc destul de bine adversarul pentru că s-a mai disputat un joc, deci i-ai simțit în teren și capacitatea lor, calitățiile individuale și colective.

Ar conta mult și să știi că aici influențează balanță și faptul că echipa noastră nu ar fi pentru prima dată pe primul loc în grupă. Deja au ocupat o dată poziția respectivă și asta îți dă o încredere ca jucător, din punctul ăsta de vedere avem un avantaj, Israel nu a fost niciodată pe primul loc.

Jucătorii noștrii chiar dacă nu au fost la început pe primul loc, dar au fost într-o creștere și au ajuns pe final de campanie pe prima poziție. Elveția este într-o scădere pentru că au fost obișnuiți cu prima poziție, iar pe parcurs au început să schiopăteze și au pierdut primul loc. Din punct de vedere mental avantajul ar trebui să fie de partea noastră”, a încheiat Emil Săndoi.

ADVERTISEMENT
2,75 este COTA EXCLUSIVĂ CASA PARIURILOR pentru pronosticul „2 solist” la Israel - România