Fotbal international

Avertismentul președintelui UEFA: „Dacă apar complicații, putem organiza Euro și în nouă sau mai puține orașe”

18.03.2020 | 14:22
Avertismentul presedintelui UEFA Daca apar complicatii putem organiza Euro si in noua sau mai putine orase
ADVERTISEMENT

Aleksander Ceferin, președintele UEFA, atrage atenția asupra desfășurării EURO 2021 și a anunțat că ia în calcul și derularea competiției în nouă sau mai puține țări, decât în 12 conform planului inițial.

Avertismentul președintelui UEFA

Aleksander Ceferin, președintele UEFA, a vorbit despre posibilitatea organizării EURO 2021 în nouă sau mai puține țări, deși inițial competiția europeană trebuia să aibă loc în 12 țări.

ADVERTISEMENT

„Planul este să păstrăm aceleași locuri, aceleași orașe, aceleași stadioane. Dacă apar complicații, putem organiza competiția în unsprezece, nouă sau chiar mai puține orașe.

Aceasta este cea mai mare criză din istoria fotbalului”, a spus Aleksander Ceferin.

EURO 2020 ar fi fost un turneu special, deoarece ar fi trebuit să se desfășoare în 12 țări europene, pentru a sărbători 60 de ani de la desfășurarea primului Campionat European de Fotbal.

ADVERTISEMENT

Printre țările care ar fi organizat EURO 2020 se număra și România, iar în București ar fi urmat să se desfășoare patru meciuri, trei din faza grupelor și unul din optimile de finală.

Olanda, Austria și Ucraina erau țările deja calificate la Campionatul European, care ar fi urmat să-și desfășoare meciurile la București. Dacă România trece cu bine de barajul de calificare la EURO 2021, atunci își va desfășura meciurile la București, mai puțin o posibilă partidă cu Olanda.

ADVERTISEMENT

În cazul în care naționala României nu reușește să se califice, o echipă din grupa D valorică îi va lua locul.

„Acest virus a făcut fotbalul imposibil”

Aleksander Ceferin este conștient de daunele pe care coronavirusul le-a provocat în ceea ce privește fotbalul, motiv pentru care a explicat decizia de a amâna competițiile.

ADVERTISEMENT

„Știm toți că acest virus teribil a făcut fotbalul imposibil. Ne-a făcut viața aproape imposibilă. Eram conștiență că trebuie să suspendăm toate competițiile”, a mai spus președintele forului european.

  • 300.000.000 de euro o va costa pe UEFA amânarea EURO 2020 un an
ADVERTISEMENT