News

Avertizare ANM: Cod galben de ninsori abundente. Care sunt zonele vizate

10.01.2021 | 14:16
Avertizare ANM Cod galben de ninsori abundente Care sunt zonele vizate
ADVERTISEMENT

O atenționare meteorologică cod galben de ninsori abundente şi intensificări ale vântului, pentru sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, Munţii Banatului şi zona Carpaţilor Meridionali a fost emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Atenționarea este valabilă de duminică de la ora 18.00 până luni la ora 14.00, iar în zonele afectate se va depune un strat de zăpadă ce va depăşi local 10 – 20 cm şi izolat 30 – 40 cm.

ADVERTISEMENT

În același timp, pentru cea mai mare parte a țării, este în vigoare o informare de precipitații mai ales sub formă de ninsoare, în general moderate cantitativ, și polei, valabilă până miercuri la ora 10.00.

Avertizare de ninsori abundente și intensificări ale vântului

Potrivit ANM, atenţionarea cod galben, care vizează sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, Munţii Banatului şi zona Carpaţilor Meridionali, intră în vigoare duminică la ora 18.00 și va fi în vigoare în vigoare până luni la ora 14.00.

ADVERTISEMENT

În acest interval se vor semnala ninsori abundente, strat de zăpadă consistent, intensificări ale vântului.

În noaptea de duminică spre luni în sudul Banatului, Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei, precum şi în Munţii Banatului şi în zona Carpaţilor Meridionali, iar luni în Muntenia şi zona Carpaţilor de Curbură vor predomina ninsorile, moderate şi însemnate cantitativ şi se va depune strat consistent de zăpadă, ce va depăşi local 10 – 20 cm şi izolat 30 – 40 cm.

ADVERTISEMENT

Vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 45 – 55 km/h în regiunile sudice şi de 60 – 70 km/h în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, la altitudini de peste 1.700 de metri, temporar viscolind ninsoarea.

În a doua parte a săptămânii viitoare, vremea va deveni mai rece decât în mod normal pentru această perioadă. Local și temporar va mai ninge, mai precizează ANM.

ADVERTISEMENT

Până mericuri la ora 10.00 este în vigoare și o atenţionare de vreme rea în aproape toată ţara. În acest interval, vor fi perioade în care se vor semnala precipitaţii în cea mai mare parte a ţării, iar în jumătatea de sud se vor acumula cantităţi, local de peste 15 – 30 l/mp.

Temporar va ninge şi se va depune strat de zăpadă, local consistent, iar în sudul Câmpiei Române, Bărăgan şi Dobrogea vor fi şi intervale cu lapoviţă şi ploaie şi se va forma polei.

ADVERTISEMENT