News

Avertizare meteo. Un nou cod galben de vreme rea a fost emis de ANM

Avertizare meteo. Administrația Națională de Meteorologie a emis un nou cod galben de vreme rea. Ce județe vor fi vizate
14.06.2023 | 11:08
Avertizare meteo Un nou cod galben de vreme rea a fost emis de ANM
Avertizare meteo. Un nou cod galben de vreme rea. Colaj Fanatik.ro/ Sursa foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Avertizare meteo. Administrația Națională de Meteorologie a emis, miercuri dimineață, un nou cod galben de vreme rea. Atenționarea intră în vigoare în cursul nopții de miercuri spre joi, la ora 02:00, fiind valabilă până la data de 15 iunie, ora 12:00.

Avertizare meteo. Cod galben în mai multe județe ale țării

Meteorologii spun că instabilitatea atmosferică și ploile își vor face apariția în majoritatea regiunilor. Județele vizate de codul galben sunt Caraş-Severin, Dolj, Gorj, Hunedoara, Mehedinţi şi Vâlcea.

ADVERTISEMENT

„În intervalul menționat, în sudul Banatului și în vestul și nordul Olteniei, precum și în vestul Carpaților Meridionali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică.”, au transmis meteorologii.

„Aceasta se va manifesta prin averse torențiale și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp”, adaugă ANM (Administrația Națională de Meteorologie).

ADVERTISEMENT

În București, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Minimele vor fi de 14..17 grade, potrivit prognozei speciale emisă de meteorologi pentru intervalul 15 iunie 2023, ora 02:00- 15 iunie 2023, ora 12:00.

Cum va fi vremea în următoarele zile

De asemenea, reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie adaugă faptul că deși temperaturile vor crește ușor, în următoarele zile, vremea va fi instabilă. Ploile vor fi prezente în cea mai mare parte a țării.

ADVERTISEMENT

Conform prognozei meteo pentru următoarele două săptămâni, perioada de instabilitate atmosferică ar urma să țină până pe 19 iunie. Vremea va fi rece la începutul intervalului, apoi temperaturile cresc.

Ulterior, începând cu 20 iunie, probabilitatea pentru averse va fi mai mică. Totodată, vremea se va stabiliza și din punct de vedere termic, transmit reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie.

ADVERTISEMENT

Astfel, începând cu săptămâna viitoare, valorile termice ar urma să ajungă până la 29-30 de grade în regiunile Olteniei, Munteniei, dar și în Banat. Temperaturile se vor situa peste normele spcifice perioadei în care ne aflăm.

 

ADVERTISEMENT