News

Prognoza meteo pentru perioada 5-18 iunie. Temperaturile de vară se lasă așteptate. Anunțul meteorologilor

Prognoza meteo pentru perioada 5-18 iunie. ANM anunță cum va fi vremea în următoarele două săptămâni. Vara se lasă așteptată.
05.06.2023 | 15:33
Prognoza meteo pentru perioada 518 iunie Temperaturile de vara se lasa asteptate Anuntul meteorologilor
Prognoza meteo pentru perioada 5-18 iunie. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Prognoza meteo pentru perioada 5-18 iunie. Administrația Națională de Meteorologie a făcut estimările privind evoluția vremii, în următoarele două săptămâni. Veștile nu sunt bune pentru cei care așteptau temperaturi de vară.

Prognoza meteo pentru perioada 5-18 iunie. Vara se lasă așteptată

Meteorologii spun că în majoritatea zonelor vor fi temperaturi mai scăzute decât normalul perioadei în care ne aflăm. Cu astfel de valori termice ne vom confrunta, în special, la începutul intervalului. Totodată, ANM anunță că nu vom scăpa nici de ploi.

ADVERTISEMENT

Prognoza meteo pentru perioada 5-18 iunie. Cum va fi vremea în Banat

În primele trei zile ale intervalului menționat, temperaturile vor coborî până la 22 de grade. Spre finalul acestei săptămâni, valorile vor crește ușor până la 26 de grade. În cea de-a doua săptămână, mediile urmează să fie între 26 și 28 de grade.

Noaptea, media temperaturilor va fi de 13 grade. Meteorologii spun că șansele de ploaie vor fi ridicate în cursul după-amiezilor. În zilele de 6,7, 12 și 14 iunie, aversele vor fi mai frecvente.

ADVERTISEMENT

Cum arată prognoza pentru Crișana

Spre deosebire de regiunea Banatului, în Crișana, temperaturile vor fi ridicate în prima zi a intervalului, cu maxime medii de 28 de grade. Însă, până la data de 7 iunie, vremea se răcește și aici. Valorile nu vor mai trece de 23 de grade.

„Temperaturile minime vor oscila foarte ușor pe tot parcursul celor două săptămâni, astfel că media acestora va fi de 12…14 grade”, anunță specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

ADVERTISEMENT

În privința precipitațiilor, ANM anunță că probabilitatea ca acestea să apară va fi mai mare seara și după-amiaza „și se vor semnala pe suprafețe mai mari în 6 și 7 iunie, precum și pe 12 și 13 iunie”.

Prognoza meteo pentru Transilvania

În Transilvania, vremea va fi frumoasă în prima parte a intervalului. De asemenea, meteorologii precizează că nu vor fi variații mari de la o zi la alta. Maximele vor fi în jur de 25 de grade, iar minimele se vor încadra între 10 și 12 grade.

ADVERTISEMENT

În cursul după-amiezilor vor fi ploi însoțite de descărcări electrice doar pe arii restrânse. Începând cu data de 12 iunie este posibil ca aversele să se extindă, adaugă reprezentanții Administrației.

Ce temperaturi vor fi în Maramureș

În Maramureș, temperaturile vor fi între 24 și 27 de grade. Cel mai frig va fi în zilele de 6 și 7 iunie. Atunci se vor înregistra cele mai scăzute valori, iar cele mai ridicate temperaturi vor fi pe 10 și 11 iunie.

Totodată, ploile își vor face apariția pe 6 și 7 iunie. Ulterior, vor reveni pe data de 12 iunie. Și aici aversele îți vor face simțită prezența, în special, în cursul după-amiezilor, conform meteorologilor.

Prognoza meteo pentru perioada 5-18 iunie în Moldova

Prima zi a intervalului va fi normală din punct de vedere termic, în jumătatea de nord și ușor mai caldă în restul regiunii. În Moldova vorbim de temperaturi peste normele specifice perioadei, anunță ANM.

În 13 iunie urmează să se înregistreze o ușoară scădere, maxima fiind de 24 de grade. Însă, până la finalul intervalului de prognoză, vor fi atinse din nou 28 de grade. Ploile vor apărea după data de 12 iunie.

Cum va fi vremea în Dobrogea

În Dobrogea, vremea va fi în general plăcută. Temperaturile vor crește treptat, mediile urmând să ajungă de la 22 la 26 de grade. În a doua parte a intervalului se va observa o răcire ușoară, până la data de 13 iunie.

Ulterior, temperaturile vor crește din nou. De asemenea, probabilitatea ca ploile să apară va fi mai mare în cea de-a doua parte a intervalului, conform Administrației Naționale de Meteorologie.

Vremea în Muntenia, potrivit ANM

Până la data de 11 iunie, în Muntenia vremea se va încălzi ușor. Maximele vor fi între 25 și 28 de grade în prima săptămână. În cea de-a doua perioadă a intervalului, media maximelor va fi în jurul a 28 de grade.

„Regimul termic nocturn va avea variații între 10 și 14 grade mediat regional, cu valorile cele mai scăzute în zilele de 6,7,8, 14 și 15 iunie. Probabilitatea pentru averse va fi în creștere după data de 12 iunie, când acestea vor fi mai frecvente după-amiaza”, arată ANM.

Cum va fi vremea în Oltenia

Vor fi variații în privința valorilor termice, în Oltenia. Ulterior, vremea se va încălzi, iar mediile vor fi între 23 și 28 de grade. Cele mai scăzute temperaturi vor fi înregistrate în 7, 8, 13 iunie, iar cele mai ridicate în 11, 17 și 18 iunie.

După-amiaza va ploua, pe arii restrânse, în 5 și 6 iunie. Probabilitatea ca ploile să fie mai frecvente va crește după data de 12 ale lunii, anunță Administrația Națională de Meteorologie.

Cum va fi vremea la munte

La munte, meteorologii nu anunță schimbări din punct de vedere al temperaturilor. Maximele vor fi între 14 și 16 grade, iar valorile minime se vor situa între 6 și 9 grade. Cel mai frig va fi pe 6, 7 ,8 și 14 iunie.

„Probabilitatea pentru averse va fi ridicată pe tot parcursul intervalului, insă acestea se vorsemnala mai ales după-amiaza și seara și pe arii mai extinse din 12 iunie” au transmis specialiștii ANM.

ADVERTISEMENT